StaraKost napisal/-a:Eni več, eni manj. To je individualni podatek in kot sama številka ne pomeni veliko.
Nekdo, ki ima 50, je lahko dosti boljši in v boljši kondiciji, kot tisti, ki ima 46, tako kot ti.
StaraKost napisal/-a:Spremljanje lastnega utripa v mirovanju, pa nam lahko da določene koristne informacije, če jih znamo pravilno interpretirati.
ZdravkoC napisal/-a:Nizki pulz ni nič dobrega, je pa posledica razširjenega prekata srca zaradi treningov (napora), saj mora motor hitreje oskrbovati telo ob povečani potrošnji. Posledica treninga je torej večji iztisni volumen, v mirovanju pa nižja frekvenca ravno zaradi povečanega volumna pretoka, zato dela črpalka čisto počasi.
Jaz imam v mirovanju in spočit okrog 41, dan po maratonu okrog 47 ...
Najnižje doslej sem si izmeril 38 (2x) in 37 (1x) čeprav si zelo pogosto merim je vedno okrog 41 in več, dan po treningih intervalov 43 ...
MARJANZUP napisal/-a:ZdravkoC napisal/-a:Nizki pulz ni nič dobrega, je pa posledica razširjenega prekata srca zaradi treningov (napora), saj mora motor hitreje oskrbovati telo ob povečani potrošnji. Posledica treninga je torej večji iztisni volumen, v mirovanju pa nižja frekvenca ravno zaradi povečanega volumna pretoka, zato dela črpalka čisto počasi.
Jaz imam v mirovanju in spočit okrog 41, dan po maratonu okrog 47 ...
Najnižje doslej sem si izmeril 38 (2x) in 37 (1x) čeprav si zelo pogosto merim je vedno okrog 41 in več, dan po treningih intervalov 43 ...
meni so ga lani na EKG -pregledu za kategorizacijo na Metelkovi izmerili 27 ,
medicinsko osebje reklo , da je to pri njih najnižja izmerjena vrednost so pa navajeni na vrednosti okrog 30 ker testirajo veliko vrhunskih športnikov in tudi nizek polz v mirovanju ni nič narobe prej obratno saj se srce manj matra ko dela počasi in ekonomično.
VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA