Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Čestitke vsem, predvsem ultrašem na daljši progi - Nataši pa za zmago, ki jo je vztrajno čakala...z leti vedno boljša!!! Bravo!!!
tek_v_snegu napisal/-a:Seveda bi se dalo strinjati s tem.
Spomnim se pred leti nazaj, da so kolesarji tam ob Savinji res zgledali malo nerodno( pred Letušem ).

Ampak včeraj so bili vsi kolesarji s katerimi sem se prekrival na poti večinoma zelo uvidevni in so se umikali že, ko so te zaslišali ali začutili za seboj. Seveda pa se ni možno izogniti situacijam, ko se kolesar najde v situaciji ko ni dovolj izkušen ali ga je ujel kakšen jarek,korenina , jih ni mogel speljati...pa je nehote naredil gužvo...Tisti deli proge, ki so bolj "trail" značaja...tega pa je na Celje - Logarsko manj mar ne?

Morda bi se drugič pred tekom posebej povabilo kolesarje, ki bodo tam da se posvetuje v 30 minutah o celotnem načrtu proge in se izmenja vse potrebno. Mord tudi za simbolično startnino ali pa rahlo konkretnejše kot je recimo na Balatonu. Saj denar bi lahko šel za dobre skupnostne namene ne pa zato, da se koga oddira. Itak je po nekih starih zakonih zapisano, da človek mora darovati za svojo prosperiteto ne, da ga zato morajo voditi, da dobi zato kaj nazaj oz mu to ni prineslo promocije ali kakšnega cirkusa po medijih ampak tih neslišen prispevek in veselje, da se lahko pridruži.

To bo večna tema ultra polemik. Sam sem mnenja, da je primerna oskrba na tekmi odločilnega pomena in da bi(seveda mora biti varno in brez oviranja drugih tekačev) spremljanje na ultramaratonu moralo biti dovoljeno. Obstaja pa več različic - od popolne oskrbe s stalno spremljavo na kolesu ali celo s pace tekačem (kar je navada v ZDA), do oskrbe spremljevalne ekipe na vseh ali le določenih uradnih okrepčevalnicah (s čimer se ne moti ne prometa, ki je običajno odprt in ne sotekačev), katera se mi zdi najprimernejša, do samooskrbe na okrepčevalnicah, na katere je organizator pripeljal v naprej pripravljene lastne vrečke, do popolne samooskrbe brez okrepčevalnic ipd...
Seveda pa je v primeru dovoljenega suporta manj stroškov in dela z oskrbo s strani organizatorja, kar pa pri organizaciji tekem, ki je mnogokrat bolj na ljubiteljski ravni ni zanemarljivo.
Tudi sam se za Logarsko strinjam, da naj bi bilo spremljanje dovoljeno šele od Mozirja naprej in ne bi bilo nikakršnih težav, vendar pa bi morali na progo postaviti odločno več okrepčevalnic (max na 5km) pa četudi le z vodo.
Prav tako se vas sigurno tudi mnogo ne bo strinjalo z mano...
Zdravo!
Pa je za nami, huh :), to leto sem bil tretjič, vsako leto sem zelo užival na progi, to leto pa sem se na poti proti Logarski počutil najbolje do zdaj, navijači, vreme, počutje, vse se je poklopilo, tako da, lep dan, ki mi bo ostal v spominu :)

Sam tek mi je minil hitro, v čast mi je bilo teči nekaj kilometrov s kasnejšim zmagovalcem in ostalimi tekači, namreč nikoli še nisem tekel tako v ospredju in moram reči, da mi je bil kar malo hecen občutek. Nekje na 67km se me je vseeno lotila kriza, ki je trajala kilometer ali dva, ampak se mi je do časa uspelo sestaviti nazaj, tako da sem v cilj pritekel kar se da z lahkim korakom :)

V cilju pa olajšanje in zadovoljstvo, ultra Celje - Logarska uspešno za mano, zelo vesel in presenečen, niti v sanjah si nisem predstavljal take uvrstitve, niti takega časa, stvari so se poklopile in je šlo... :) ...

Pa še to, en velik "HVALA" gre še forumašema, gasperd, ki vsako leto poskrbi, da se pripeljeva v Celje, Muc-u, ki je navijal in fotkal ob progi, ter me prijetno presenetil in nasmejal med tekom, ter vsem ostalim iz forum, s katerimi skupaj raztegujemo krake in delamo bučno olje :)

Ne, ne, ni še konec... :), hvala najboljši vsakoletni kolesarski spremljevalki, ki me ne spremlja samo na tekih, ampak me spremlja tudi vsakodnevno v vseh norčijah, ki rojijo po moji glavi :) hvala Sabina, brez tebe bi bila stvar dost težja!

Marička, kakšen spis....lepo se imejte dragi tekači!!! Uživajte! :D
Končno doma po podaljšanem vikendu.

Še ena lepa tekma, na kateri je odlično nastopila cela kopica članic in članov TF. Čestitke prav vsem, ki ste tekli in navijali, še posebej ultrašem za pretečenih 73 km :clap: :laola .

Tukajle pa nekaj FOTOGRAFIJ , večino je posnela miciM :clap:

Jaz sem s svojim tekom na 17 km zadovoljen, je šlo minuto in pol hitreje kot lani. Škoda, da sem večji del proge tekel sam, še je bilo nekaj rezerve. Očitno priprave za Berlin kar dobro napredujejo.

Lp, Matjaž
Uporabniški avatar
 bor©
Vreme napisal/-a:Letos sem se znašel na poti v Logarsko v čisto novi vlogi. Namreč kot spremljevalec. Prvotno je bil namen, da Borisa spremljam s kolesom, na koncu je moja poškodba rame zahtevala, da sva se prilagodila in sem bil spremljevalec v avtomobilu. Glede na to, da je nepričakovan bil med hitrejšimi, je tudi moj suport moral biti nepričakovano hitrejši. Na določenih odsekih sem ga komaj dohajal :mrgreen: . Tako sem imel tudi priložnost, da sem navijal tokrat za najboljše, predvsem za Borisa in Natašo, sem porabil kar nekaj glasilk, pa tudi vsi ostali niso ostali brez primernega spodbujanja :D

Na poti domov sva srečala še kar nekaj tekačev ki so tekli proti cilju in nekateri med njimi verjetno niso v cilj prišli v limitu. Sva se oba strinjala, da so prav ti največji zmagovalci!!! :clap:

Sicer pa se danes sprašujem ali je včeraj tekel Boris ali jaz. Nekega muskelfiberja sicer nimam, se mi pa zdi, kot da bi jaz včeraj pretekel celih 73km :shock:

Ker sem bil še v vlogi fotografa prilagam še bližnjico do fotografij - TUKAJ

Rajko, hvala ponovno za fotografiranje, bučno navijanje in vzoren support. To zna le tekač. Saj ni čudno, da sva planiran čas za slabo uro izboljšala.

To je bila moja prva Logarska, tekma leta bi lahko rekel. Vse je bilo nad pričakovanji. Prekrasna trasa, dobra organizacija, odlično vzdušje predvsem na startih v Mozirju, Ljubnem in Lučah. Minilo je kot šus, le zadnjih 17 km se je začelo vleči predvsem zaradi kilometrskih oznak, ki si jih težko spregledal.

Da pa sem dosegel tako dober čas, se lahko zahvalim tudi NGU-jevcem, katerim sem se pridružil lep del proge in nevede tekel precej nad planiranim tempom, ki pa je bil zame očitno optimalen. Z nasmehom pretekel celotno traso in užival maksimalno. Veselje in presenečenje je bilo še večje, ko sva z Rajkom šla po spominsko priznanje in ugotovila, da sva pridelala celo 1. mesto v kategoriji. Juheeeej :clap:

Čestitke vsem, ki so se spopadli s progo. Predvsem pa kapo dol tistim, ki so vztrajali do konca in bili vsak svojo psihološko bitko. Never give up :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA