Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Pa je za nami. Tokrat "že" tretji Eko maraton, ki si ga mesto Maribor zasluži in potrebuje. Vsako leto vedno večje število tekačev in kolesarjev samo potrjuje dejstvo, da je bila prireditev dobro zastavljena in je že tretjo leto zapored odlično organizirana. Nekaj napakic bomo prirediteljem že odpustili, tisto z testeninko namreč, čeprav je moje mnenje deljeno, pa ne bomo sedaj o tem :wink:

Letos sem se odločil, da se poizkusim tudi na 10 km razdalji, predvsem za to ker se je tudi Marjetka odločila, da bo tekla letos svoj prvi Eko maraton :clap: Pred štartom sva oz. sem imel kar konkretno dirkanje :evil: Na poti proti štartu ugotovim, ko srečava Mirota, da nimam ne čipa ne ure, dve minutki pred štartom pa ugtovima,da Marjetka nima svoje nujno potrebne spodbude- MP3. Tako sem za ogrevanje opravil kar dvakratn intervale od štarta do avtomobila :mrgreen:

Štart kot se spodobi v zadnjih vrstah in v svojem tempu naprej. Vseskozi navijala predvsem za tiste, ki so nas prehitevali na 21 km progi v cilj pa združena z roko v roki. Odličen občutek. Tako odličen kot verjetno Kejžarjev ko je spremljal slepega tekača Sandija, tudi Heleno Javornik je bilo videti v zadnjih vrstah, predvidevam, da je pomagala sotekaču do prve pretečen 21tke, pa še kdo bi se sigurno našel :clap:

Sicer pa veliko znanih obrazov, tako veliko, da je po prihodu v cilj bilo treba še ostat in navijati do praktično zadnjega tekmovalca.

Skratka bilo je super!! :laola

Pa še LINK do nekaj fotografij, ki sem jih uspel narediti s telefonom.
Uporabniški avatar
 raf
Moja tretja udeležba na tej prireditvi in tudi tokrat na 21 km. To je mislim, da edini tek, kjer imam vse štarte od začetka in se splača negovati tradicijo udeležbe, ker mogoče ob 10 udeležbi dobim zastonj štartnino in lovorjev venec...... :mrgreen: (v Berlinu imajo nekaj podobnega)
Prireditev je res dobro organizirana in tudi na stojnicah so pripravljeni pomagati in si mesto Maribor to zasluži. Smešni so mi bili samo tisti avtomobilisti, ki so pred zaporo protestirali in je izgledalo ,da živijo na Luni,ker pač ni vedel, da bo ravno takrat, ko so se odločili za nedeljski šoping zapora ceste.....Bi razumel, če bi bil tujec z oznako avto.tabilce, ampak ko vidiš Mb gori ti ni čisto nič jasno..... :bum:
Pred štartom srečali Marjetko, Rajkota, Aljošo,Zdravkota,Vero in se kakšnega sem pozabil omeniti.....Tudi sam sem štartal v ozadju in skupaj z Darkotom sva bila mislim, da edina sladka na tem teku in plan je bil 6.00 na km. Se pravi čisto na izzi in z nasmehom na ustih..... Sam tek je minil brez posebnosti, ker se mi je zdelo, da sem na sprehodu in sem bil v cilju skoraj suh in utrujenost minimalna. Povprečni srčni utrip je bil 145 in sem bil krepko v aerobnem obmocju in to je pomenilo, da sem rabil minimalni vnos dodatne tekočine in OH. Bolj pomembno mi je bilo, da sem spremljal Darkota, ker on je imel test za LM na polovički, ker je v zadnjem času bolj malo tekel in je rabil potrditev, da zmore.
Edino zadnji km sva malo pospešila in ugotovila, da je tista ravnina na Titovem mostu malo daljša, kot ponavadi, ampak to na koncu ne šteje, ker je cilj prišel tako hitro, da sva plan dosegla v sekundo natančno in to tudi šteje, ker pomeni ,da sva dobro načrtovala tempo.
Proga mi je všeč, ker je dinamična in ima tudi nekaj klancev in mogoče bi dodal predlog za naslednje leto, da bi del proge na 21 km pri Evroparku speljali skozi garažno hišo in bi ta tak pridobil še dodatno vrednost, ker bi bil to prvi tek v Sloveniji, ki gre po garažah.....
Uporabniški avatar
 Zd.
Lep tek, dobro vzdušje, super organizacija.

Po zaslugi hitrega zajčka sem izboljšala PB za dve minuti, kar danes sploh ni bil moj cilj ;)

Mimogrede, a kdo ve, kje je objavljen (če že?) video posnetek prihoda v cilj? Naj bi bil ob uradnih rezultatih na http://www.ekomaraton.si, ampak jaz posnetkov ne najdem. Tam sicer ni tudi mojega rezultata, je pa na timingovi spletni strani :?:
Uporabniški avatar
 raf
Upam, da berejo to stran tudi organizatorji iz družbe SEM. Že lani smo dobili dodatne čipe v vrečki in letos se je zgodba ponovila. Seveda sem lastnik svojega lastniškega in sem plačal tudi nižjo štartnino in me res zanima kateri pametnjakovič je naredil dodatne stoške prirediteljem, ker dvomim, da jim je Taimming dal te čipe zastonj.... Tekel sem s svojim in sem dodatnega vrgel v smeti.... in seveda bil med rezultati.
P.s.
razliko, ki so jo dali za dodatne čipe, bi lahko investirali v testeninko.... :mrgreen:
Uporabniški avatar
 jedrnat
raf napisal/-a:da bi del proge na 21 km pri Evroparku speljali skozi garažno hišo in bi ta tak pridobil še dodatno vrednost, ker bi bil to prvi tek v Sloveniji, ki gre po garažah.....

@Raf, ni dvakrat za reč, MB organizatorji znajo biti otkačeni... :-)
... Na Mestnem teku (tam nekje v maju) smo tekli skozi Europark in pri mekdonaldsu ven. Pa še mokroto smo nanesli na tiste gladke šoping ploščice...je bilo kar špasno.
Uporabniški avatar
 jedrnat
raf napisal/-a:Upam, da berejo to stran tudi organizatorji iz družbe SEM. Že lani smo dobili dodatne čipe v vrečki in letos se je zgodba ponovila. Seveda sem lastnik svojega lastniškega in sem plačal tudi nižjo štartnino in me res zanima kateri pametnjakovič je naredil dodatne stoške prirediteljem, ker dvomim, da jim je Taimming dal te čipe zastonj.... Tekel sem s svojim in sem dodatnega vrgel v smeti.... in seveda bil med rezultati.
P.s.
razliko, ki so jo dali za dodatne čipe, bi lahko investirali v testeninko.... :mrgreen:

To se seveda ni zgodilo samo tebi. Sem slišal še od dveh drugih. Bi rekel, da vsem, ki smo imeli svoje čipe. Drobna nerodnost. Jaz sem k sreči to opazil že ob dvigu.
Uporabniški avatar
 RoKo
Prvič sem tekel v Mariboru, tako da mi sedaj manjka še malo, da bi odtekel kak tek v vseh večjih slovenskih mestih. Tudi jaz sem dobil zraven še en čip, katerega sem lepo vrnil prijavni službi. Organizacija-brez pripomb. Zaradi težev s tetivami in peto nisem opravil kaj dosti hitrih tekov, zato je končni čas 1:37 veliko presenečenje, želel sem priti v 1:45.(proga se mi zdi za cca 500 m krajša)
Zadnje čase več tečem v Salomon-gorski in Asics Excel, prvič sem se odločil za Excel za na tekmo in zadel. Bolečine v tetivah so se pojavile šele med vožnjo domov. ( tudi sedaj v službenih čevljih čutim) Namesto testeninke sem si privoščil kosilo na Kozjanskem (pečen zajček z vsemi pritiklinami), tako da nisem pogrešal ničesar. Le ena napaka je bila pri vsem tem. Ni bilo veliko časa za druženje ob 18.45 uri sem bil na delovnem mestu skupaj z blizu 500 km vožnje.(Saj ni tako veliko, gor in dol po Sloveniji)
Odlično izpeljano. :laola
Nazadnje spremenil RoKo, dne 16 Sep 2012, 20:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 thinkblue
Prišel, videl, zmagal :) in to je vse kar je pomembno :D
Uporabniški avatar
 jedrnat
Zelo zadovoljen z vremenom, progo in tekom (PB!). Celo dva benda v živo smo lahko slišali na polovički. Tudi navijači ob progi zdaj že vedo za kaj gre f toten Maribori sredi septembra. ;-) Tek po Lentu je pa sploh enkraten - kot da tečeš ob morju.
Ni kaj...iz leta v leto bolje. Zmagovalec Kosmač z vrhunskim časom, boljšim kot lani v LJ (kaj bo šele v LJ...kjer ni vročine).
Bravo vremenu, bravo vsem nam udeležencem, bravo organizatorjem, bravo navijačem.
Uporabniški avatar
 raf
gledam razultate na uradni strani eko maratona in vidim, da mene tam ni med tistimi, ki so prišli v cilj. :--
preverim še stran uradnega časomerilca in tam je moj rezultat zabeležen..... :lol:
se pravi, da je uradna stran eko maratona imela svojo listo čipov, lastniško pa Taiiming Lj. :roll:
Upam, da se uskladijo, kdo je tekel. Bi pa bilo zanimivo, če bi dal oba čipa na nogo in me zanima kateri rezultat bi upoštevali? :mrgreen:
Čestitke vsem za dosežene rezultate,super ste bili. Posebna pohval pa gre Romanu Kejžarju in njegovemu slepemu varovancu Sandiju Novaku,ki je letos v res izjemni formi.Mislim,da počasi on postaja vzor mnogim rekreativnim tekačem in tekačicam ki vidijo zelo dobro.Bravo Sandi!
Na tem teku sem bil 2 leti nazaj in spomnim se, da sem bil že takrat navdušen. Tudi tokrat me ni razočaral. Organizacija super, proga mi je všeč, kljub klančkom.

Na dogodek sem prišel s kolegom (liquid na forumu, ampak je bolj v ilegali :D ). Glede na najine skupne treninge in njegovo pripravljenost, sem bil siguren, da grem z njim po njegov nov rekord. Žal je imel v zadnjem času nekaj nevšečnosti in se mu ni izšlo, a bo že on povedal, če bo želel.

Kljub masovni prireditvi, moram priznati, da sem srečal malo naših (forumašev).

Za ogrevanje je zmanjkalo časa, pa nič hudega. Glede na to, da že dolgo nisem tekel polmaratona, si nisem zadal pretirano težkega cilja. S povprečnim tempom 4 min./km bi bil čisto zadovoljen, vendar priznam, da nisem vedel ali sem sploh tega sposoben. Na tekmi se nisem popolnoma nič ustavljal in nič pil. Liquid je bil malo za mano, nisem se upal obračati in stalno sem imel strah kdaj me bo prehitel. V mislih nisem štel kilometrov za mano ali pred mano, ampak le koliko časa bom zdržal pred njim. Vseeno pa sem opazil, da mi je Garmin na vsak km zapiskal precej prej kot je bila kilometrska oznaka ob cesti. Na štartu sem se videl z Obivankenobijem, ki je bil že včeraj na eni tekmi, ki se je takoj izstrelil naprej. Včasih sem mu sledil, danes sem se držal svojega plana, ker sem vedel, da je pot pred mano še dolga. Nekje na 16. ali 17. km ga prvič vidim od zadaj, vendar še precej pred mano. Začnem ga loviti. Vedel sem, da mu sedaj sigurno moči že pešajo, saj je imel že včeraj eno tekmo. Na 18. km ga ujamem in prehitim, vendar sem mislil, da se me bo sedaj on prijel in bova terala do cilja. Pa se ni. V cilju s časom 1:21:46 full zadovoljen, čeprav sem tu že tekel bolje in tudi letos sem imel že boljše čase. Po moji uri 20,84 km in povprečni tempo 3:56 min./km.

Po končani zadevi na prireditvenem prostoru iščeva poznane, a nikjer nikogar. Zato sva se okoli 13h pobrala domov.

Potem sem pa še družino peljal na čarobni dan v Arboretum in dan je bil popolen.
Bravo, Maribor! Zelo lep dan je bil danes v veliko pogledih - odlična organizacija, odlično vreme, super vzdušje, zelo prijeten tek - pruhodnje leto spet!

Mi se danes nismo navozili kot RoKo. Ob pol osmih sma krenili iz Velenja, čez slabo uro našli super parkirišče pod Titovim mostom, hop po številko (čip viška sem pustil na prijavnici), nazaj do avta na zajtrk in ob pol desetih v miru na start in na klepet s prijateljicami in prijatelji. Cilj je bil enostaven - preteči 21 kilometrov. V zmernem tempu je bil ta z lahkoto dosežen :)

Čestitke vsem - kolesarjem dan prej, tekačem, prirediteljem, mestu!

Aja, nekateri nestrpni vozniki me niso motili. Z veseljem sem jim mahal, ko smo tekli mimo ;)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA