Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 firbec
Na pohodniško varianto gremo tisti, ki se nam zdi ultra predolga :?
Tokrat je bila tudi pohodniška pri meni dolga 37 km, zraven še 1170 m višine, res pa je, da sem videl več, kot bi bilo potrebno :roll:
Osvojil sem še nekaj hribov in dolin, kjer pa ni bilo kontrolnih točk.
Videli smo nekaj ozkih sotesk s posušenimi potoki, ki jih nikoli v življenju ne bi našel, če ne bi bilo trekinga :!:
Med 9. in 11. točko nisem srečal nikogar od "naših", razen ogromno gob in veliko preoranih bregov od divjih prašičev - jaz nisem videl nobenega, so pa sigurno oni mene.
Lepo, dolgooo in poučno.
Do 9. KT sem še nekaj fotkal, potem pa ni bilo več cajta :D
Foto

Lp Marjan
Uporabniški avatar
 theMark
Krasno je bilo! Prvič v Brkinih, kraji so po krivici spregledani. Soteske, ki smo jih obiskali, so pravljično čarobne, tiste zapuščene hiše in razvaline pa kar kličejo medse. Toliko enih zgodb se obeta, ko korakaš ali tekaš mimo. Ledenica je bila pravo presenečenje, pričakoval sem neko "mrzlo jamo", tam pa megalomansko zatočišče kot za tista divja bitja iz Lord of the Rings :)

Izvedba in organizacija odlična, bravo :clap:
Posebej navdušujoča je bila "umivalna voda" na koncu ter seveda čevapčiči! Vreme lepo, ravno pravšnje! Edina graja gre na predolgo pohodniško. Z gorenjskega vidika pa še to ni graja, ker smo za isti denar dobili ZASTONJ KILOMETRE :--
 AinE
Glede na lanska poročila s trekinga po brkinskem koncu sem pričakovala daljšo in orientacijsko nekoliko bolj zahtevno pohodniško traso in res se organizatorji tudi letos niso izneverili. :wink:

Pokazali so nam skrite kotičke Brkinov – staro obrtniško vas Barka, nekoč živahno dolino potoka Padež, prastaro kamnito cerkev Sv. Socerba, mogočno gradišče na Ajdovčšini, največjo zidano ledenico, ... Za vse sem prvič slišala, zdaj iz radovednosti nekaj o teh koncih tudi prebrala.

Zadovoljna z vsem. Na cilju celo z razdaljo (33 km in 1000 m gor) - dober trening za naslednjo ultro. 8)

Hvala tudi za mlečno kislino, takšno in drugačno :D , ter cer.

Me veseli, da STL ostaja. Se vidimo leta 2013. ali pa mogoče še prej, če bo še kaj zraven.

LpE
 Indi
Jaz bi se pa rada izrecno zahvalila Barbari in Andreju za vodenje po večjem delu poti in pivo pri kosilu, Miha-tu za 'vlečenje' na zadnjem delu poti, Davidu za plastificiranje zemljevida pred štartom in organizatorjem za odgovore na vsa moje številna jutranja vprašanja, treking-teran in darilca v vrečki!!!

Brez vaše podpore bi se med iskanjem fajn skritih kontrolnih točk verjetno preusmerila na nabiranje šipka in gob na Brkinskih jasah ter se vrnila na cilj oz. k avtu po kaki lažji poti in na Slovensko treking ligo bi mi ostal bolj grenak spomin. Zaradi vaše pomoči pa mi bo pretekla sobota v Vremskem Britofu in okolici ostala v spominu kot idealen dan, preživet v dobri družbi in lepih krajih.

HVALA vam! ..... Katja
 pinka polonka
Meni je ta ultra predstavljala največji izziv odkar sem letos začela hoditi na trekinge...tako zaradi dolžine kot tudi orientacije. Pa sem jo zmogla :) in vmes neznansko uživala v odkrivanju skrivnih kotičkov Brkinov...v skrivnostnih poteh, ki jih niti domačini ne uporabljajo več, soteskah in globokih grapah poraščenih z robidovjem, na katere me še vedno spominjajo praske na po nogah :) ...velikokrat je šlo (tako kot se spodobi) kar povprek.

Predvsem pa sva imela najboljšo družbo, Katja in Miha...zaradi vaju je bil marsikateri kilometer krajši :). Super organizacija in vzdušje na cilju. Čestitke organizatorejm!

Vesela sem da treking liga ostaja tudi v 2013, ker zdaj sem že zasvojena......

Barbara

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA