ROSI64 napisal/-a:Radolca napisal/-a:kljub temu, da sem si obljubil, da grem maraton spet leta 2015 v enem krogu pretečt, sem že sedaj odločen, da grem prihodnje leto dva kroga premagat, če bo telo in zdravje dalo 
Organizatorji so na Sejmu napovedali, da je verjetno letos zadnjič LM v dveh krogih. 
Jaz upam, da se motijo. Ker to bi potem pomenilo dve ločeni progi za maratonce in polmaratonce (če bosta obe progi ostali krožni, se pravi s startom in ciljem na približno istem mestu). In to bi za maratonce pomenilo, da bi bili CELOTNO progo tako rekoč sami. Nobene večje skupine. In tudi manj navijačev.
Če pa proge ne ostanejo krožne, ampak se npr. polmaraton izvede na trasi maratona, a z vmesnin startom ali ciljem, potem je to še bolj trapasto.
No, saj se bomo že prilagodili, kakor koli bo, ampak tisti, ki si tako prizadevate za en sam krog, malo razmislite, ali si tega res želite. Jaz zase lahko rečem, da mi je sedanja trasa ok (čeprav se mi je zdelaj prejšnja boljša, ko se je teklo v drugo smer). Predvsem pa bi mi bilo všeč, če bi trasa maratona obveljala in postala tradicionalna, nespremenljiva, ne pa da se spreminja tako rekoč vsako leto.