Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 jedrnat
#288331
Zelo mamljivo...čeprav sem svetlobno leto od gorskega tekača. Bi pa to probal kot nadomestilo kakšnega nedeljskega (ali sobotnega) počasnega teka.
Uporabniški avatar
 boatjan
#288337
Je šla kar lepa skupina sodelavcev s kolesom na Areh za Bukovo kolajno, pa niso ravna mnenja, da je možno pretečt to razdaljo v dveh urah. Sicer še šteje od gostilne Rečnik do Ruške koče. Naj bi bilo nekje 15 km. Povprečni vzpon pa tudi ni tako strašen, okoli 5 %.
Njihovi časi na kolesu se gibljejo od ure do dveh ur.
Uporabniški avatar
 StaraKost
#288343
... povprečni rekreativci potrebujejo s kolesom od Rečnika do Areha, nekaj manj kot uro.
Mislim, da bi se s tekom dalo prit v dveh urah iz Hoč do Areha tudi rekreativnim tekačem. Ker ni nikjer neke hude strmine se da, celo pot "normalno" teč, če imaš dovolj kondicije za tako dolgi vzpon.
Uporabniški avatar
 jedrnat
#288344
StaraKost napisal/-a:... kako pa nazaj. Gor in dol je kar dolga razdalja :D .


Tek dol nima nobenega smisla, zato bi bilo treba nahecati kakšne spremljevalce(ke), da nas pridejo iskat na vrh z avtom.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#288353
Bedarija ... Navzdol se obvezno teče. To ni enako, kot spust iz Belvija po fiski ali mimo Lukeja. Blagi nakloni in velike hitrosti v drugem delu treninga so zakon.

Že prvo leto, ko sem začel s tekom (2005) sem tekel od doma (Radizel) skozi Hoče in po cesti na Areh. Sicer po cesti samo pozimi, ko je bil sneg in žlufarca. Takrat sem staknil poškodbo "obrnjene medenice", ker je cesta v stranskem naklonu.
Sedaj tečem na Pohorje skozi Hoče mimo Kmetijske fakultete do Belvija in potem mimo stolpa po slemenu do Areha ali vsaj mimo Mariborske koče.
Vedno tečem tudi nazaj, čeprav po drugi poti (mimo pljučne bolnice). Tek nazaj v dolino ima velik smisel. Je pa res, da to ni za bolnike z obrabljenimi hrustanci, potrganimi meniskusi ipd.

Jaz tečem ponovno vsak teden enkrat na Pohorje in seveda obvezno tudi dol.
Časa po cesti na Areh se ne spomnim, na računalniku pa več nimam teh podatkov. Vem le to, da je od mojega doma do Areha natanko 21 km (iz krožišča v Hočah okrog 18 km), torej je bil trening maratonski 42 km. Gor sem porabil sigurno manj kot 2 uri.

Čas iz Hoč oziroma Pivole (nad gradom oziroma Rankovičevo vilo) do Belvija okrog ura ali zraven še 10 minut. Iz Belvija do Areha pa 40 do 50 minut. Nazaj gre vse veliko hitreje :D

Pohorje je zakon
Uporabniški avatar
 StaraKost
#288365
.... tek po ne preveč strmem klancu navzdol, ima svoj smisel, če je klanec krajši. Ta spust od 15km+, če bi šli po isti poti nazaj, je za moje pojme predolg.
Bolj smoterno in lažje bi bilo, do Belvija pa v dolino.
Uporabniški avatar
 ouka81
#362331
Ko tečem daljši tek v klanec grem vedno iz Hoč (Rečnik) na Areh.Nazaj grem po asfaltu samo do križišča za belvi.Od tam pa spust po planinski poti do Rečnika.Planinska tabla ob cesti.S tem se izogneš dolgemu asfaltnemu spustu.
Uporabniški avatar
 ouka81
#362366
David za 2 uri je že zelo počasen tek.Sam sem prišel na Areh v 1h 16 minut.Povprečn tempo je bil 5:20min/km.Po moje je to eden boljših daljših vzponov za tečt na našem koncu.Ni prestrmo in v celoti asfalt.Ponavadi grem en krat na teden za vikend.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA