Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 zigzag
Ne mislim, da se zadeve lotevaš nepremišljeno ali brez podlage. Ravno nasprotno. Hotel sem poudariti le to, da dolge teke teci bistveno počasneje, pa boš z lahkoto pretekel 30 km in več...

Sicer pa sem našel en zanimiv članek, ki govori o lastnostih uspešnih tekačev:

Traits of Successful Runners
 sitrader
tae napisal/-a:
zigzag napisal/-a:Kot te poznam, bi ti rad dosegel oboje. In to že včeraj :wink:

Žiga, žal me ne poznaš najbolje, čeprav si dal na koncu smeškota. Jaz ne hitim z razdaljami. Moja prva tekma je bila 10-ka in ne polmaraton kot je danes pri večini rekreativnih slovenskih tekačev. Na prvi polmaraton sem šel šele po več kot letu teka, če se prav spomnim. Za maraton sem se odločil šele, ko sem polovičko spravil pod 1:20. Tečem že cca 7 let pa ga uradno še nisem pretekel. In tudi v prihodnje se mi ne mudi.

Jaz imam podobno filozofijo. Čeprav mogoče ne iz istega razloga. Dokler ne bom dovolj hiter, ne bom rinil na daljše teke.

Pri meni je bolj razlog to, da mi nekako ne leži počasen tek. Ne da ne bi zmogel, tudi razdalja ni neka posebna težava. Ampak preveč počasnega teka mi namreč povzroča težave (bolečine v nekaterih sklepih). Najbrž ker imam pri počasnem teku prenizko kadenco in to je sigurno vzrok težav. Nimam jih nikoli pri višji kadenci (in hitrosti). Ker pa zaenkrat še ne zmorem dovolj hitro teči dalj časa, bom šel postopoma in tako sem se odločil da bom najprej toliko napredoval na krajših tekih da bom lahko kasneje tudi daljše odlaufal dovolj hitro. Ne tako hitro kot krajše, pa vendar hitreje kot sedaj.

Čeprav to nima veze s načrti tae-a. Brzina pri njemu sigurno ni težava :)

Go Tae :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA