Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 hoja
Oj!

V primeru ugodne vremenske napovedi petek-sobota
bi bil kak kandidat za K-24?
:D
 guki muki
A ima kdo gps sled od Črne do Pece http://www.sports-tracker.com/#/workout ... 4ipjsigfov po tej poti , če je kdo šel z Janezs -som je verjetno šel po tej poti. Iz tega linka ne gre dol potegnit.

Mislim, pa da je tu opisana

(Pojdita po cesti Crna, Pristava na krizisco desno za Podpeco. Tu je tudi planinski kazipot za Peco. Na smerni tabli za Peco bosta videla prvo odsevno markacijo,( kasneje jih bo bolj pogosto za sestop s Pece proti Kumru). Cesta pelje v Heleno Mitnik, pac gor v Pod vznozje Pece. Ko bosta prisla do strmega " S" Bo priblizno po 200metrih levi odcep za Kmetije Mihev, Zancan in Mislim, da se Stopar, (tudi tu je na skali odsevna markacija) . Od tu naprej se hodi po makadamski cesti, drzita se ravne smeri in ne spodaj napisanih imen odcepov. Z odsevnimi in navadnimi markacijah bo vaju cesta pripeljala v gozd, tu pa zopet po nekaj ovinkih ceste zavijemo levo s ceste,( do sem je mozna spremljava s avtom). Po 30 metrih pa desno v slabo stezo, ki je bolj podobna grabnu vsaj prvi nekaj metrov Potem gremo pod tovorno zicnico , ki sluzi za oskrbo doma na Peci. Enkrat se preckamo cesto,ki pelje na Jakobovo. Tu naprej se pot strmo vzpne, nekaj krat ostro zavije levo desno. Pripelje na sticisce pri Nonetovi-Tomazevi koci.)
Uporabniški avatar
 janezs
Guki muki na tem linku ni ta pot, ki jo jaz opisujem. pot na zemljevidu, se nadaljuje po dolini naprej, to je ena izmet prvih poti iz Črne na Peco. Tudi jaz sem pred leti hodil po njej, cesto sem zapustil na avtobusni postaji(nekaj metrov naprej od križišča za Heleno), tam se pot strmo vzpne, napravi nekaj cik- cako,potem prideš na travnik in nadaljuješ ob gozdu strmo do(sedaj stoji vikend) ime kmetije sem pozabil, ( mogoče Bricman) greš čez cesto in potem rahlo desno navzgor 200 m nato pa zaviješ levo in zopet desno tu je bila pred leti kar vidna pot, zopet prideš na Zančev travnik , če se ne motim nekaj metrov po cesti nato pa naravnost v gozd ,še enkrat prečkaš cesto, mimo zapuščenih rovov po jasi navzgor potem prideš na" S" na cesto ki pelje na Jakobe, mislim da jo dvakrat sekaš in nadaljuješ zopet strmo po nekod so bile še vidne markacije in tudi steza še ni bila preveč zaraščena zopet greš čez cesto in travniku nadaljuješ desno rahlo navzgor proti domu na Peci ob poti se levo odcepi tudi k votlini Kralja Matjaža. Celotno stvar si je treba podnevi večkrat pogledat- prehodit, da si ponoči siguren. Ta pot bi prišla v poštev za sestop s Pece, ker poteka nekako po grebenu je zelo strma in tudi najkrajša, meni je uspelo takrat priti na Peco v 2.20' . Kako pa je s potjo danes pa ne vem. Upam, da sem bil vsaj malo jasen z opisom
Uporabniški avatar
 zvone
hoja napisal/-a:Oj!

V primeru ugodne vremenske napovedi petek-sobota
bi bil kak kandidat za K-24?
:D

Pozdravljena Helena!

Sliši se lepo...., pa tudi vreme bo super...

Upam, da se ti bo kdo pridružil...

lp. zvone

P.S. Žal, malo verjetno je, da bom zraven...
 hoja
Zvone, sliši se res lepo, zdaj samo upam, da se bo doživelo :D ,lahko si premisliš :D

Vreme bo, vsaj kaže tako, lepo. Čakam na družbo, sama res ne bom kolovratla naokrog.
Saj vsi ne čakate nedelje :wink:

Torej petek-sobota, je kdo za K-24?
Uporabniški avatar
 janezs
Vse bi " štimalo", samo po cesti ne greš desno za Stoparja (všasih je bilo tam označeno). Sedaj se držiš levo za kmetijo Mihev in Zančan, ampak ne greš k nobeni kmetiji ampak naravnost po cesti naprej rahlo v desno, je zelo dobro označeno. Poglej si enkrat podnevi. Lp.
Sredi novembra bom šel verjetno okrog, da ne pozabim poti.
Uporabniški avatar
 zvone
janezs napisal/-a: Sredi novembra bom šel verjetno okrog, da ne pozabim poti.

:rol: :rol: :rol: :rol:
Uporabniški avatar
 janezs
Pozdravljeni ,klubovci K-24.
07.12.2013 ob 18 h je v Črni ( avtobusna postaja) podelitev diplom za uspešno prehojeno pot, po diplome pridite tudi tisti, ki v minulih letih to niste storili. Vabljeni ste tudi vsi člani tega kluba. Lp. Janez
Uporabniški avatar
 zvone
guki muki napisal/-a:Sobotni članek v Večeru http://www.gore-ljudje.net/novosti/100198/ . Samo mi ni jasno zakaj še kar pišejo, da je pot dolga 78 km, manjka najman 10 km. Po tolkih letih kluba k24 bi pa že lahko to spremenili in dali pravo pot ne pa da uporabljajo v informativne namene to pot. http://hiking-biking.net/klub-24.aspx . To je povezava iz te strani http://www.crna.si/index.php/turizem/k2 ... vski-izziv

Se popolnoma strinjam:

Proga je čez 90 km in cca 5500 višincev!

lp. zvone

P.S. Je bil kdo na podelitvi...
Uporabniški avatar
 janezs
Pozdravljeni- krog je res dolg 93 km in ima malo čez 5000 višincev. V soboto nas je bilo okrog dvajset, vključno z novimi člani. Letos se je vpisalo 17 novih članov ( sami moški)- povprečje doseženo. Lp.
Nazadnje spremenil janezs, dne 10 Dec 2013, 23:09, skupaj popravljeno 1 krat.
 TF-K24
Podelitve se nisem udeležil, ker sem bi zaseden. V letu 2014 se ponovno vrnem, da izboljšam čas.

lp vsem in čestitke novim članom kluba K-24
 guki muki
Nikjer ne piše, da se moraš vpisat v knjigo, (ki je na avtobusni postaji) da uradno postaneš član, če mi Janez ne bi povedal, da se naj vpišem sploh ne bi bil v statistiki. Msilim, da je letos vsaj ena ženska opravila krog (MančaPomaranča) samo, da se ni vpisala.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 32

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA