- 05 Avg 2013, 13:11
Najprej ti čestitam za pogum na etapi. Oskrbnik Dušan je nam na Uršlji govoril o tebi, da si nekoliko pred nami. V Črni,kjer smo se mi vpisovali na avtobusni postaji v knjigo K-24, Kar priporočam, da storiš tudi ti, nam natakarica pove, da se danes ni kdo vpisoval. Glede označbe poti je pa žal tako. Vseh mojih prisotnosti dobrih deset let, se ni kaj dosti spreminjalo na poti, razen, da je postajala pot vedno bolj zaraščena. smerne table pa so se podirale od starosti, nekaj tudi namerno KDO ?. Potem sem vzel stvari v svoje roke, nakupil si orodje odšel na krog K 24 in začel z čiščenjem, Pozneje tudi z markiranjem, s temi markacijam, ki so na hiter pogled podobne( Knafeljevem.) Sem na najbolj potrebnih mestih opremil celoten krog. Imel sem pa ravno to smolo, da so ravno to leto prišla na dan Evropska sredstva za planinske in kolesarske poti, kar je zelo vidno tudi po celi Avstriji. Tako so se zbudili markacisti in odšli na teren in videli moje delo, seveda so postali ljubosumni in pametni, pobrali markacije po terenu,ki so bile s silokonu nalimane po skalah in drevesih in obnovili z barvo seveda jih še dosti manjka. (To je tudi tvoj dokaz, da si se preprosto izgubil) Seveda, da sem jaz okrog 150 h delal žagal in odstranjeval zaraščene steze to jih ni motilo. Sicer bom pa tako videl kako bo v Bodoče.Tudi nove markacije, ki jih ima K- 24 sem videl pritrjeno samo eno in to na mesto v Žerjavu, kjer se zavije na Uršljo goro. No dovolj o tem, še enkrat prejmi moje čestitke tudi zato, ker si se, poti lotil sam. Tisti Hudi bik pa ne vem ,če obstaja, ko so lastniki prignali živino na pašo, so ravno postavljali novo korito, Jaz pa mislim, da sem takrat ravno hodil K.P.P, smo malo pokramljali in so me takrat opozorili na hudega bika, pa sem dejal, da bom pustil krave pri miru.Vseeno je bolje, se na sigurno izognit Živini, tudi ona je vznemirjena zaradi vročine. Lp. Janez
( Mislim, da se površno poznava)