Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Še par dni, pa bo več jasnega glede vremena (in obutve)... :D

Glede na majhno količino snega upam da se bo dalo it v supergah!
Tahitrim pa priporočam čim težje gojzarje, da boste vsaj za malenkost počasnejši kot ponavadi! :P

Lani je na enem vzponu drselo ko hudič... letos imam za to rešitev. 8) Po Sukarjevem predlogu sem danes nabavil http://www.petrol.si/petrol-klub/izdele ... -ice-track
Zaenkrat se ne pričakuje večjih sprememb vremena in če bo ostalo tako kot je, bo sneg le na Ratitovcu (Gladki in Kosmati vrh) ter na Dražgoški gori. Sam sneg ni problem, težava zna biti led na nekaterih delih poti, zato so (male) dereze priporočljive, prav tako pa tudi pohodne palice.
Sukar je bil včeraj v izvidnici in ve, kam gre, zato zna biti zelo koristno poslušati njegove nasvete. Sedaj sonce čez dan stali sneg, ki ponoči hitro pomrzne, zato je okrog vrha ledeno.

:arrow: ja, Alen, v nedeljo ob 6. uri zjutraj pred pošto, potem pa gasa... :juhuhu: Se že veselim :!:
Kot vedno se bomo prilagajali počasnejšim, po potrebi pa obstajajo tudi možnosti krajšanja trase.
:laola

LP; vencelj
Vremenska napoved za nedeljo kaže približno tako vreme, kot je bilo včeraj ali pa danes. Na najvišjih predelih trase lahko pričakujemo komaj kako stopinjo pod ničlo, sneg pa je v veliki meri že pobralo. Dereze po mojem gotovo ne bodo prišle v poštev in bodo le nepotrebna navlaka. Boljša opcija je obuti dobre gorskotekaške superge z dobrim oprijemom in za vsak slučaj goretex. Bognedaj obuti planinske čevlje z vibram podplatom. Če prav razumem, je namen priti do Dražgoš še pred prireditvijo, torej bo tempo hoje ali mogoče deloma tudi teka nekoliko pospešen (približno dvakrat hitrejši, kot ga bodo imeli tisti, ki bodo odšli na pot ob polnoči). V okretni tekaški obutvi (prilagojeni zimskim razmeram) bo to pot nedvomno lažje premagati. Ne poznam točne dolžine trase, toda kolikor so mi znani grobi podatki, bi se morali premikati s povprečno hitrostjo 6 km/h, da bi še ujeli prireditev. Tak tempo se mi zdi še sprejemljiv za nekoliko številčnejšo in pestrejšo udeležbo, če bi bil hitrejši, bi verjetno že kdo zaostajal. Zanima me, če ima kdo, ki je to pot opravil in jo tudi izmeril (naprimer z Garminom) točnejše podatke o dolžini ter času in hitrosti v letošnjim primerljivih razmerah. Tako bomo mi, ki se s to traso še nismo spopadli lažje ocenili, kaj lahko pričakujemo in ali bomo zmogli.
Ja včeraj sem šel res v izvidnico na Ratitovec,parkiral sem na Prtovču in jo mahnil levo čez Povden,spustil pa po Razoru,kjer bomo šli mi gor na Ratitovec.Pot sem opravil v Salamonkah priporočam male dereze vsaj za zgornji del zna bit na nekaterih delih pomrzjnen naprimer na kakšnih štengah kjer je shojeno,drugače sem pa stopil pol metra v levo ali desno da se ogneš shojene poti.Jaz osebno če se vreme ne poslabša bom šel v Salamonkah v ruzak pa vržem še dereze :D To pot sva opravila s Sabino in je imela obute Salamon Wings tko da mislim da nebi smeli imeti problemov okoli obutve :lol: Zdaj za enkrat smo kandidati 5roo2,Darcy,Šumadinac,Avi,Muc..... Alenovski..... :D
In še: 20 min postanek na Ratitovcu nam ne uide :!: ...to je edina koča, drugje je samo narava, gozdovi, hribi, steze, poti, gozdne vlake, ponekod sneg, ponekod led in ponekod blato in...skratka ena sama uživancija, ki je ne bomo kvarili s stalnim pogledovanjem na uro in preganjanjem kdo ve česa. Tisti, ki so že bili, vedo, da tempo ne bo ravno počasen, pa tudi dirka ne. Predvsem druženje :!:
vencelj napisal/-a:In še: Tisti, ki so že bili, vedo, da tempo ne bo ravno počasen, pa tudi dirka ne. Predvsem druženje :!:

Načeloma sem kadidat tudi jaz, če ne bo kaj nepredvidenega. Mene skrbijo predvsem spusti, saj imam poleg že stalnih težav, še dodatne, ki mi onemogočajo hitrejši tek navzdol.
ing.Milk do sedaj kolikokrat sem se udeležil tega pohoda nismo tekli ne navzgor ne navzdol,tko da se nimaš kaj bati glede kolenov da bi jih preobremenil :D
Sukar napisal/-a:ing.Milk do sedaj kolikokrat sem se udeležil tega pohoda nismo tekli ne navzgor ne navzdol,tko da se nimaš kaj bati glede kolenov da bi jih preobremenil :D

Niso problematična kolena, ampak trenutno predvsem kost na desnem palcu. Za navzgor me nebi motilo, če bi tudi malo potekli, navzdol sem pa že brez težav skoraj polovico počasnejši od večine teh, ki so se prijavili. Upam pa, da v nedeljo vsaj pred poldnevom še ne bo padalo.
TONEK je napisal (v drugi temi): Uf, uf, Tomaž. Si opazil? Mile se je premaknil v partizanske Dražgoše. Očitno boš imel zdaj nekaj časa mir.
Ubogi Vencelj.

Če sem taka nadloga in nebodigatreba, potem mi to povejte, tako kot Tonek. Lahko grem tudi sam po svoje, saj sem vajen. Sicer pa se bojim, da bom toliko pozen, da mi boste že ušli in vas bom ujel šele na Ratitovcu, če boste imeli daljši postanek. Če se mi želite izogniti, skrajšajte postanek in pospešite pa vas navzdol prav gotovo ne bom ujel! :wink:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA