Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Gregc
Živjo! Zanima me, katero naglavno svetilko mi priporočate. Vaše izkušnje... Kaj je najbolj pomembno pogledat pri nabavi? Hvala pa lep dan!
Uporabniški avatar
 bor©
Miha- napisal/-a:@bor©, pa s tem lahko tečeš? Ni malce težka?

AVI pravi: ...sedaj že kar nekaj pretekel, tudi cele noči in v bistvu nimaš občutka, da imaš karkoli na glavi. Drugače pa če si želiš ultra lahko in izredno dolgoživo lučko potem imajo tudi tole http://www.petzl.com/en/outdoor/signal-and-elite/elite, ki prav dobro sveti seveda se ne more primerjati s predhodno, ampak treba je najti kompromis med majhnostjo in svetilnostjo. :wink:
 Miha-
bor© napisal/-a:
AVI pravi: ...sedaj že kar nekaj pretekel, tudi cele noči in v bistvu nimaš občutka, da imaš karkoli na glavi. Drugače pa če si želiš ultra lahko in izredno dolgoživo lučko potem imajo tudi tole http://www.petzl.com/en/outdoor/signal-and-elite/elite, ki prav dobro sveti seveda se ne more primerjati s predhodno, ampak treba je najti kompromis med majhnostjo in svetilnostjo. :wink:

Jaz bi si jo takoj kupi, vendar se mi zdi res malo težka, bom šel sprobat v iglu:)

Zdaj imam Petzl TIKKA2.
Uporabniški avatar
 KidrocK
pozdravljen,
najprej sem uporabljal Tikko, ki pa mi ni dajala zadostne svetlobe... (je pa baje Tikka XP dovlj močna in dobra) vsekakor imam zdaj tole zadevo:http://www.petzl.com/en/outdoor/myo-series/myo-rxp in je vrhunska.Kar se tiče teže je v primerjavi s tikko seveda zaznati razliko, ampak ne gre spet za tako razliko da bi to bilo moteče.
Sam sem se bal da me bo del, kjer so baterije motil ampak k sreči temu ni tako. Nenazadnje jo uporabljam za jutranje tekanje po koreninah in mi je teža sekundarnega pomena...tako da sem sprejel kompromis, da za res dobro svetlobo na glavo poveznem malce težjo zadevo.

Lp
Kid
Uporabniški avatar
 Jure Skraba
Imam Petzlovo e+lite in moram reči, da sem zelo zadovoljen. Ni sicer avtomobilski reflektor (beri: svetlobe je toliko, da razločiš sence, ne vidiš pa vsakega kamenčka posebej), je pa povsem zadovoljiva za nočne teke.

Največja prednost je seveda masa, zaradi katere skoraj ne veš, da imaš na glavi kakšno napravo.

Slabost, če temu tako rečem, je stikalo za vklop, saj je majhno in ga je, sploh z rokavicami, težko upravljati, ampak če tečeš večino časa po temi, to niti ni problem, saj ti svetilke ni treba stalno izklapljati in vklapljati.
 wind
semjul napisal/-a:petzl myo xp je zakon, svetloba kot podnevi, zdrži več noči s tremi baterijami, pa še največji štos pri tej "veliki lampi". Bateriji nosiš zadaj, lučko pa spredaj, tako imaš na čelu dosti manjšo težo, kot pri manjših in "lažjih" naglavnih lučeh.

Hmm, težo na glavi najbrž še vedno čutiš, kot bi dal čelado gor. :mrgreen:

Jaz imam že nekaj let Tikko Plus (starejši model), pa bi rad nekaj močnejšega, ampak cegli s 3xAA odpadejo. :D Saj za tek po urejenih terenih v dolini je tale Tikka odlična, je pa prešibka, da bi lahko tekel dol po strmi gozdni potki. Še za po makadamu navzdol se mi zdi premalo osvetljeno, ker prepozno vidim kamne in luknje (ko gre noga do gležnja noter), počutim se nekako tako, kot bi tekel brez očal, potem grem precej počasneje, da je še varno. (po istem terenu pri dnevni svetlobi tak klanec npr s tempom mal čez 4 min/km, v temi pa gre bolj proti 6 min/km)

Pri Petzl Myo XP me skrbi žica ob traku, ker bi jo prej ali slej zapel na kakšno vejo, in bi kmalu crknil kontakt, ali pa bi lampa odletela bogve kam, najbrž dol v prepad, jaz pa naj potem tipam do doline (pozimi grem gor na hrib pogledat sončni zahod, dol pa v temi).

Malo sem gledal teste, mislim, da bom vzel Black Diamond Spot 2011 (ki je močnejša kot Tikka 2 XP), če pa ne bo dovolj svetlo, bom nosil obe, Tikko zapel na pas ali hlačni žep, da bo svetila pod noge, čelka pa malo naprej.

http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... pot-Review
 Miha-
Po mojem je odvisno za kaj rabis lucko :wink:

Jaz tečem ponoči samo gozdne teke in je dobro imeti malo boljšo osvetlitev. Za po asfaltu jaz ne rabim lučke, razen odsevnike:)
 alpek
Jaz imam eno kitajsko z dealextrema, ki je popolna kopija led lenserkerke H7. Za tretjino denarja. Sem kar dve nabavil.
Deluje odlično, laufat se da z njo normalno.
Uporabniški avatar
 AVI
semjul napisal/-a::D

petzl myo xp je zakon, svetloba kot podnevi, zdrži več noči s tremi baterijami, pa še največji štos pri tej "veliki lampi". Bateriji nosiš zadaj, lučko pa spredaj, tako imaš na čelu dosti manjšo težo, kot pri manjših in "lažjih" naglavnih lučeh.

Sam imam isto lučko in se z Semjulom popolnoma strinjam, enostavno je lučka zakon. Z njo sem pretekel nočni del Western States Endurance Run, pa 24 ur Primoža, Ljubljana-Triglav (nočni vzpon iz Voj na Triglav), itd... in poleg tega, da baterije zdržijo kar lep čas, kakšne teže na glavi sploh ne čutiš. Res je pa pravi mali reflektor. :D

Če si iz Ljubljane pa pojdi http://www.treking-sport.si/index.cgi?m=11&c=17, kjer lahko tudi probaš različne lučke.
Uporabniški avatar
 markor
A kdo uporablja mogoče Mammut S-LITE?
Izkušnje, komentarji?
Hvala!
lp
m

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA