Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

klas
Tale zadeva je zelo zanimivo postavljena, ni kaj. :laola

Najprej o poti :arrow: predpostavljam, da se je za uspeh projekta, kot si ga je zamislil jan-jan potrebno držati markacij uradne Koroške planinske poti (KPP), drugače to enostavno ni naskok na KPP. Neko Pot namreč ne sestaljajo le kontrolne točke, ampak predvsem markirane povezave ned njimi. Torej brez bližnjic, potrebno se je potruditi od markacije do markacije :D . (drugače je zastavljeno npr. na T24, kjer je za uspeh potrebno samo biti na 10 vrhovih, čeprav povezave med njimi niso vedno identične dejanski Tržiški planinski poti).

Potem zgodba o dolžini poti: = 220km :roll: :roll:
To namreč ni taka dolžina, kot so npr. daljše slovenske vezne poti (SPP, E6/7), kjer ni drugega, kot da izzivalci, ki opravljajo pot v enem kosu, ponoči vedno spijo in podnevi šibajo naprej.
Prav tako ni taka dolžina (npr nekje do 120km), kjer bi se avtomatsko razmišljalo o enem zamahu - brez spanja (takih izzivov je kar nekaj, med drugim smo imeli tudi 100km treking letos v STL).

in še o tem, kako se lotiti poti: Torej je dolžina poti v tisti "sivi" coni, kjer opraviti celo pot z rednim nočnim spanjem po kočah ni ravno nek ekstrem ekstremov, na drugi strani pa je opraviti s tako potjo "na šus" - torej brez večjih postankov od dveh ur (brez pravega spanja, regeneracije) res odklop in je potrebno bolj kot klasični-tekaški pristop imeti nek bolj pustolovski pristop, ki ga poznamo npr. iz AR. Dejstvo je, da ti pot "na šus" vzame vsaj dve noči, če ne tri. Obvladati to, pa je prava veselica. :?

Veselilo bi me, da bi tale odličen projekt Jani res bolj natančno definiral (predlagam:
- markirana KPP v 60urah,
- ali markirana KPP-cela brez prestankov daljših od dveh ur),
kajti kost je sedaj vržena in mnogim se ta ideja zdaj kar malo mota po glavi... :clap: :clap:
To se mi zdi samo po sebi razumljivo, da če gre za neko recimo prečenje v enem dahu, da tu ni spanja v koči, ampak non stop tek in hoja s postanki za prehrano. OK, sem že na kakšni klopci ob malici tudi zadremal za 20 minut, ampak to pa je tudi vse. Cajt zgubiš že če v kaki koči čakaš dolgo na hrano, kar se med vikendi lahko hitro zgodi. Recimo Pesek že ni primeren za kosilo, ker tam se zna zgodit da kar dolgo čakaš na kakšno gobovo juho.

Za tiste, ki tekmujete kdo bo hitrejši je pa gotovo pomebno, da se vsi držite enake poti in tu gre za fer play.
Jaz te KPP ne bom nikoli poskusil, ker je to za mene prevelik zalogaj. Celo Pohorje je za mene čisto dovolj.
Za pot med Partizanskim in Kremžarjem pa sprašujem, ker mi je ponoči tam res malo nesimpatično po markirani poti in če bi bila kaka lepša, makar daljša, bi se je rad poslužil.
Uporabniški avatar
 semjul
:D

slej kot prej bom tole KPP probu, predvsem ker mi na ZPP zmanjka motivacije (ista dolžina, manj višincev), ker sem jo že premagal.
:roll:

Idealen start na takole pot je okrog treh, štirih zjutraj, potem imaš cel dan, pa celo noč pa cel dan in kolikor se zavleče v drugo noč. Seveda je v enem dahu, le kakšen dremež za pet deset minut, spanje v koči pa projekt iz extremnega spremeni le v ultra podvig.

Hvala za motivacijo Jani, ker mi jo zadnje čase primankuje :clap:
klopotec napisal/-a:Za pot med Partizanskim in Kremžarjem pa sprašujem, ker mi je ponoči tam res malo nesimpatično po markirani poti in če bi bila kaka lepša, makar daljša, bi se je rad poslužil.

Od Partizanskega doma sva se spustila po desni strani smučišča Kaštivnik (gledano navzgor) do Kaštivskega sedla, od tam pa po desni strani Ertarjevega vrha do koče Planinc. Tukaj neke bližnjice po mojem mnenju ni.
Pot je seveda nekaj daljša kot če greš po SPP, od koče Planinc proti Kremažarci pa moraš opraviti dodaten vzpon na Berneško sedlo.
PD Vuzenica dela na tem, da bi postala koča tudi obvezna točka SPP.
semjul napisal/-a::D

slej kot prej bom tole KPP probu. :roll:

Idealen start na takole pot je okrog treh, štirih zjutraj, potem imaš cel dan, pa celo noč pa cel dan in kolikor se zavleče v drugo noč. Seveda je v enem dahu, le kakšen dremež za pet deset minut, spanje v koči pa projekt iz extremnega spremeni le v ultra podvig.

Hvala za motivacijo Jani, ker mi jo zadnje čase primankuje :clap:

Tako se govori Leon :clap: . Treba si je postavljati vedno nove izzive, potem je tudi z motivacijo lažje.
klas napisal/-a:Veselilo bi me, da bi tale odličen projekt Jani res bolj natančno definiral (predlagam:
- markirana KPP v 60urah,
- ali markirana KPP-cela brez prestankov daljših od dveh ur),
kajti kost je sedaj vržena in mnogim se ta ideja zdaj kar malo mota po glavi... :clap: :clap:

Klas, lepo si opisal svoj pogled na takšen ultra projekt 8) .
Menim, da je potrebno biti spoštljiv do KPP in iz nje ne delati nekih časovnih normativov. Gre za planinsko obhodnico, ki se je vsak loti po svojih močeh in načrtovani logistiki. Zame so vsi, ki jo opravijo v določenem času (tudi planinci po etapah) občudovanja vredni posamezniki. Čas je tu drugotnega pomena.

Zase in za svojo dušo sem si zamislil, da bi povezal točke po najbližji možni varianti, brez daljših postankov in spanja na kočah. Veseli me, da sem naredil dobro reklamo in upam, da se še kdo odloči ter jo prehodi/preteče. Vsak po svojih močeh in sposobnostih, v takem in drugačnem časovnem okvirju. :laola

Svoje mnenje o ultra tekaških gorskih projektih sem opisal že na svoji spletni strani, zato se tukaj ne bom ponavljal.
Uporabniški avatar
 janezs
Ja drugo leto bom sel pogledat Trzisko in KPP. Korosko sem ze prehodi v stirih etapah. Na Trziski nisem bil na dveh vrhovih, moram pa se si pogledat nekaj povezav. To bo moto za 2013 l, seveda vse to ob koncanju etape E6 po Svedski.
janezs napisal/-a:Ja še vedno KPP poteka čez jez in povezuje Pohorje in Kozjak. Čakam na ugodno vreme, da pogledam tudi to stran. Lp.

Ne s vprašanjem sem mislil, če še vedno velja, da lahko pokličeš po telefonu dežurnega na elektrarni in te spusti čez? Ali to velja samo še za planinske organizirane najavljene skupine?
Sprašujem namreč, ker pri MB otoku so zaostrili. Spomnim se, ko sem učil na lesni šoli so dijaki, ki so prihajali iz Koroške oz. Kobanske strani z avtobusi so samo pozvonili in so jih spustili čez. Danes menda to ni več možno. Se sprašujem ali je tudi pri Ožboltu tako zaostren režim oz. sploh če imajo zunanjo najeto varnostno službo pa verjetno itak brez veze spraševati?
janezs napisal/-a:Tudi jaz ne vem, kako je sedaj. Leta 2005, ko sva prišla z Rdečega brega, sva po žigu enostavno odšla čez. Bomo videli kako bo tokrat. Lp.

Da se priti preko jezu. Predvidevam, da so do 18h (delovni dan) vrata odprta in (če je po sreči) te nihče nič ne vpraša, zato enostavno prečkaš jez. Ko so vrata zaprta, pozvoniš, dežurni te vpraša po imenu in priimku in ti nato odpre vrata, da prečkaš jez. Preverjeno.
member12 napisal/-a:
janezs napisal/-a:Tudi jaz ne vem, kako je sedaj. Leta 2005, ko sva prišla z Rdečega brega, sva po žigu enostavno odšla čez. Bomo videli kako bo tokrat. Lp.

Da se priti preko jezu. Predvidevam, da so do 18h (delovni dan) vrata odprta in (če je po sreči) te nihče nič ne vpraša, zato enostavno prečkaš jez. Ko so vrata zaprta, pozvoniš, dežurni te vpraša po imenu in priimku in ti nato odpre vrata, da prečkaš jez. Preverjeno.

Super informacija.

Pozvoniš lahko kadarkoli oz. odziv bo vedno?
Recimo po 18.uri ali v mraku, ponoči ali je smiselneje kakšen dan prej najaviti, da boš
recimo ponoči prečkal ?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA