- 13 Nov 2012, 06:43
Špela, pri vsem tem je zanimivo tudi to, da se prav noben domačin ne bo predstavil za Sladkovršana, ker se ta izraz sploh nikoli ni uporabljal; že od nekdaj smo namreč Sladkogorčani. Tudi Paloma je bila v prejšnjih časih bolj znana pod imenom Sladkogorska in časopis, ki ga že ohoho let izdajajo za svoje zaposlene, vseskozi nosi ime Sladkogorčan
Tisti "v Sladki Vrh" pa nam je tudi bolj domač, ker se samo naselje Sladki Vrh, poleg tega dela, ki ga zdaj poznate tudi tekači, razprostira še po okoliških gričih, iz katerih se potem spustiš v to našo grabo
spela* napisal/-a:Kairos napisal/-a:Gremo na Sladki Vrh!![]()
Malo prej sem bila - ob ugotavljanju, kako se reče prebivalcem Sladkega Vrha (Sladkovršani - naglas na drugem "a" -, lokalno tudi Sladkogorčani), presenečena ob odkritju, da je pravilno "v Sladkem Vrhu" (ne "na Sladkem Vrhu"). Vir: Leksikon slovenskih krajevnih imen.
In moram tudi reči, da je Kairos najprej čisto prav napisal "Gremo v Sladki Vrh", pa sem se jaz delala pametno in ga popravila. Motila sem se jaz.![]()
Špela, pri vsem tem je zanimivo tudi to, da se prav noben domačin ne bo predstavil za Sladkovršana, ker se ta izraz sploh nikoli ni uporabljal; že od nekdaj smo namreč Sladkogorčani. Tudi Paloma je bila v prejšnjih časih bolj znana pod imenom Sladkogorska in časopis, ki ga že ohoho let izdajajo za svoje zaposlene, vseskozi nosi ime Sladkogorčan