Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 wind
slorunner napisal/-a:Večinoma teki okrog 5:00/km, je pa enkrat vmes padu rekord na 10 km. Sprva sem tisti dan mislil it le na 6 ali 7 km, po 5 km sem imel tempo 4:46/km, počutje je bilo odlično in sem si reku, da poiskusim it na rekord. Drugih 5 km 4:34/km, skupaj 4:40/km. :D

Čestitke za oba rekorda. :D Je pa zanimivo, da imaš vse teke v tempo območju ali hitreje in da se telo ob tem nič ne upira, ob tem pa še povečuješ kilometrino! Jaz bi bil hitro kripl s takim pristopom (dva kvalitetna teka na teden sta zame v redu, trije pa že preveč).
Najbrž si sposoben hitrejše desetke, le temeljito bi se moral spočit in jo odtečt v družbi, na tekmi.
 wind
danes 13,2 km v povprečno 4:28/km (ogrevanje, intervali 5x1000, iztek) 8)

V januarju 20 tekov, skupaj 203 km (prvič čez 200), v povprečno 4:38/km.
Slika
Uporabniški avatar
 slorunner
wind napisal/-a:Najbrž si sposoben hitrejše desetke, le temeljito bi se moral spočit in jo odtečt v družbi, na tekmi.

Ja, lahko bi še hitreje 10 km, ampak kot sem pisal že prejšnji mesec, trenutno me ne zanimajo rekordi na 5 ali 10 km. Delam predvsem na tem, da čim lažje pretečem 10 do 15 km razdaljo. Aprila mam 2. polmaraton in glavni cilj je, da ga lepo pretečem od začetka do konca, oktobra so bili v LJ zadnji 3 km zelo težki.
Pri branjo poročil na forumu večkrat preberem da je tekač pretekel med drugim tudi tolk in tolk višincev. Recimo 700-800m.Ker nimam ravno veliko tekaških iskušenj mi ni jasno če se pri tem misli na višino al pa na dolžino vsponov. Recimo štiri krat dvesto metrov tri procentni vsponi.Jaz večkrat tečem približno v teh procentih vspone dolge od 300-500m.Ker grem čez njih dva krat si razlagam da sem pretekel približno 1500-2000m višincov.A si razlagam pravilno? :(
 storZ
Predpretekli teden bolj počivalni s tremi teki v skupni dolžini 42 km. Minuli teden pa:

P: /
T: 14 km iztek
S: 13 km fartlek
Č: 11 km iztek
P: /
S: 20 km dolgi tek
N: 11 km izek

Skupaj minuli teden 69 km, v januarju pa 284,5 km.
Naslednji mesec se že začne pomlad! 8)
Hvala za odgovor. Za to je pa potrebno imeti napravico v obliki ure ali kaj podobnega. Jaz bom ostal pri tem da mi bo telo povedalo kaj zmorem in kaj ne.Pomagam si pa s navadno tekaško uro.
Uporabniški avatar
 Medicius
Jaz se pa borim s padcem forme po bolezni. :oops:
Danes takoj po nočni 16km, tempo točno 5:00/km, pri 138 pov. pulza.
  • 1
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 231

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA