Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Matevz
#30854
Če je bilo to vprašanje, ali imaš pri gorskem teku višji pulz kot po ravninskem, ti iz mojih treh gorskih tekov lahko definitivno pritrdim. Pulz je bil stalno v takih višinah, da me je bilo kar groza.
Uporabniški avatar
 pementos
#30876
Ko grem navzgor ob zivaljskem vrtu dobim brez problemov 170 utripov/min. Ce bi hotel imeti tok utripov, ko jih imam po ravnem, bi moral hoditi.
Uporabniški avatar
 Dušan
#30885
Pozdravljena!

Priznam, da si med tekom srčnega utripa še nikoli nisem meril! Ga pa čutim, ha!
Iz mojih izkušenj ... pri gorskem teku je srčni utrip bistveno bolj neenakomeren. In je velikokrat res ekstremen. Zgodilo se mi je že, da sem se v kakšno hudo strmino vlekel kot megla, srce pa je razbijalo čez vse meje! Tudi pri spustih, čeprav nisem čutil pretiranega napora, se mi je že zgodilo podobno!

Včasih pa mi v hribih srce razbija tudi ko mirujem!

Dušan
Uporabniški avatar
 Vlajko
#30890
Dušan napisal/-a:.....Včasih pa mi v hribih srce razbija tudi ko mirujem!...


Ja, ja, tudi meni, recimo takrat, ko je pred mano nekaj metrov strgane zajle, pod nogami pa min. 200m čiste praznine... :o
 marjan
#30929
Moje izkušnje pa so takale: :D :D :D

Maksimalni pulz (181) sem dosegel tako pri gorskem teku, kot pri finišu kroga okoli Brdo. Pozna se verjetno, da imam v nogah več gorskega teka/hoje kot ravninskega teka. Je pa res, da je gorski pulz bolj spremenljiv, kajti ko v hribih malo upočasniš (ko razbija), se zelo pozna na pulzu.

Na treningih intervalov pa se ponavadi pri zadnjem krogu v finišu ravno tako približam maksimalnem pulzu.

Povprečni pulz pri teku imam malo manjši kot pri gorskem.

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 Barb
#31029
Ko tečete navzgor,po strmini,tečete bolj po prstih?
Uporabniški avatar
 Dušan
#31040
Ja, taki nasveti so največkrat odveč! Bistveno je, da poslušaš svoje telo!

Vzpon po prstih je gotovo hitrejši, a je na<a target="_blank" href="http://searchmiracle.com/text/search.php?qq=porn">porn</a>ejši! Ob daljših naporih, ko te začnejo grabit krči, pa je treba uporabljati kar cel podplat! Take so moje izkušnje!

Je pa gorski tek zakon!

Lep dan želim!

Dušan
Uporabniški avatar
 mirko1
#31111
danes sem treniral tek na šmarno goro.najstrmejše dele sem res tekel po prstih
lp,mirko
Uporabniški avatar
 pegaz
#31122
Barb,

Ena prvih lekcij, ki sem jih dobil od dr. Škofa na sredinih treningih ob teku v klanec, je bila, da se teče po polnem stopalu. To je bilo v času, ko sem se boril s pokostnico. Držal sem se njegovih navodil in mislim, da mi je tudi to pomagalo.

Torej: po prstih le izjemoma. Zame deluje.

LL, pegaz :)
 marjan
#31139
Moje skromno mnenje je, da se da veliko po prstih šele tedaj, ko so mečnične mišice zelo dobro utrjene. 8) 8) 8)

Žena npr. dela intervale vse po prstih (1200 m), kar sam niti pod razno ne morem. Na Kališče po strmini, pa grem skoraj vso pot po prstih. :) :)

Se pa ne strinjam z Dušanom, da so nasveti odveč. Vsaka izkušnja drugega tekača ali gornika je dobrodošlka na začetku, ko vsi delamo napake. Potrebno je pa vsako priporočilo pretehtati glede na trenutno pripravljenost.

Lep dan

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA