Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

A se bi malo umirili s temi omejitvami za polovičko, ker potem bo lahko teklo na teh tekmah samo še 40 posto tekačev iz sedajne kvote..... Se strinjam, da pač nek limit na maraton naj bo, ampak ne 2.10.00, ker spet izumljamo toplo vodo in je pošten limit 2.15.00.
Če bo manj udeležencev bo manj prihodka za organizatorje in obenem se večajo razne pristojbnine za tek in zgodilo se bo ,da pač lahko teki odmrejo..... Nekaj jih je že in ta trend se zgleda še ne bo nehal.....
Za sebe vem, da bom lovil kako minuo nad limitom, ki je objavljen in naj me probajo preusmeriti v cilj....Me sigurno ne ulovijo pa magari bom moral plezati čez ograje....bom imel še malo dodatnega razgibavanja......
Skratka se vidimo na mojem tretjem maratonu v Radencih......
IVAN14 napisal/-a:Čujte vi ali je štenga normalen? Ali je čokoladni -2:08:00 ; 2:10:00 !!!
1:30:00 na obratu? za maraton! Pa toti ni normaln. Sam maratonov ne laufam več.
Imam pa tri velike maratone. Partizanski marš-Kumrovec : čez šest dni pa
1.maraton tri srca v Radencih.On bi uvedel na 21km omejitev! Jaz pa sem
čisti rekreativec--na maratonu pa zadnji. In ti bi ukinil nas tazadnje?
To so bogokletne besede - za tekače. Pa ti si za Lepoglavu!!!
To je odgovor čisto na kratko -- za štengo.Pa ti GOTOF !!!

Mogoče normaln mogoče nenormalen - kaj veš :--

Če bi pa malo bolje prebral moja prispevka pa bi videl, da bi ti jaz dal na voljo 5,5h za dokončanje maratona obenem pa bi od tebe zahteval recimo le četrtino prijavnine torej 5€ ali 8€ namesto 25€ pa še s profiji bi se lažje družil in na štartu nebi bilo takšne gužve. Samo imaš prav - to je čisto nor predlog - GOTOF SEM :D. Drugače pa manj razburjanja v letu, ki se nezadržno bliža ter veliko prijetnih trenutkov - kjerkoli in kadarkoli.
Ne,ne bom tiho...evo me.
Radenci...hmm...vsekakor ena TOP-tekaških prireditev v SLO.
Ne,ne bom se hvalil s tem,da sem Radence pretekel 12-krat na najdaljši razdalji.

Hočem reči le tole,da mi ni všeč komercializacija le-te.
Včasih (1999) je bilo to prireditev z "dušo".....nič povabljenih tekačev,le dobro znani obrazi so dosegali najvišje uvrstitve...Vindiš,Holdinar,Živko,Kovacs,Čeh....
In,kaj se dogaja zdaj?...razen stojnic (drago plačanih) v štartno-ciljnem prostoru,nimamo nič.
Aja...imamo temperaturo +40,toplo vodo...nič občinstva ...in sebe.
Mortaliteta je najvišja na Svetu (4).....lani 40 intervencij.

OK....jaz ima itak VIP-status v Radencih (priimek namesto številke) ma vseeno razmišljam o ne-udeležbi na tovrstnih prireditvah.
Drugje so limiti 6-10 ur za maraton...mi pa filozofiramo...ah,ah

SREČNO IN VESELO 2013,prijatelji !
štenga napisal/-a:
Classix napisal/-a:OPOZORILO: Limit prvega kroga na 42 km je 2 uri 10 minut.

Nočem vzpodbujati hude krvi, vendar oddam en glas za organizatorje (jaz bi sicer zmanjšal limit na 21km konkretno pod dve uri). Zakaj?

Imajo pravico. Ampak mene v Radencih polovička ne zanima. In če bi bil tak limit, me v Radencih pač ne bi bilo. Zdaj pa, kot hočejo.
Pozdravljeni člani TF.
Najprej vse dobro, sreče, veselja in veliko uspešno pretečenih kilometrov v 2013.

Kot vidim se je glede 33. MTS že razvila resna debata, predvsem glede limita drugega kroga na 42km. V letošnjem razpisu smo ga nastavili na 2:10 min po pogovorih z različnimi tekači, trenerji in na podlagi vmesnih časov zadnjih petih let, ko je bilo pod 2:10 le 5 - 8 tekačev, ki so se podali v drugi krog. Mnenja glede skrajšanja limita ste tudi vi različno komentirali nekateri -, nekateri + nekateri brez nekega posebnega mnenja, kar smo tudi pričakovali.

Pri tem limitu člani Timinga, ki so pri nas "le" uradni časmerilec, nimajo in niso imeli nobene besede. To, kar se je dalo slišati je bilo zgolj njihovo mnenje, kakršno koli že je.

Pri limitu gre predvsem za to, kot sem že napisal v odgovor v e-pošti ga. K. Jerman in je bilo objavljeno tudi tukaj, za dovoljenje za zaporo cest, ki smo ga konstantno "kršili". Kot pravite, ponekod so dalj časa zaprte ceste, ponekod se držijo ure in vse tekače, ki so po dovoljenem času še na progi, enostavno odstranijo, mi smo najvztrajnejše čakali, jim dali policijsko spremstvo itd. Težko je imeti prav v vseh primerih, narediti tako, da bodo res vsi zadovoljni - tako tekači kot tudi lokalni prebivalci in pravne osebe, ki so v tem času "odrezani od sveta".

Vsekakor smo pripravljeni poslušati VAS tekače in smo se tudi zaradi VAS in VAŠEGA mnenja odločili podaljšati limit 2. kroga na 2:15, kar bomo tudi spremenili v razpisu.

Veseli me, da ste si natančno prebrali Razpis 33. MTS in upam, da ste opazili, da smo eno stvar naredili prav za vas. PRESTAVILI SMO ŠTART Maratona Radenska Classic in Polmaratona Radenska Light iz 9.30 na 9.00. Zakaj? Zaradi visokih temperatur, ki se že pojavljajo v maju in da bi s tem olajšali tek prav VAM.
Se pravi, da ste nam še vedno najbolj pomembni prav VI tekači in VAŠE mnenje.
Upam, da smo se s podaljšanjem limita 1. kroga organizatorji približali vašim željam in da se boste sedaj lahko mirno posvetili pripravam na 33. MTS. :D

Lep pozdrav
Sekretar MTS
MArko Pintarič
Organizatorji, hvala za (vsaj majhen) kompromis. sam osebno tako predvioma ne bom imel težav. Lani mi je šlo zelo slabo in sem imel prvi krog nad 2:10, konec je pa bil pod petimi urami. Lani bi sicer brez težav prvi krog oddtekel tudi pod 2:10, a končni čas bi bil v tem primeru verjetno nad 5 ur.
Letos se nameravam bolje pripraviti in upam tudi na boljšo dnevno formo. Strožji pogoji mi bodo tako v spodbudo in opomin pri pripravah. Vseeno mi je zelo žal tistih tekaških kolegov, ki jim tudi popravljen polovični čas ne bo pomagal.
Na kolesarskem maratonu Franja zelo elegantno rešujejo tiste, ki "preveč zaostanejo" (eno uro za vodilnim). Tudi v Italiji se stvari na tekih elegantno rešujejo v celoti brez cestnih zapor.
V praksi to deluje tako, da so po določenem času cesta odpre, varnostniki pa ostanejo na progi in jo izmenično odpirajo za avtomobiliste in tekače v križiščih, tekači pa tečejo po robu ceste.
Tak režim bi bil verjetno primeren tudi za to prireditev po preteku 5 ur. In kolikor se spomnim se je tudi izvajal v Radencih. Tudi tekači bi se temu lahko prilagodili.
Administrativno omejevanje časa prvega kroga pa mi je popolnoma brez veze. Za počasnejše tekače je lahko celo neproduktivno. Nekdo, ki je nameraval teči prvi krog 2:20, drugega pa 2:30, bo verjetno sicer brez težav odtekek prvega pod 2:10, a bo zato drugi trajal 2:50 ali več morda ravno zaradi predpisanega časa 1. kroga več kot 5 ur. Če je cilj, da se konča stvar v 5 urah, potem naj se predpiše omejitev zgolj le za končni čas ne pa za vmesni tempo.
Kaj je vlečenje na progi, pa lahko ocenjuje le tisti, ki je maraton dejansko tudi pretekel in to v različnih starostnih kategorijah. V določenih letih postane tistih pet ur prekratek čas. Zmagovalci tekem so na začetku in koncu kolone. Mnogokrat so tisti pravi zmagovalci in prave zgodbe na koncu. Komercializacija in denar (pa ne kritiziram organizatorja, preprosto dejstvo je da štartnina tistih zadnjih očitno ne pokrije stroškov zaprtja ceste) pač poganjata večje prireditve.

So pa :heart :heart :heart ena najlepših tekaških dogodkov. Tam sem vsako leto in moja edina želja je, da pijača v drugem krogu ne bi bila na soncu.
Radenci so idealni za polmaraton. Da se pošteno namantraš za povprečen rezultat... :lol:
Cel maraton v Radencih sem šel samo enkrat, ko sem bil tam prvič.
Sedaj si vsako leto ob koncu prvega kroga rečem, "hvala bogu, da ne rabim iti v drugega".
:roll:
Imam pa posebne cilje za letos. Rekord na polmaratonu. :ignore:
Se vidimo!
:juhuhu:
Na nekaterih maratonih v tujini imajo takšne časovne limite za maratone, da ga lahko celo prehodiš v takšnem času (primer Dublin: mislim da je bilo 7 ur). Le zakaj? :wink:

Slika
Slika
Slika

Jaz ne bi postavljal pravil glede na to kaj je bilo v preteklosti ampak glede na to kaj želim v prihodnosti...
Se podpišem pod tole !
Vem tudi odgovor !
Vsi bi pa morali vedeti, da niso to konjske dirke zaradi stav, pa da niso vsi ti teki niti evropska, niti svetovna prvenstva.....to so teki za vsakogar, tudi za tiste, ki jih nekateri dirkači nimajo radi na progi, ker jih baje ovirajo....Lepo vas prosim, pozdravimo in vzpodbujajmo vsakega novega "tekača" , človeka, ki bi se rad gibal in se veselil na dogodkih, neglede na kilometre, za katere se je odločil...in mu pomagajmo....vsaj s strpnostjo !

Zdravo in srečno leto, ki je pred nami , želim vsem !
PintaricM napisal/-a:...Pri limitu gre predvsem za to, kot sem že napisal v odgovor v e-pošti ga. K. Jerman in je bilo objavljeno tudi tukaj, za dovoljenje za zaporo cest, ki smo ga konstantno "kršili"...

Niste pa povedali, da se z vašim odogovrom nisem strinjala - in se še vedno ne. Zato objavljam še moj zadnji odgoovor, ki pa je zelo podoben Razyjevemu razmišljanju:

Če se navežem na vaš prvi odgovor pravite, da ni bilo žensk, ki bi "obrnile" po 2:10. Sem pogledala samo rezulate 2012 in naštela 4 ženske, od tega je imela ena obrat na 2:20, končala pa s 4:35. Govorim o neto časih, temu bi bilo potrebno prišteti še morebitnih 5 min. zaostanka na začetku. Naprej niti nisem gledala. To, kar sem ugotovila, je bila tudi poanta tega, kar sem napisala že uvodoma.

Jaz sem s polemiziranjem s tem končala in vam želim vse najboljše v letu 2013. Jaz v Radencih maratona torej nikoli ne bom tekla, čeprav je bila moja velika želja, da bi se to enkrat zgodilo, se bom pa v bodoče verjetno odpovedala tudi tekaškemu vikendu, ki sem si ga privoščila od leta 2007 vsako leto. Žalostno.

Jola :clap:
Za silo ste popravili svoj ugled, ki je bil močno načet po objavi prvotnega razpisa. Itak bo pa zanimivo videti štartno listo in predvsem koliko maratoncev bo na njej. Se lahko zgodi, da boste vso tradicijo in ugled, ki ste si ga gradili ta čas, izgubili zaradi enega nespametnega stavka v razpisu in bo vso škodo iz PR naslova težko popravi.
Druga zadeva ki bi jo morali obvezno popraviti je pa ta, da se ob štartu maratona in polovičke v prvih vrstah drenjajo tisti za desetko in ovirajo nas, ki imamo štart pred njimi za cca 10 min.
Predlagam, da naredite neprodušen štartni koridor in samo par vstopnih točk in redarje, ki kontrolirajo barvo številk.
Če redarji ne zmorejo pa robokope na vstopne točke in bo mir. :mrgreen:
Vse za desetko in petko napotite odzadaj za maratonce, da se v bistvu izoblikujeta dva boksa in ne pride do mešanja. Seveda ko odtečemo odprete njihov boks in tisti, ki želijo biti v prvih vrstah bodo prišli sigurno tja.
raziskovalec napisal/-a:V praksi to deluje tako, da so po določenem času cesta odpre, varnostniki pa ostanejo na progi in jo izmenično odpirajo za avtomobiliste in tekače v križiščih, tekači pa tečejo po robu ceste.
Tak režim bi bil verjetno primeren tudi za to prireditev po preteku 5 ur. In kolikor se spomnim se je tudi izvajal v Radencih. Tudi tekači bi se temu lahko prilagodili.
Administrativno omejevanje časa prvega kroga pa mi je popolnoma brez veze.
Kaj je vlečenje na progi, pa lahko ocenjuje le tisti, ki je maraton dejansko tudi pretekel in to v različnih starostnih kategorijah. V določenih letih postane tistih pet ur prekratek čas. Zmagovalci tekem so na začetku in koncu kolone. Mnogokrat so tisti pravi zmagovalci in prave zgodbe na koncu. Komercializacija in denar (pa ne kritiziram organizatorja, preprosto dejstvo je da štartnina tistih zadnjih očitno ne pokrije stroškov zaprtja ceste) pač poganjata večje prireditve.

Se popolno strinjam, le tako bo možno zaslediti tudi takšne zmagovalce KLIK

Takšni in podobni tekmovalci bodo morali tisti znan stavek "Tekmuj sam seboj. Vsak je zmagovalec" iskati pač po drugih maratoni v tujini. Žal!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA