Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Evo, še moje kratko poročilo z današnjega teku v Senožečah... :)
Bolj kot sam nastop oz. uvrstitev me je najprej presenetilo samo vreme... :shock:, ki se je čez noč iz spomladanskega spremenilo v zimsko... :evil:, tako, da me je čez ob dvigu štartne številke zeblo kot psa... :hello:, in sem praktično do samega štarta preživel na toplem v avtu... :oops:
No, kokrkoli že, vseeno sem se pravočasno odpravil na štart, ki je bil kot ponavadi na vrhu klanca sredi gozda 1 km nad Senožečam... :), sem pa na štartu opazil, da nas je bilo verjetno zaradi slabega vremena manj tekačev kot ponavadi, vendar je bila konkurenca vseeno huda... :oops: :shock:
Prvi kilometer sem začel bolj rezervirano oz. počasneje kot ponavadi, tako, da sta bila zupy in MatjažV že na začetku kar precej pred mano, nekaj časa sem tekel z Zrimškom, potem sem malo pospešil in nekje na 3 km ujel zupija, pred mano je bil potem do cilja ves čas MatjažV, ki pa je bil tokrat prehiter zame :clap:, in se mu nisem uspel bolj približat... :oops:
No, kokrkoli že sem z samo dirko zelo zadovoljen... 8), za slabo minuto sem izboljšal svoj lanskoletni čas :D, kar mi je tokrat prineslo tudi stopničke, moje prve letos, kar sem še posebej vesel :D 8)
Rezultati :arrow: http://www.filipides.net/index.php?opti ... &Itemid=68
Čestitke vsem za odlične rezultate... :laola :TF) :cast: ter hvala za dobro družbo... :clap:
Ja nč, zdej pa malo spočit, jutri me pa čaka še 7 km na Selmarjevem teku v Mariboru... :wink:
Najprej se bom dotaknil tega teka, potem pa bom to temo izkoristil še za nekaj drugega, čeprav morda ne spada ravno pod poročila.

Obivankenobi, čestitke za dober tek. Še naprej pridno vzdržuješ formo. :clap:

Zdaj pa moje razmišljanje:

Spodaj sem naštel nekaj priimkov in imen oseb, kateri se mi zdi ne manjkajo na nobeni tekmi (vsaj meni se tako zdi). Podobnih ljudi je sicer še veliko, vendar je pri omenjenih zanimivo, da ne glede na število tekem v svojih kategorijah dosegajo vedno super rezultate. To mi da misliti, da so stalno v super formi. Ni mi jasno kako je to možno, če naj bi teoretično forma vsakomur nihala.

Tavčar Cveto
Petrovčič Robert
Vrhunc Matjaž
Ferjančič Tomaž
Janjatovič Mirko
Robič Andrej
Peček Boris

Vesel bi bil, če mi našteti lahko odgovorijo kako jim znese stalno ohranjati formo ne glede na število tekem. Ta fenomen mirno lahko komentira tudi kdorkoli drug. :D
tae napisal/-a:Obivankenobi, čestitke za dober tek. Še naprej pridno vzdržuješ formo. :clap:

Tae, hvala za čestitke... :clap:, glede moje forme, pa vseeno mislim, da še vedno ni taka kot je bila pred boleznijo... :shock: :oops:

Glede tvojega razmišljanja, mislim, da si postavil zanimivo vprašanje, ker tudi meni ni jasno, kako lahko vzdržujem isto formo... :roll: :), treniram oz. tečem ves čas po istem programu, 1 x na teden oz. med tednom intervali, ostalo na izi, med vikendom pa sej veš ena ali dve dirki... 8) :wink: in se imam očitno zahvaliti svoji dobri genetiki:D, pa tudi, ko sem bil mlajši sem imel tega športanja še veliko več (tudi po več ur na dan), res da v drugih športih... :),tako, da imam verjetno tudi od tukaj dobro podlago, da lahko danes počnem kar počnem... :shock: :oops: kokrkoli že, očitno je, da nisem edini in da lahko zdržimo veliko več kot pravijo določene športne teorije... :roll: :wink:
Ja nč, zdej pa počasi šibam v Maribor na mojo drugo praznično dirko, katero upam, da bom tudi dobro :lauf: :) :wink:
Hoj,

včeraj zjutraj, ko sem lezel iz postelje, sem se spraševal, ali ima sploh smisla, da se udeležim teka v Senožečah. Zunaj je bilo turobno deževno vreme, nizke temperature in za Primorski konec je bil napovedan še veter.

Kakor koli že, odločil sem se da se držim svojega programa in opravim še zadnji hitri trening pred maratonom v Parizu. Na tekmi je to veliko lažje, saj sem bolj motiviran.

V Senožečah nas je pričakalo še veliko slabše vreme kot v Ljubljani. Teperatura okoli 3 st C, močan veter in na momente so poplesavale celo snežinke. Kljub temu sem se oblekel kot običajno na tekmah: kratke hlače in majica s kratkimi rokavi. No, pa tudi rokavice sem si nadel.

Na štartu pisana druščina samih hitrih tekačev, kar je bil znak, da bo spet treba teči zelo hitro, če hočem zabeležiti kakšno vidnejšo uvrstitev. Že kakšen kilometer po štartu sem ugotovil, da sem se pravilno odločil glede kratkih rokavov in hlačk, saj sem se zaradi zelo razgibane proge s številnimi klančki in spusti dodobra ogrel.

Skupina hitrejših tekačev na čelu se je hitro oddaljila, tako da nisem imel nobene možnosti za uvrstitev pod 10. Zato sem pretežni del proge pretekel v svojem ritmu in praktično sam. Ves čas me je zasledoval Obivankenobi in mi skoraj dihal za ovratnik. Tempo je bil ravno pravi, 3:52 po km, kar je pomenilo 5 sekund hitreje kot imam sicer plan teči naslednji teden na maratonu.

Zadnji kilometer se je začel s strmim spustom, zato sem upočasnil, da ne bi prišlo do kakšne poškodbe. V cilj sem pritekel kot 12-ti, kar je bilo še vedno dovolj za zmago v kategoriji. Kljub temu, da sem tekel 20 sekund počasnejo kot predlani, sem zelo zadovoljen in v Pariz odhajam z dobrimi občutki.

Tako kot vedno, se je organizator z Veseljkotom na čelu, zelo potrudil in pripravil res odlično tekmo z zanimivo traso in veliko nagradami v srečelovu :clap: :clap: . Tudi hrane in pijače je bilo v izobilju.

Tae, glede tvojega razmišljanja in vprašanja pa:
velikokrat so me že spraševali v čem je smisel udeležbe na tolikih tekmah. Moram reči, da večino tekem, praktično vse razen polmaratona in maratona, jemljem kot trening tekme. Namreč, na atletski stezi pa tudi pri fartlek treningih se redko zmotiviram in dam toliko od sebe, kot bi bilo treba. Pa še precej duhamorno je, saj večino hitrih intervalnih treningov na atletski stezi naredim sam.
Na tekmi poleg hitrosti in samozavesti dobim tudi veliko izkušenj v taktiki in lahko preizkušam ostale tekaške veščine (tek v skupini, zavetrje, "šlepanje", menjava ritma, finiširanje ...) Vsega tega na večini mojih treningov ni, razen kadar smo na skupnih pripravah. Ampak, tam, pa kot sem že rekel, največkrat ni pravega motiva.

Tule je še nekaj SLIKC s podelitve.

Lepo tekajte, Matjaž

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA