Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 vidkul
Tupolyew napisal/-a:No, vegeterjanci :roll: , a vidite??? Ste že prestrašili Vida!!! Nehajte o solati debatirat! :!: :!: :!: Takoj!

ne ne, vegiji niso nič krivi. Žal se stvari prekrivajo časovno, tako da sem se moral odločiti kam bom šel.

lp Vid
Uporabniški avatar
 Staša
Tako - ta četrtek, na željo prestavljeno na 18 00, v gostilni Mesec v Zaplani pri Vrhniki - srečanje z Dušanom Mravljetom, ki nam bo predstavil ultramaratona: 220 milj dolg tek skozi Dolino smrti ter tek preko Avstralije, 64 etap po 70 do 100 km.

Kako do Zaplane:
- iz Ljubljanske smeri: izvoz Vrhnika, peljete se po stari cesti proti Logatcu. Po cca. 5 km pridete do križišča, ki vas usmeri desno proti Zaplani. Peljete se še cca. 3 km in ob cesti naletite na gostilno.

- iz Postonjske smere: izvoz iz avtoceste v Logatcu, po stari cesti proti Vrhniki, tik za Logaškim poljem, kjer vas bo na desni strani spremljala nova obrtna cona, na desni pa pašnik s kravami, pridete do križišča, ki vas v Zaplano usmerja na levo. Peljete se še cca. 3 km in ob cesti naletite na gostilno.

Ostalo: Predavnaje je brezplačno. Dušanu in Boštjana bomo pogostili s piščancem. Wink Tudi mi si bomo lahko izbrali kaj iz jedilnika - verjetno kakšno juho (gobovo), piščanca, kakšno klobaso in priloge. Vse skupaj bo preprosto in upam da, domače.

Zdaj nas je nekaj čez 50. Lepo prosim, da mi sporočite, v kolikor se kdo od najavljenih ne bo mogel udeležiti. Lahko se pojavi tudi še kdo.

Še kakšno vprašanje? Predlog? :P :P :P

Komaj čakam, da se vidimo!!!
:P :P :P

PA ŠE NEKAJ "IZ NAFTALINA" O DUŠANU:

Mravlje uvodni
Polet
29. 3. 2004

Brisanje meje s tekaško radirko

»Če se življenja ne dotikam, me tudi prizadeti ne more.« Pametno! In: »Tako, kot je velika želja, je velik tudi strah.« Vendar se v filozofiji, ki je podkrepljena s patetiko in patino nekakšne kvazi budistične rešitve za modernega človeka, skriva čista resnica, ki jo bi 51-letni Gorenjec povedali nekako takole: »Ko ne vidiš cilja, se ne podaj na pot!« Vprašajte ga, tega Slovenca, ki je z močjo lastnih mišic in voljo lastne duše prišel prek treh kontinentov. Severna Amerika, vse po ozemlju ZDA, je bila dolga 4706 kilometrov. Malo manj, le 4358 kilometrov je bilo preko Avstralije. Mama Evropa je bila najtežja, od Lizbone do Moskve se je raztegnila v impozantnih 5036 kilometrov. Ni pešačil. Dušan Mravlje jih je pretekel in si jih po pobalinsko podredil. Celine in kilometre. Ker je na štartu videl cilj in vedel, da bo tja pritekel. Verjeti mu je, da bo poleg, ko bo nekdo prišel na idejo, da se bo teklo od enega do drugega konca Azije. Ali Južne Amerike, Aljaske ali od enega do drugega konca Marsa. Zase pravi, da je njegov poklic delo na cesti. Toda očitno je eden redkih »delavcev«, ki se vsak dan, že več kot dvajset let, z nasmehom vrača na suho ali mokro, zasneženo, umazano, luknjičavo ali od vročine raztopljeno asfaltno podlago. Na njej je opravil nešteto produktivnih delovnih ur in 240 tisoč kilometrov. Vsako mišično vlakno na njegovem telesu je vrhunsko pripravljeno, toda bistvo se skriva v glavi. »Potrebno je videti cilj, ko stojiš na štartu,« vedno poudarja. Ob vstopu Slovenije kot polnopravne članice Evropske unije sta se Polet, priloga Dela in Slovenskih novic in dnevnik z največjo naklado in prodajo pri nas Slovenske novice, odločila organizirati tek ob novi notranji meji Slovenije z Evropsko unijo. Kdo bo tekel seveda ni bila dilema, naš najuspešnejši ultramaratonec Dušan Mravlje. To pomeni prek desetine kilometrov teka ob madžarski, avstrijski in italijanski meji. Zaključek teka načrtujemo 30. aprila 2004 v Novi Gorici v času slovesnosti ob vstopu Slovenije v Evropsko skupnost. Tokrat bo Mravlje stal na štartu v Lendavi in videl Novo Gorico. Vmes je 551 kilometrov in pretekel jih bo. Odločno. Tako kot je leta 1991 namesto svojim podrejenim delavcem samemu sebi napisati odpoved v podjetju. Enostavno, po Dušanovo. Diplomo je imel v žepu, strojniške cenjene smeri, a se je odločil za cesto. Dobesedno, nepreklicno in s ciljem. Videl je cilj, pa čeprav o tem z ultramaratoncem edinstvenega značaja tipa Mravlje ni posebej zdravo razmišljati. Ne zaradi njegovih vsakodnevnih petnajstih ali več kilometrov, pretečenih zjutraj, tam od sedme ure naprej. Ko se ga spremlja med deževnim treningom od Kovorja, kjer je doma, prek Otoka, Begunj, pod gorami, mimo treh vasi, kjer mu na glavo padajo zadnje pomladanske snežinke in nazaj v Hudo, je njegov tek popolnoma jasen in razumljiv. Tako, kot mora nekdo na goro in nekdo z jadrnico okoli sveta, tako kot mora nekdo pisati besede in drug prebirati strune na harfi, tako kot mora prvošolec biti junaški boj s črko A in podiplomski študent biti še hujši boj za priznanje lastnega znanja med goro povzpetnikov, tako mora Dušan teči. Korak za korakom, kilometre in kilometre. Lendava bo štartno mesto uvodne etape 22. aprila, ob 9 uri. Cilj so Radenci, 45 kilometrov stran, vmes se bo seveda poklonil nasmeh Murski Soboti. Naslednji dan pelje trasa čez Sladki vrh do Selnice ob Dravi, s stiskom roke Mariboru. Naslednji dan skozi Radlje, Muto in Dravograd v Črno, na Koroško, nad rove Pece. Če Dušanu ponoči škrat Perkmandeljc ne skrije tekaških copat, bo čez Pavličevo sedlo ultramaratonec pritekel v Tržič. To bo njegov nedeljski 75. kilometrski izlet. Sledi ponedeljkova tekaška služba na etapi skozi mesto rdečega prahu Jesenice, mimo spomenika Jakoba Aljaža na Dovjem do Kekčeve Kranjske Gore. Tam bo čakal italijanski ultramaratonec Aldo Marzina, ki bo ob meji svoje domovine spremljal Mravljeta. Skupaj se bosta zagrizla po serpentinah, ob Ruski kapelici čez Vršič, čez breg dol po Trenti v Bovec. Naslednji dan, ob žuborenju Soče, skozi Kobarid in Tolmin s tekom do Solkana. Skok v Koper, pomežik prvim dekletom v kopalkah in tek do Sežane. Rezina ali dve pršuta, kozarec terana za moč in zadnjo etapo, do Nove Gorice. 30. aprila bo Dušan Mravlje v Novi Gorici. Lahko ste tudi vi, kajti povabljeni ste na tekaške korake ob Mravljetu. Del poti, sto metrov, kilometer ali morda več. Vsak korak, pretečen s Poletom, Slovenskimi novicami in Dušanom Mravljetom od 22. do 30. aprila bo pritekel v Novo Gorico. Ne samo on, tudi vsi ostali lahko simbolično s koraki brišemo meje s tekom in napišemo črko v besedilo, ki ima naslov »Slovenija v Evropski uniji«, notri pa bo tudi epizoda Poleta, Slovenskih novic in Dušana Mravljeta, pisana s tekom v veliki knjigi evropske zgodovine.

Boštjan Fon
Uporabniški avatar
 Filipid
Staša napisal/-a:Tako - ta četrtek, na željo prestavljeno na 18 00, v gostilni Mesec v Zaplani pri Vrhniki - srečanje z Dušanom Mravljetom, ki nam bo predstavil ultramaratona: 220 milj dolg tek skozi Dolino smrti ter tek preko Avstralije, 64 etap po 70 do 100 km.[/b]

Ostalo: Predavnaje je brezplačno. Dušanu in Boštjana bomo pogostili s piščancem. Wink Tudi mi si bomo lahko izbrali kaj iz jedilnika - verjetno kakšno juho (gobovo), piščanca, kakšno klobaso in priloge. Vse skupaj bo preprosto in upam da, domače.

Torej potem bo Slika Slika Slika itd.
Uporabniški avatar
 vanja
Hoj, en problem imam. Imam neka predavanja do pribl. sedmih zvecer, tako da bi prisla sele ob pol osmih :( Ali lahko sele takrat pridem, ali bom ze vse zamudila?

LP, Vanja
Uporabniški avatar
 Z*
Tudi s S* ugotavljava, da pred 20.00 ne moreva. Žal morava odpovedati udeležbo.
Uporabniški avatar
 Staša
po moje začnemo ob ene pol sedmih, pa recimo da formalni del traja do pol devetih največ, nato pa planirava z boštjanom, da Dušana zadržimo in da ga mal še neformalno napademo - menda ga nič ne vstavi, če je razpoložen.

sej če ne ujamete ravno celega predavanja, se pa vsaj vidimo!!
Uporabniški avatar
 Barb
Staša napisal/-a:........menda ga nič ne vstavi, če je razpoložen.

važen je,da ima AB,a ne Boštjan,...........mišljeno je krvno skupino :wink: :P

Staša a se lahko še kdo prijavi-vem za nekoga,ki pa je še mal plašen oz. prvi dan na forumu
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja jaz odstopim mesto tistemu, ki misli iti na to predavanje.Mater mi je težko, ker ne morem iti.Mam problem s prevozom.Moram zrihtati prevoz še za v nedeljo do Ljubljane, ko gremo v Palmanovo.
Drugače se bom pa oglasil pri Mravljetu v kratkem, ker je relativno blizu mene doma.Samo cirka 7,5km od mojega doma.
ČAO!
Uporabniški avatar
 Barb
Ja tudi Ljubo je ugotovil,da je takrat v službi
Uporabniški avatar
 lojzeP
Tudi št.3 se ŽAL odpoveduje prijetnemu druženju - mokre oči PRESS :--(
Uporabniški avatar
 Staša
Hmm, tole odpovedovanje... kaj je zdaj to?!? A je problem v uri ali v vaši labilnosti? :?
Ja, če še kdo želi, naj kar pride, še bolje je, da mi sporoči.
Uporabniški avatar
 runner
A je problem v uri ali v vaši labilnosti?

Ura je OK (ROLEX PRESS) tudi LAB(EL)LOnost ni problem...
Samo život je takav (čupav i dlakav) da nikoli ne veš kaj lahko pride vmes.
Meni tudi slabo kaže za četrtek ampak NE ODPOVEDUJEM.

Staša bom res naredil vse da pridem. Odpovedujem sestanke, prestavljam na petek,... ma borimo se :)
Uporabniški avatar
 Staša
marathon napisal/-a:Drugače se bom pa oglasil pri Mravljetu v kratkem, ker je relativno blizu mene doma.Samo cirka 7,5km od mojega doma.

Ja fino! A si s crackano verzijo imenika zmeril?
:roll:
runner napisal/-a:Meni tudi slabo kaže za četrtek ampak NE ODPOVEDUJEM.

To, tko se to dela. Je treba bit v življenju zanesljiv!

Potem nas je okrog 45 (mi jih je še ene par odpovedal po zs - so problem v glavnem otroc, menda). Bi prosila, no, če je še kakšen, ki ne more, da mi sporočite, pa tudi, če je še kdi, ki bi prišel.

Sem napisala že cel seznam, kdo pride, pa sem si ga zbrisala, jaz bučka. Zdaj pa nimam časa še enkrat. Ko bi vedeli, kako se trudim, potem pa z ritjo podrem... :( To bo od stresa...

Ajt, se vidimo! Bo luštn! (zdaj pa sploh, ko nas je manj :wink: )
Uporabniški avatar
 Staša
runner napisal/-a:
A je problem v uri ali v vaši labilnosti?

Ura je OK (ROLEX PRESS) tudi LAB(EL)LOnost ni problem...
)

:shock: labello z okusom ananasa? mmm :D
Uporabniški avatar
 Fotr
Sem pa res čisto ena navadna tuna, :? da sem se pozabil prijavit in ker bi bil rad calvo, :evil: se sedaj prijavljam, ker sem že tako ali tako v četrtek v Ljubljani, bom pa še v Zaplano skočil. :D Ne vem, kaj se je tam znamenitega zgodilo, ampak Zaplana mi je nekako v spominu. Pa še toliko sem tuna, :cry: da sem se prej vključil na forum zato, da bi se prijavil na predavanje, :shock: potem sem pa pozabil, kaj sem hotel napisati. :oops: Ej, Fotr, res malo počij, če ne nikoli ne boš calvo! :roll:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA