Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 janezs
Pozdravljeni.
V petek sva imela z Stefanu dogovorjeno K 24.Dogovor sva imela tudi s spremstvom avtomobila, ponoci sta naju spremljala Romana in Ales, podnevi pa samo Romana. Zacela sva v smeri urinega kazalca. Pot na Urslju je bila na nekaterih delih precej blatna. Imela sva jasno rahlo vetrovno noc, na doloceni visini pas megle. S seboj nisva nosila prevec opreme, razen cez Smrekovec in Raduho ,dereze in dodatna oblacila. V blizini Staknetovega vrha sva opazila miglanje lucke, ki se je priblizevala, slutila sva na Zvoneta in res je bil on. Pravi volk samotar, ker sem tudi jaz vcasih veliko hodil sam, sem vedel za njegove obcutke. Na hitro smo izmenjali nekaj besed, pobrala na planini Vodol njegov trak. Na planini Javorje se je zacelo daniti. Ne vem kaj mi je ljubse, ko koncam turo ali rojevanje novega dne, ki ga dozivim v naravi?.Po Smrekovskem pogorju sem bil tako zaspan, da sem hodil kot pijan. Tudi na poti se vidi da so v sloveniji bile poplave. Z Raduhe sva sestopla cez Grohat derez nisva rabila, snega cisto malo in dobro pomrzjen je dobro prijemal. Pri Bukovniku sva imela zajtrk.Potem pa po soncnem dnevu Olsevo in Peco. Na Peci tudi sonce gre spat midva pa od koce z lucko v dolino. Na alsfaltni cesti naju caka Romana z avtom, znebiva se stvari in oteceva v Crno. No sedaj sem izpolnil svoj cilj in prehodil K 24 -24x. Nimam pa se prehojene poti v mesecu februar, tako, da se ne bo mirnega spanja. Toliko o moji jubilejni izvedbi K24. Lp.https://plus.google.com/photos/115716222052982162515/albums/5812074726305631729?authkey=CKnz3_iZx5iZ-wE
Nazadnje spremenil janezs, dne 18 Nov 2012, 11:13, skupaj popravljeno 2 krat.
 hoja
Janez in Stefan :laola!
K-24 24-ic :clap:

Poti je nesteto, mogoce naslednje leto katero
opravimo skupaj.
Lp
Uporabniški avatar
 skitnica
zvone napisal/-a:
skitnica napisal/-a:Včeraj zvečer sva se s prijateljem Janezu podala na pot K24. Štartala sva tako kot je bilo najavljeno ob 20 uri ispred hotela Krnes v smeri Uršla gora. Pot sva opravila brez problemov in sva jo zaključila ob 18 uri in 48 minut. Tako da sva za pot porabila 22 ur in 48 minut. Za enkrat toliko podrobnejše poročilo in slike kasneje, danes sem preutrujen.

Pozdravljena Janez in Štefan!

Moje čestitke in kapo dol za 24 in 7 uspešeno izvedbo K-24.

:laola :laola

Še velko podobnih užitkov tudi v bodoče.

Lep pozdrav! zvone

Najlepša hvala za čestitke Zvone, obenem pa tudi jaz tebi čestitam za tvojo 21.izvedbo.
Uporabniški avatar
 zvone
janezs napisal/-a:Pozdravljeni.
V petek sva imela z Stefanu dogovorjeno K 24.Dogovor sva imela tudi s spremstvom avtomobila, ponoci sta naju spremljala Romana in Ales, podnevi pa samo Romana. Zacela sva v smeri urinega kazalca. Pot na Urslju je bila na nekaterih delih precej blatna. Imela sva jasno rahlo vetrovno noc, na doloceni visini pas megle. S seboj nisva nosila prevec opreme, razen cez Smrekovec in Raduho ,dereze in dodatna oblacila. V blizini Staknetovega vrha sva opazila miglanje lucke, ki se je priblizevala, slutila sva na Zvoneta in res je bil on. Pravi volk samotar, ker sem tudi jaz vcasih veliko hodil sam, sem vedel za njegove obcutke. Na hitro smo izmenjali nekaj besed, pobrala na planini Vodol njegov trak. Na planini Javorje se je zacelo daniti. Ne vem kaj mi je ljubse, ko koncam turo ali rojevanje novega dne, ki ga dozivim v naravi?.Po Smrekovskem pogorju sem bil tako zaspan, da sem hodil kot pijan. Tudi na poti se vidi da so v sloveniji bile poplave. Z Raduhe sva sestopla cez Grohat derez nisva rabila, snega cisto malo in dobro pomrzjen je dobro prijemal. Pri Bukovniku sva imela zajtrk.Potem pa po soncnem dnevu Olsevo in Peco. Na Peci tudi sonce gre spat midva pa od koce z lucko v dolino. Na alsfaltni cesti naju caka Romana z avtom, znebiva se stvari in oteceva v Crno. No sedaj sem izpolnil svoj cilj in prehodil K 24 -24x. Nimam pa se prehojene poti v mesecu februar, tako, da se ne bo mirnega spanja. Toliko o moji jubilejni izvedbi K24. Lp.https://plus.google.com/photos/115716222052982162515/albums/5812074726305631729?authkey=CKnz3_iZx5iZ-wE

Pozdravljena Janez in Štefan!

Hvala za poročilo in slikce.

Še enkrat moje čestitke in poklon za 24 - jubilejno izvedbo in 7. izvedbo.

:clap: :clap: :clap:

Veseli me, da tako kot jaz, še vedno najdete motiv za ta naporen, a čudovit izziv.
Želim vam jih še veliko. Lepo je bilo srečati vas sredi ture in poklepetati. Noč in pot naprej mi je potem bila lažja!

Upam, da se vidimo 1.12. v Črni!

Lep pozdrav! zvone
 samol
Čestitke vsem trem in vsakemu posebej za skupaj prehojenih že cca. 4863 km :roll: po zemlji Koroški grudi domači!!!! :clap: :clap: :clap:

Škoda samo, da niste poti opravili skupaj ... Vseeno pa mora biti poseben občutek, ko na taki poti srečaš koga, ki gre v nasprotni smeri!

Upam, da se vidimo 1.12. da vam čestitam še v živo!
Uporabniški avatar
 janezs
Pozdravljen Zvone, tudi midva s Stefanom, sva se po nasem srecanju, potem na poti spomnila veckrat nate, skrbelo naju je, ce si imel dosti tekocine in hrane s seboj, trak sva pobrala na planini Vodul, kot si dejal kje bi naj bil. Bomo pa si vec povedali v soboto, se bolje pa bo, da gremo na en pohod in se bomo sklepetali kot stare babe.
Zvone imej se fajn in uzivaj v naravi. Lp Janez
Uporabniški avatar
 skitnica
Ne pozabite na srečanje pohodnikov K24, še posebej tisti ,ki ste pot opravili prvič. Se dobimo v Črni nad avtobusno postajo, mislim da ob 18 uri. :drink
LP
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Škoda, da nisem prej izvedel. Sedaj je prepozno. Res mi je žal, da me ne bo v tej družbi.
Uporabniški avatar
 janezs
Ko sem leta 2000 prvic slisal za K-24 , pa do leta 2012 , ko je za mano 24-ti krog , sem kar nekaj casa prebil na tej relaciji.Ocistil sem skoraj celotni krog , nadeleznih vej in tu in tam podrtih dreves , ki so lezala na poti.Na slabse oznacenih mestih dodal kar nekaj markacij.
Vec o tem na e-Dnevniku pod naslovom.

romana,janez
Uporabniški avatar
 janezs
Sprijaznil sem se z odločitvijo, da bom še najmanj eno leto dni ostal brez, edino neprehojenega K -24 v mesecu februarju. :evil: :twisted: :--
Uporabniški avatar
 zvone
janezs napisal/-a:Sprijaznil sem se z odločitvijo, da bom še najmanj eno leto dni ostal brez, edino neprehojenega K -24 v mesecu februarju. :evil: :twisted: :--

Pozdravljen Janez!

Ne beli si glave z "malenkostmi". Bo že prišlo na vrsto tudi to.

Drži se in lp. zvone

P.S. Jaz razmišljam o krpljah in K-24
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
vsaka čast vsem super športnikom ... in vendar moraš biti
presneto naspidiran, da bi prišel v takšnem vremenu živ v 24 urah skozi
:laola
Uporabniški avatar
 janezs
V teh razmerah, mi ne bi bil pomemben čas, seveda hoja brez krpelj ne bi bila uspešna.( Že imam izkušnje.), Usoden problem lahko nastane v Grohuto in pod Govco na južni strani. V zimskem času so nekateri deli poti zelo malo obiskani, jaz sem si jih, večkrat sam pregazil. Potem se še lahko zgodijo stvari, na katera ne moremo sami vplivat.
No upanje umira zadnje. Lp.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Ja res ste pravi.
Včasih sem veliko hodil ob tem času iz Luž preko Olševe na Savinjsko stran ter na Raduho.
Krplje so neverjeten blagoslov. In še užitek je povrhu. Ker lahko z njimi tudi simuliraš tek.

Prek Smrekovca je tek s krpljami pravi užitek. Sicer pa adrenalinski napor.

Mislim pa, da najbolj tvegano obdobje šele prihaja, mar ne. Zgodaj spomladi sploh na Smrekovcu in Olševi zaradi izpostavljenosti prisojnh leg. Ko se ti zgodi, da si naenkrat do pasa in še čez v luknji. In izkopati iz takšnih luknje ni bil mačji kašelj.

Vse čestitke K24 borcem in spoštovanje.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 32

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA