- 07 Avg 2012, 21:28
Dnevnik po SPP, ki ga žigosa Klemen, datira iz obdobja 1993-2002, ko je bila SPP najbolj optimalno in elegantno izpeljana v vsej svoji 59 letni zgodovini, še posebej za vse tiste, ki premagujemo SPP v enem kosu, dnevnik smo uspeli po velikih mukah dobiti po 6 mesecih iskanja in nam ga je dostavil sam generalni sekretar PZS gospod Planko in vsebuje 69 KT.
Ko si že tako natančen in pikolovski: pozabil si navesti še Koroško Rinko, Planinski muzej v Mojstrani in Škocjanske jame, Turska gora te očitno ni motila. Pa brez zamere. Rad bi zgolj rekel še to, da se Klemen ne heca in ne igra kakšnih igric.[/quote]
Čemu takšen napad in oštevanje?
Koroška Rinka ali Križ sem napisal, Turska gora mi ni šla v račun in sem napisal ZAKAJ. Moje knjižice so iz 1974, 1978, 2005 pa ni nikjer identične poti...
Tvoje pojasnilo bi zadostovalo že do stavka: "Ko si že ta natančen in pikolovski..."
Kot sem napisal...brez zamere......enostavno sem imel občutek, da se je zopet našel nek dvomljivec in nejeverni tomaž, kateremu naj bi se nekaj dokazovalo.
Do leta 1993 je imela SPP 72 KT, pa potem 78 KT, pa celo 80 KT, po letu 2003 pa 71 KT in trenutno jih ima 75 KT. Vmes pa kot rečeno 69 KT - najbolj elegantna izpeljava brez konkurence.
Se oproščam, če sem bil preveč oster, ampak Klemen se preveč trudi, da bi lahko dovolil, da se ga napada. Je pa res - vsak ima svoje mnenje, forum je pač zato, da ljudje pišejo vse sorte.
Hvalabogu, pa Klemen teče zase in mu ni treba ničesar dokazovati, vsi njegovi sotekači pa lahko vidijo, kako gre to v praksi in kaj je res in kaj ni.
Sploh pa ne bom več polemiziral - Klemen namreč ta hip uživa v crkljanju osebja na Pogačnikovem domu. Zjutraj ob 6 h pride iz doline še ena legenda gorskega teka in alpinizma domačin Franci Teraž, ki bo z njim do izvira Soče.
Škoda, da razmere danes popoldne na vrhu Triglava niso bile najboljše za fotografiranje in filmanje zaradi megle. Klemena tudi precej motijo številni in veliki žulji na obeh nogah. To je ta hip edini res moteč faktor, vročina pa je tudi popustila in tudi napoved je zelo zelo ugodna.
Lep pozdrav vsem