Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Jaz sem že eden tistih, ki je rekel, da pride, potem pa ... gremo na Pohorski gozdni tek. Ja, prej še nisem imel datuma počekiranega in res se mi je luštala TF 10-ka ravno zaradi TF družbe, da spijemo skupaj pivce in rečemo kako frišno :-)
Pa drugič :-)
Lp!

Ero - višina startnine ni problem (glede na organizacijo bi bila tudi višja "sprejemljiva"), po mojem je mogoče čas oz.termin. Lepo se sliši, da je bila prireditev organizirana za nas in da si jo je večina želela, vendar izpade nekoliko drugače. Ni upoštevano dejstvo, da je precej članov iz oddaljenih krajev (izven Ljubljane), ki aktivno sodelujejo tudi na drugih prireditvah (regijskih pokalih), ki so na isti dan. V dilemi kaj narediti se jih najbrž precej odreče udeležbi na TF-10, saj pri meni je tako. Že leta si želim, da bi lahko šel na ta tek vendar so obveznosti v lokalnem okolju prevladujoče.
Mogoče bi se situacija spremenila, če bi bila prireditev organizirana v "prostem" terminu in v obdobju ko ni "pomembnejših" tekmovanj. Za "standard", ki si ga vpeljal v prireditev tudi večja prijavnina ne bi bil problem. Problem oz.dbijajoče dejstvo je, če za "precej" ne dobiš "nič" oz. bore malo.
Če bo ostalo po starem se bom pač moral enkrat "žrtvovat" da bom vsaj enkrat sodeloval na njej in upam, da ne bo prej "usahnila". Najdi pravo rešitev!
Edo, hvala za tvoj prispevek!

Praviš, da je problem termin? Hm, prvotno smo TF10ko naredili, ker nismo bili zadovoljni z 10ko na evropskem veteranskem prvenstvu in ker takih tekov sploh ni. Termin - zadnja nedelja v avgustu - je bil izbran namerno, itak. Takrat smo že vsi s počitnic, že v ritmu, je pa še poletje, Recimo, da je :)

Kateri termin pa predlagaš? Prezgodaj ne sme biti, spomladi je gužva, poleti nas ni, jeseni je še večja gužva, ... Pa smo pri zadnji nedelji v avgustu.

Resno razmišljam o crowdfundingu prireditve. Tega pri nas še ni bilo. Verjetno je to redkost tudi na svetovnem nivoju :)
Lp!

Ja, te razumem, vse kar si napisal je po svoje res. Saj sem rekel, zame je konkretno problem termin, za ostale ne vem. Bi morali drugi povedati kako je. Ta termin je dejansko "prebukiran" ( tek na Dražgoško goro, Pohorski gozdni tek, tek Veronike Deseniške, tek na Otliško (angelsko) goro,...). Interesantno bi bilo videti koliko TF-jevsev se je udeležilo teh tekov oz.koliko bi jih šlo na TF-10, če ne bi bila na ta termin. Mogoče bi bilo bolje, če bi bila dan prej, na soboto (ali mora biti prav na nedeljo).
Res je tudi, da ni nobene garancije, da bi bila udeležba drugačna (številčnejša), če bi bila prireditev na "prost" termin (prej ali kasneje), ker je to odvisno od nas samih. Bi pa bila vsaj dana "možnost" tistim nekaterim, ki zaradi okoliščin ne morejo sodelovati.
Vsem pa itak ni mogoče ustreči (omogočiti), mogoče pa bi se izvedla anketa (ali je že bila) vseh zainteresiranih TF-jevcev, ki bi predlagali "najboljši" termin in tako dosegli neki konsenz.

Res je tudi, da je največje breme na vas, ki na našo željo organizirate to prireditev, ki pa jo mi jemljemo kot "samoumevno" in na njo gremo ali pa ne. S tem razvrednotimo vaša prizadevanja in tudi prireditev in zato nastanejo težave (majhna udeležba,večji stroški,..). Morali bi vzeti tek za "naš" in temu prilagoditi ostale dejavnosti oz.doseči, da bi tako bilo.Mogoče bo že drugo leto tako,tudi z mojim prispevkom !?
Jaz sem si pač ta datum (ki mi ustreza) rezerviral kot prioriteten. Cena 10 evrov je zelo spodobna. Dal bi tudi več. Pa je vmes prišla višja sila, ker sem zbolel in me tam ni bilo. Si pa predstavljam, kako se morajo truditi organizatorji. Ero in vsa ekipa, moje spoštovanje.
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 04 Sep 2014, 08:32, skupaj popravljeno 1 krat.
ero napisal/-a:Kateri termin pa predlagaš? Prezgodaj ne sme biti, spomladi je gužva, poleti nas ni, jeseni je še večja gužva, ... Pa smo pri zadnji nedelji v avgustu.

Morda pa en vikend prej in na soboto, pa čaga po tekmi :-)
ZdravkoC napisal/-a:
ero napisal/-a:Kateri termin pa predlagaš? Prezgodaj ne sme biti, spomladi je gužva, poleti nas ni, jeseni je še večja gužva, ... Pa smo pri zadnji nedelji v avgustu.

Če ne naletimo na fuzbal, je tudi ta možnost. Kateri teki so pa na predzadnji vikend avgusta?
ero napisal/-a:Kaj pravite na crowd funding? Naj malo razdelam in razložim, kaj sploh mislim s tem?

Ja, prosim, bi bilo dobro vedet. Če pa še izvedemo kaj takega, pa spljoh odlično!
:D
Pozdrav!

Morda bi lahko off-line pregledali stroške (če številke niso za obešat v javnost) in potem ugotovili kje lahko člani TF foruma in kluba pomagamo pri izvedbi, da bi se zadeva pokrila s prispevki tekačev in sponzorjev.
Glede datuma nimam pripomb. Verjetno bi bilo smiselno že sedaj postavit datum za drugo leto (in s tem povedat, da prireditev bo).
Sicer pa hvala organizatorjem in prostovoljcem za prijetno dopoldne v Domžalah.

Lp, oranzni slon

p.s.: Tekla sva dva slona. Drugi je bil tam incognito. (17.slon PRESS)
ZdravkoC napisal/-a:

Ne glede na to, kdaj bo, se bo vedno z nečim prekrivalo. Konkretno za vikend prej: triatlon v Bakovcih. Ravno na soboto.
ero napisal/-a:Če ne naletimo na fuzbal, je tudi ta možnost. Kateri teki so pa na predzadnji vikend avgusta?

Vrbsko jezero :!:
Zadnjo soboto v avgustu imam pa običajno službo (matura), pa še do zadnjega ne vem, ali ja ali ne :(

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA