Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Gionni
Ja, tukaj je na uradni strani: http://hiking-biking.net/klub-24.aspx
Ampak če prav gledam, ta sled ne gre npr. na vrh Raduhe in Olševe (Govca). Pa tudi ločljivost je zelo slaba - če boste približali zemljevid, boste videli samo ravne črte. Zato je najbrž tudi dolžina krajša (77km).

Evo, zdaj vidim tudi našo prehojeno pot, ki jo je posnel prijatelj. Tukaj je:
http://www.sports-tracker.com/#/workout/SamoL/6t586dkgkdms7pf7
Kako se pa sled sname, pa žal ne vem...
Uporabniški avatar
 zvone
Spoštovani trekkerji!

Če greš "po predpisih" - beri na (čez) vrhove (kar je bivstvo tega izziva) in ne delaš "bližnjice" mimo vrhov, potem "ti ne gine" cca 93 km in 5500 mvr!

:laola :laola

Lp. zvone
 MARJANZUP
Po predpisih , tako je :clap: :clap:
bi rabil pa trek , da ne bom šel še na kak dodatni vrh :D :D
( takega da ga naložim v Garmin kot progo )
:laola

zvone napisal/-a:Spoštovani trekkerji!

Če greš "po predpisih" - beri na (čez) vrhove (kar je bivstvo tega izziva) in ne delaš "bližnjice" mimo vrhov, potem "ti ne gine" cca 93 km in 5500 mvr!

:laola :laola

Lp. zvone
Uporabniški avatar
 MančaPomaranča
pryks666 napisal/-a:Pa pozdrav in čestitke Mateju, Davidu, Jerneju in Manji, ki so pot opravili v prejšnem tednu.

Tomaž, tudi tebi čestitke in še enkrat hvala za pomoč. Je prišla zelo prav. Naslednjič jo pa mogoče mahnemo skupaj. :wink:
 kris46
Imam še eno prošnjo in sicer bi prosil za približne čase do kdaj moraš biti kje, da prehodiš pot malo pod 24 ur. Smer bo prvo Peca...

Hvala
LP
Uporabniški avatar
 janezs
https://plus.google.com/photos/115716222052982162515/albums/5908260854092866881V petek sva se sestala s Klemenu v Bližini Celovca, zmenjena sva bila, da z dvema njegovima prijateljema, gremo prehodit K-24, Klemen je s seboj pripeljal Bojana Ambrožiča, ki sem ga poznal preko spletne strani T.F. Zraven je bil tudi Luka Mihelič, o njem sem vedel samo to ,da mu je Klemen mentor Po pozdravu smo se odpeljali v Žerjav, nato še v Pristavo, tam smo na klopco odložili nahrbtnike in se odpeljali nazaj v Žerjav. 00.15' smo začeli s hojo- rahlim teku, do Pristave. Nadaljevali smo mimo Miheva pod tovorno žičnico, do Tomaževe koče, od tu pa na vrh Pece. Na Peci je nas veter malo ohladil, takoj smo nadaljevali proti Knepsovem sedlu, nato po nekdanji "graničarski" stezi v koprivno Tu je sledil kratek pregled stvari.Na Repiji smo si dotočili vodu in pospravili luči. Nadaljevanje na Olševo je potekalo ob sproščenem pogovoru. Na vrhu je nas toplo pozdravilo sonce.Pri spustu z Olševe se nismo preveč "šparali". Na Grohotu smo zavili proti koči, se oskrbeli s potrebnimi stvarmi. Občudoval sem vse tri fante, kako z lahkoto pojejo vse, kar jim pride v roke. Klemen si je dal duška in je odšel na prej na Raduho, mi trije pa za njim. Pod vrhom sta tudi Bojan in Luka pokazala kaj trenirata. Na Loki smo pojedli toplo malico in odšli čez "vroči" Smrekovec. Vode povsod primanjkuje. Na koči na Smrekovcu imamo krajši postanek,nato odidemo proti Uršlji. na poti imamo še krajši počitek. Pri Križano Klemen in Bojan takoj odideta na Goro jaz pa le spravim vase gel in tako v eni uri pridem na vrh." Ušel" mi je tudi Luka. Z gore smo hitro odšli, po poti mimo Ledin, Jazbine v Žerjav Kjer smo zaključili naš krog v 20.50'. Imeli smo se lepo, kljub vročini, veliko smo si povedali in si obljubili, da to ni bilo naše prvo in zadnje druženje, mogoče bo še kdo od ostalih napisal svoje mnenje. Zaenkrat toliko Lp Janez
.
Nazadnje spremenil janezs, dne 04 Avg 2013, 16:07, skupaj popravljeno 1 krat.
 guki muki
No jaz sem pa uro pa pol pred vami končal svoj prvi k24. Moj krog je bil 23 ur pa pol. Začel ob 20.11 končal 19.35. Vzpon na Peco je minil hitro slabe tri ure, šel preko Pikovega. Iz Pece proti Koprivni zelo dobro označeno z odsevnimi znaki. Del proge nisem poznal, to je od Koprivne do Olševe ( tu pa manjkajo odsevni znaki za hojo ponoči), kjer sem tudi večkrat zašel in tudi fajn prestrašil ob 2 zjutraj (pri tabli -pazi hud bik) prečenje travnika mi je bila velika muka, saj do sedaj nobeden ni pisal o kakšnem hudem biku pri prečenju k24. Od tu naprej pa verjetno od strahu, se je začela kriza. V sebe nisem spravil hrane in pijače. Vzpon na Olševo in Raduho je bil zaradi tega počasen in naporen. Pri vzponu na Raduho sem že skoraj odločil, da odneham na vrhu Raduhe, saj od druge ure zjutraj do skoraj osme ure nisem bil sposoben ne pit in jest. Ob prisili sem z Olševe grizljal eno uro fruto belo in na spodnjem Slemenu v prisili pojedel polovico sendviča. Na vrhu Raduhe za 10 minut poležim in poizkušam popit nekaj tekočine in se le odločim za spust na Loko in tam poizkusim še z palačinkami, no v 20 minutah sem sposoben pojest s težavo eno palačinko (nutela) in od tod naprej ugotovim, da lahko skoraj normalno pijem brez, da bi mi šlo na bruhanje. Odločim se za odhod naprej in hoja po ravnini mi ni delala težav, vsaj pil sem lahko normalno. Od tu naprej so bile temparature že malo višje, ampak me niso motile, saj po Planini Vodol in do Komna je bilo več sence kot sonca. Od Komna do Smrekovca je pa že bilo čutiti "vročino" in pomanjkanje vode. Naslednja postaja za prisilno hranjenje je bila Kramarica, kjer sem v sebe spravil en mali sendvič. Potem pa pot naprej proti Križanu. Vzpon na Uršljo je bil spet težaven plitko dihanje, telo ni hotelo napora temu primeren čas (1.10). Pri koči me slika oskrbik in zaželi uspešno končanje kroga in se napotim naprej proti Ledinam in do makadamske ceste, od tam naprej pa celo tek do Žerjava. Pridem do parkirišča in že vidim rdečo Škodo in avstrijska registracija in že vem Janez iz "delovnega dopusta" Švedske in na novem (26) krogu.

Potrebno bo iti še enkrat, da bo bom malo bolj užival, saj ob pomanjkanjem hrane in prevročem terenu in prevečkrat zatavat (koprivna - Olševa) po poti ni glih uživancija, drugač pa super krog.

PECA - 2.45
KOPRIVNA KRIŽIŠČE - 4.30
OLŠEVA - 7.30
SPODNJO SLEME - 9.20
RADUHA - 11.30
LOKA- 12.40
SMERKOVEC- 16.40
KRIŽAN - 19.55
URŠLJA - 21.05
LEDINE- 22.10
ŽERJAV TAB- 23.25
Nazadnje spremenil guki muki, dne 06 Avg 2013, 10:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 janezs
Najprej ti čestitam za pogum na etapi. Oskrbnik Dušan je nam na Uršlji govoril o tebi, da si nekoliko pred nami. V Črni,kjer smo se mi vpisovali na avtobusni postaji v knjigo K-24, Kar priporočam, da storiš tudi ti, nam natakarica pove, da se danes ni kdo vpisoval. Glede označbe poti je pa žal tako. Vseh mojih prisotnosti dobrih deset let, se ni kaj dosti spreminjalo na poti, razen, da je postajala pot vedno bolj zaraščena. smerne table pa so se podirale od starosti, nekaj tudi namerno KDO ?. Potem sem vzel stvari v svoje roke, nakupil si orodje odšel na krog K 24 in začel z čiščenjem, Pozneje tudi z markiranjem, s temi markacijam, ki so na hiter pogled podobne( Knafeljevem.) Sem na najbolj potrebnih mestih opremil celoten krog. Imel sem pa ravno to smolo, da so ravno to leto prišla na dan Evropska sredstva za planinske in kolesarske poti, kar je zelo vidno tudi po celi Avstriji. Tako so se zbudili markacisti in odšli na teren in videli moje delo, seveda so postali ljubosumni in pametni, pobrali markacije po terenu,ki so bile s silokonu nalimane po skalah in drevesih in obnovili z barvo seveda jih še dosti manjka. (To je tudi tvoj dokaz, da si se preprosto izgubil) Seveda, da sem jaz okrog 150 h delal žagal in odstranjeval zaraščene steze to jih ni motilo. Sicer bom pa tako videl kako bo v Bodoče.Tudi nove markacije, ki jih ima K- 24 sem videl pritrjeno samo eno in to na mesto v Žerjavu, kjer se zavije na Uršljo goro. No dovolj o tem, še enkrat prejmi moje čestitke tudi zato, ker si se, poti lotil sam. Tisti Hudi bik pa ne vem ,če obstaja, ko so lastniki prignali živino na pašo, so ravno postavljali novo korito, Jaz pa mislim, da sem takrat ravno hodil K.P.P, smo malo pokramljali in so me takrat opozorili na hudega bika, pa sem dejal, da bom pustil krave pri miru.Vseeno je bolje, se na sigurno izognit Živini, tudi ona je vznemirjena zaradi vročine. Lp. Janez
( Mislim, da se površno poznava)
Uporabniški avatar
 janezs
Pozdravljen, že "štekam".
Ko sva z Romano prišla iz Švedske, sva iskala ,kje je zabeležen vajin K-24. Tudi pri Dušanu sem se pozanimal na Gori. Kako pa, da nista šla skupaj z "Domchu". Takrat na našem druženju mi nisi-"nista" dal vtisa, da bi imel težave na K-24. Sicer, pa jaz tudi tokrat nisem bil kdove kako pri "apetitu".
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 32

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA