Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Hodilo se je tudi po desni strani žičnice (gledano od zgoraj navzdol) in sicer po otroški in kasneje še po dvosedežnici Pošteli(in to bojda navkljub opozorilom). Prihodnjo nedeljo bodo morebitne kršitelje poleg kaznovanja tudi slikali.

Sicer pa bo Čopka od srede naprej razširjena tako, da bo zelo zelo otežena hoja navzdol po robu-tudi po levi strani.

Ostane nam še vračanje po isti progi kot gor ali vračanje skozi gozd ali gondola.

Predlog o popustu samo za dol ob nedeljah sem posredoval dalje, pa da vidimo.
zakaj za MB kaj pami CE,če bi bila samo polovična cena bi se moja Boža strinjala ,ne pa da jo polj tri dni bolijo nogeOsebno mi pa paše tek navzdol ker me še koleni kar služijo.Sva jo z Kraljem kar šibala
štenga napisal/-a:Torej podobno kot picerija Tottapizza, bi lahko ob predložitvi štartne kartice v času pohoda (recimo zelo omejeno - le ob nedeljah med 10:30 in 11:30h - samo za udeležence) bila vožnja navzdol subvencionirana. Recimo 2€ namesto sedanjih 7 ali 8€. Tako, bi ubili dve muhi na en mah. S to ceno bi več ljudi kupilo vožnjo navzdol (namesto, da se vozijo gondole prazne dol), poleg tega bi manj ljudi ostalo v okolici smučišča.

Se pridružujem @štengi. V najboljšem primeru bi pri 300 udeležencih po 2 EUR zaslužili 600 EUR v 1 uri. V najslabšem 0 EUR. Resnica pa je nekje vmes, četrtina pa bi se verjetno peljala dol, torej 75 ljudi x 2 EUR = 150 EUR. Za letno štrihanje ene gondole bi verjetno bilo.
Denar jim po progi dol hodi...
boatjan napisal/-a:Gondola bi navzdol lahko bila zastonj, vsaj za Mariborčane.

No jaz se s tem ne strinjam (ne za MB ne za CE, ne za tujce :P ), obratovanje in vzdrževanje gondole je velik strošek. Bi pa uvedel zastonj gondolo za dol. S tem ko se peljemo navzdol z gondolo delamo namreč v dobro gondole, saj motor obratuje z (sicer minimalno) manjšo močjo - torej pri tem opravljamo pozitivno delo.

Z občinskega stališča bi se ob uvedbi zastonj gondole za navzdol, začelo več ljudi gibati. Veliko se (nas) namreč izogiba in brani hoje navzdol (zaradi tega potem ne gredo niti navzgor). Več gibanja -> več zdravja -> več ..., več ljudi na Pohorju -> več možnosti za plačljive aktivnosti, razvoj pohorja,... ok zdaj že malo pretiravam :). Upam, da bo vsaj spoštovano glede hoje po progi in da organizatorji ne bodo imeli več s tem težav.
boatjan napisal/-a:Sej sem napisal navzdol. Tako ali tako dobijo dovolj denarja od občine.

Ups spregledal - se opravičujem :? .

Je pa še druga možnost - mogoče kot ideja za naslednje leto. Podobno kot pri Kranjski zimski tekaški ligi, bi se lahko vključile druge trase. Recimo, da se doda zraven Klopni vrh in Ruše-Areh. Potem bi se pa izmenjevalo:
1. Bellevue
2. Klopni vrh
3. Bellevue
4. Areh
5. Bellevue
6. Klopni vrh
...
Tako bi razbremenili smučišče, saj nebi vsako nedeljo šlo gor dodatnih 300+ pohodnikov pa vse skupaj bi postalo bolj razgibano (bi nas pa na Belleviju verjetno malo pogrešali - saj vsaj nekateri gremo nato še na kak čajček). Začetni 4-je vzponi bi bil pohod čez polovico trase (spoznanje s progo - enako kot dosedaj prvi trije pohodi), nato tek, od 4. naprej pa štart od spodaj.
Opomba: Na ostalih dveh trasah še nisem bil, tako da ne poznam možnosti parkiraja, zahtevnost proge (je pa vsekakor daljše, več višincev, najboljši časi pa so čez 40min) in ostalih problemov - napisano je kot ideja.
Alo, jaz pa mislim, da je ideja z nižjo ceno za vožnjo dol ob nedeljah čisto O.K.. Bomo videli kaj bodo odgovorili, me res zanima.
V nedeljo pa je bilo res ledeno, ampak smo eni kljub temu dosegli svoj osebni rekord!
Naslednjo nedeljo pa bo ziher bolj težavno, se bo treba prav obuti. Ampak kar naj bo sneg, bomo vsaj imeli Lisico tu doma! :D
štenga napisal/-a:
boatjan napisal/-a:Sej sem napisal navzdol. Tako ali tako dobijo dovolj denarja od občine.

Ups spregledal - se opravičujem :? .

Je pa še druga možnost - mogoče kot ideja za naslednje leto. Podobno kot pri Kranjski zimski tekaški ligi, bi se lahko vključile druge trase. Recimo, da se doda zraven Klopni vrh in Ruše-Areh. Potem bi se pa izmenjevalo:
1. Bellevue
2. Klopni vrh
3. Bellevue
4. Areh
5. Bellevue
6. Klopni vrh
...
Tako bi razbremenili smučišče, saj nebi vsako nedeljo šlo gor dodatnih 300+ pohodnikov pa vse skupaj bi postalo bolj razgibano (bi nas pa na Belleviju verjetno malo pogrešali - saj vsaj nekateri gremo nato še na kak čajček). Začetni 4-je vzponi bi bil pohod čez polovico trase (spoznanje s progo - enako kot dosedaj prvi trije pohodi), nato tek, od 4. naprej pa štart od spodaj.
Opomba: Na ostalih dveh trasah še nisem bil, tako da ne poznam možnosti parkiraja, zahtevnost proge (je pa vsekakor daljše, več višincev, najboljši časi pa so čez 40min) in ostalih problemov - napisano je kot ideja.

Stari rek pravi, ne menjaj konja, ki zmaguje . In pokal takšen kot je, se pokazal za absolutnega zmagovalca v SLO razmerah, če ne še "širše" :).
Nazadnje spremenil StaraKost, dne 15 Jan 2013, 13:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Smo imeli v MB zdaj malo sreče, da je zapadlo toliko snega, ampak kolikor poznam tukajšnje razmere, bo sneg tudi hitro mimo in tudi smučarska proga se bo zožila, tako, da verjetno čez dva tedna ne bo več problema. Super, da lahko smučamo, sicer je karta verjetno najdražja, če preračunamo na km smučarske proge.

Če bi bilo upravljavcem pohorskih smučarskih prog in ostalim, ki skrbijo za pohorski turizem v interesu, bi pa lahko v nedeljo takoj dogovorili z organizatorjem zimskega pokala, kako naj udeleženci pridejo varno v dolini in da ne bodo motili ostalih. Zimski pokal je vseeno prireditev, ki jo je treba upoštevati.
Sicer ne vem, če bo koga zanimalo, samo malo sem se igral z uvrstitvami in naredil lestvico (le za M1), ki upošteva najboljše 4 uvrstitve(od potencialno sedmih, na koncu se bo upoštevalo najboljših 9 od 12-ih). Zraven so podane spremembe v uvrstitvi glede na prejšnji teden (v top 10 je le ena sprememba).

Vodi pa seveda Jožek :clap: . Lestvica je na: http://www.mediafire.com/file/rda6rr7us5g0pp0/6.ZPPP-07-M1.pdf
Nazadnje spremenil štenga, dne 18 Jan 2013, 14:15, skupaj popravljeno 2 krat.
Glede popustov za gondolo je zadeva takšna, da cene ter vse v zvezi s popusti določa občina Maribor tako da...

Ker pa je padlo res veliko snega, lahko pride to nedeljo do spremembe glede ure starta. Dogovor z upravljavcem-"Branikom" že pred pričetkom pokala je bil, da v kolikor bodo želeli odpreti smučarsko progo po kateri se mi v nedeljo vzpenjamo bomo morali mi startat 1 uro prej, se pravi ob 8.30. Ker v tem primeru bodo oni progo odprli ob 10 uri. V tem primeru nam oni to javijo najkasneje v petek do 12 ure.

Torej od petka naprej po 12 uri bo informacija v zvezi s tem na uradni web strani.
ZarkoM napisal/-a:
PeterM napisal/-a:Bo pa z nekaj sreče danes razveseljiv pogled na rezultate.
Potem bo pa tako zima. :D

Pogled na rezultate je res razveseljiv. :clap: :clap:

Jožek, iskrene čestitke za nov rekord proge :laola :laola

V kratkem pa bo na spletni strani tudi kratko poročilo in sladko presenečenje. :-D

Jožek je res letel :clap:
Sam sem v vseh teh letih najhitrejše tri vzpone naredil v zadnjih treh tednih.
Zadnji osebni rekord je padel to nedeljo. Podoben sindrom so doživeli še nekateri.

Zdaj bo pa z rekordi še težje. Bo potrebno sočasno spat iti in vstati. :D
Bo pa zimska idila. Vkopavanje v globok sneg. Privilegirano. :D
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA