- 04 Okt 2012, 21:11
Še moje poročilo o K-24.
Želja se je v meni porodila že maja, vmes so bili razni pogovori,na trenutke se je v meni porodil dvom,da za to pot še nisem pripravljena. Še v prejšnjem tednu sem kolebala: dva kroga GM4O ali K-24? Po sobotnem 8-urnem šihtu na Planini,je padla odločitev,da se spopadem še s 24-urnim šihtom.
V torek zvečer nas je pet pohodnikov štartalo v Črni. Prvi km so bili lahkotno pretečeni,v zraku je bila pozitivna energija in že je pet lučk poplesavalo po poti na Uršljo.Tu nas pričaka megla.Sledi spust, vmes pogovori in smeh.Ura teče,mi z njo,km se nabirajo.Na Smrekovcu se okrepčamo,družbo nam delajo koze,potem pa kolona ena po ena in gremo.Jutranji svit počasi ,a vztrajno prežene noč.Vmes svoje romanje zakluči Kristjan, ostali štirje nadaljujemo.Pred vzponom na Raduho krajši postanek,in že je strmina hočeš-nočeš klonila pod našimi koraki.Na vrhu vpis,slika za arhiv in spust v dolino.Na kmetiji nas čaka dopoldanska kavica in čaj,pri nadaljevanju poti pa gobe.Z višin nas kliče Olševa.Takemu klicu se ne da upreti,na našo srečo smo se mi uspešno uprli strmini.Sonce nas je dodatno grelo,ob pogledu na Peco, ki nas je še čakala,mi je postalo še malo topleje.Spust je za nami,nadaljujemo z interesno dejavnostjo-gobarjenje,pred Kumrom nas pozdravi še gad.Zadje okrepčilo pred vzponom na Peco,ki je kljub utrujenim nogam hitro minil,na vrhu pa val navdušenja in čas ze razglede.Ostal nam je še spust,ki se je kar malo vlekel,zadnji asfaltni km pa so bili pretečeni,kot da smo šele pričeli s treningom.Prihod v Črno smo ovekovečili s fotografijo z gospodom Savellijem.
Skupni čas 21ur 39minut.
Pot je bila zaključena brez krize-hvala Janez in Štefan za vodenje. Posebna zahvala tudi našemu šoferju Alešu in hvala Srečkotu za prevoz in odločitev v zadji minuti.Lepo je deliti nove izkišje z ljudmi,ki čutijo podobno. Verjamem,da bo tudi Kristjan enkrat napisal podobno zgodbo.
Kot sem danes že nekomu napisala-bil bi greh neponoviti ta krog.
Prepričajte se sami!
Lp Helena