Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Včeraj sem z vso muko slabe motivacije odpeketal na Golovec in odtekel fantastični kros. Pot je večinoma suha razen nekaj zaplat zaostalega snega. No, malo za Orlami pa se začne prava kros fešta. Blata do riti, in to dobesedno. Ampak, bil je užitek. Še sploh, ko sem padel mimo dveh parov, ki sta se sprehajala. Debeli pogledi v mojo zadnjo plat in dve gmoti blata na mojih stopalih. Nimaš kaj, Sežana se hitro bliža, časa imam pa samo še ta teden. Potem počivam in žrem pašto. Upam, da mi bo uspelo priti na spomladanski tek po Rožniku.
Uporabniški avatar
 Magnitude
Še en doživljaj od mene.

Tečem večinoma ponoči po PSTju in Golovcu, predvsem zato, da se ognem vsem pasjim prijateljem (podnevi me naravnost obožujejo in konstantno testirajo, če so dovolj majhni, da se spotaknem ob njih), zadnjič pa me preseneti nekaj drugega: zaključujem 12km tek in sem še 500 m pred koncem, pod Jurčkovo cesto, tam kjer je most in neke kmetije; od daleč vidim neko meglico, sprehajalca, mostiček, 100 m pred njim pa enega mega labradorca. OK, ni problema si rečem, še en, ki ne more spat, gremo mimo. Pridem na razdaljo 10m do psa, oni me ugleda in postopica proti meni in ugotovim, da ima ta pes nekam čudna ušesa. Še korak bližje in ugotovim da buljim v mladega bikca (ali pa vola, nisem pod kiklo gledal). V momentu sem se skoraj u**al in spustil par sočnih na njegov račun, cikcak zvozil mimo njega in kidnil hitro naprej. Oni pa ni trznil, samo debelo je gledal, jaz pa tudi. Ziher so krave crknile od smeha, ko je v domači štali povedal, kaj je videl.
Uporabniški avatar
 Tuareg
Pa še moj dogodek izpred približno štirih tednov oziroma tiste evforične
nedelje, ko se je žrebal naj dobitek na lotu. Tekel sem po dolini Radovne
in v snegu ob cesti nasproti spomenika našel mobitel. Takoj sem vedel,
da kljub izpolnjenem listku na lotu ne bo nič, ker dve sreči na dan ne
moreš imeti. Po treh dneh najdem lastnika in ta mi v zahvalo prinese
dve veliki suhi klobasi domače izdelave.

Še en dokaz več, da je tek sila koristna zadeva. Klobasa seveda tudi!
Uporabniški avatar
 Fotr
Ko sem zjutraj vstal, sem se počutil zelo čemerno. :( Ali je bilo to zaradi tega, ker sem vstal z levo nogo, ne vem. Sicer pa vedno vstajam z levo nogo, ker je na drugi strani desni del zakonske postelje. Če bi položaj za spanje zamenjal, bi potem boljša polovica vstajala vedno z levo nogo, kar bi bilo še 100x slabše, :twisted: kot če vstajam jaz, kajti vse bi se vsulo name, tako pa tiho in potrpežljivo prenašam posledice levonožnega vstajanja. :shock:
Razpoloženje je postalo še bolj turobno, ko sem pogledal skozi okno. :? Oblačno vreme ni napovedovalo izboljšanja razpoloženja, kmalu pa je še zapihal veter. Kaj naj delam v takem vremenu, prekladam se s kavča na stol, pregledam sporočila na TF, še v tretje prelistam že prebrane časopise, v hladilnik sem že tolikokrat pogledal, da bom kmalu staknil prehlad. :roll: Tudi na kavču ni nič boljše, TV sem že parkrat prižgal in ugasnil, pregledal vse satelitske programe, pa me je še kar obhajala sitnoba. Kaj storiti, zunaj slabo vreme, notri pa še slabše razpoloženje.
Nazadnje sem šel še enkrat v hladilnik in si hotel privoščiti jogurtek. Razpoloženju primerno mi je padel na tla, zdrizasta vsebina pa se je razlezla po kuhinji. :( Na hitro sem vse pobrisal s šopom časopisov, jih stlačil v koš in odnesel v kanto. Tam pa jih je pričakal veter in začel nositi zmečkan papir po dvorišču. Vendar veter ni zapihal samo po časopisih, zadel je tudi mene. Veter ni bil mrzel, ampak me je topla sapa zadela v nozdrvi, lov za papirji pa mi je vzbudil prvinski nagon po teku. Počutil sem se kot mustang v preriji, kot mlad žrebec, ki zagleda nedolžno kobilo. :shock: Zarezgetal sem kot star fuks (sosed, ki je prišel ven, mi je pozneje povedal, da je mislil, da se mi je zmešalo, ko sem letal za papirji, ki jih je nosil veter, glavo sem imel dvignjeno in skozi nosnice lovil veter, pri tem pa rezgetal kot čistokrvni arabec), šinil sem po tekaško opremo in odgalopiral na teren. :)
Odpravil sem se med polja, pomladni, še kar topel veter je nosil vonjave pravkar zoranih njiv, kupi gnoja so me spominjali na kravje dogodivščine (kot Urša, ki je dobila asociacijo name, ko je srečala kup gnoja, upam, da zaradi krav, če pa gnoj ni bil kravji, se pa zelo bojim, da je bil prašičji, ali pa vsaj konjski). Sicer pa je že Kosovel napisal, da je gnoj zlato in obratno. :roll: Ob poti so že pognale mačice, na travi so kot rumeni cekini zrasle trobentice. Še oblaki so se počasi trgali in ko sem se vračal, so se že kazali zasneženi beloglavi gorenjski vršaci. :D Kakšna moč narave, kakšno doživetje, :lol: kakšna mizerija pa ležanje na kavču in listanje časopisov ter preklapljanje televizorja. :? Proti koncu teka pa se je začelo močno zvonjenje v bližnji cerkvi. Ko sem prišel bliže, so bili vsi ljudje oblečeni v pražnje obleke, vse je izgledalo zelo slavnostno. Pa ja niso pripravili sprejem zame, ah, seveda ne, imeli so birmo. :wink: Tako se je slavnostno zaključil današnji tek. Odpravil sem se proti domu in skrbelo me je edino to, ker sem pustil doma tla zapacana z jogurtom, zagotovo me bodo ozmerjali. :cry: Ko sem prišel domov, je bilo že vse počiščeno, boljša polovica :twisted: pa je zagotavljala, kako prav je, da sem odšel na tek, je vsaj lahko v miru pospravila za mano. Hvalabogu, da sem šel na laufanje.:idea:
 kapet
Kje pa tako majčko lahko dobim (pa ne zato, da bi kdo tekel ZA mano, ko se rekreiram - rajši na tekmi)?! :?
Uporabniški avatar
 miro
Fotr

Res si faca. Še malo pa boš res lahko izdal kjižico tekaških doživetij !
Kar tako naprej res nas (vsaj mene ) razveseljuješ z svojimi zgodbicami.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Fotr
miro napisal/-a:...Kar tako naprej res nas (vsaj mene ) razveseljuješ z svojimi zgodbicami.

Hvala Miro, :D z veseljem bom opisal pretekle in prihodnje dogodivščine, če ne bodo zanimive, :cry: bom pa dodal malo domišljije. :shock:
Zanimiva so tudi doživetja drugih forumcev, :D saj iz njih izvem mnogo takega, kar še nisem vedel. Zato vsi kar pridno pišimo svoje zgode in nezgode. To je vzpodbuda za vse! :idea:
 Lučko
Hvala bogu, da je minila nedelja :evil: , ki bi jo najraje izbrisal iz vseh mojih evidenc o aktivnostih, dogodkih, skratka izbrisal iz spomina (Ctrl-Alt-Del). Veš Fotr tudi mene je odpiranje hladilnika mallllo prehladilo :cry: , od nenehnega poležavanja sem imel danes zjutraj trd vrat (heksenšus) :? , nobene energije, misel na tek me je uspavala :roll: ; skratka koooommaaa :evil: . Tjaša pravi, da vse kar se je vleklo po stanovanju je bil nekak duh, prozorn, steklenega pogleda usmerjenega v daljavo :shock: , brez interesa do življenja. Ne pomnim podobnega dne.
Vendar rodil se je ponedeljek, nov dan, nova stran, prebujanje iz kome, duh je izginil :mrgreen: . Ko sem (dobesedno): »v službi vrgel puško v koruzo«, doma preletel spletno stran TF in dobil podatek, da Fotr kida :wink: , sem se v sekundi preoblekel v tekaške cunje. Zaustavil me ni ne dež, veter, tu in tam tudi kakšna snežinka.
Za progo sem si izbral dokaj, lahko ravninsko na njej je tudi nekaj krajših klancev, dolgo 11 km. Tekel sem nenormalno lahko (kljub manjšemu prehladu), tempo povsod enak, rezultat (ki si ga vpišem v tabelo) zame odličen.
Dežja nisem čutil, čuti pa sem oči :shock: :shock: :shock: , ki so buljile vame in me vpraševale: se tje čist zmešal, da laufaš u takem vremen. Ja dragi moji, na periferiji; v večji vasi kot je Litija, v očeh »vaščanov« nisi normalen če se ukvarjaš s tekom na takšen, grd deževen dan. Podobno se dogaja tudi ženskemu delu forumk iz Litije: piskanje z avtomobili, žvižganje, opazke, pripombe… s to razliko, da se to njim dogaja tudi v lepem vremenu. Vendar to ni omembe vredno.
Skratka, perfect day :D :D :D . Samo 1 dan razlike :arrow: Ne morem verjet :?:

P.S.
Nove podobe članov se zelo podajo :mrgreen: !
Uporabniški avatar
 Fotr
Lučko napisal/-a:Vendar rodil se je ponedeljek, nov dan, nova stran, prebujanje iz kome, duh je izginil ... Ne morem verjet :?:

Bravo Lučko, za tekače je še ponedeljek izgubil sloves dolgočasnega in nebodigatreba dneva :D Ravno se pripravljam, da preizkusim kakšen da za tek je torek. Ko se vrnem, seveda poročam! :roll:
Lučko napisal/-a:P.S.Nove podobe članov se zelo podajo :mrgreen: !

Pomlad je tu, tudi slikico je treba prilagoditi, pa majica naj se vidi! :shock:
Uporabniški avatar
 Fotr
Fotr napisal/-a:...da preizkusim kakšen dan za tek je torek. Ko se vrnem, seveda poročam! :roll:

Zdaj sem se vrnil, :D ravnokar sem se stuširal, švicam pa še kar :? . Kar v redu torek je bil. Še posebej zanimiv, ker sem si izbral traso, kakršna naj bi bila v Sežani, to je 4 km rahlega vzpona in 4 km navzdol. Izbral sem pot preko Blejske Dobrave do Most in nazaj. Vreme pa je poskrbelo, da je bilo čim bolj podobno vremenu, ki se obeta v Sežani. Pihalo je kar dobro, mislim, da je gorenjski vetrc hotel oponašati primorsko burjo. :?: Zgodilo se ni nič posebnega razen, da mi je proti koncu nek avtomobilist tik za ritjo zahupal, ker je mislil, :shock: da bom poskočil kot kobilica, ko se bom ustrašil. Žal sem ga razočaral, ker sem takih neslanih vicev navajen že z rolanja, ko se šoferji smejijo rolarjem, ki trzajo na njihovo hupanje. Navadil sem se že in na duhovito hupanje nekaterih šoferjev ne trzam več.
Reultat je pokazal, da če bom v Sežani tekel pod 50 minut, bom kar zadovoljen. Rolca, Matjaž, sta navajena na tako brzino?:cry:
Uporabniški avatar
 dusan
fotr tebe bom imel za zajčka. Ravno prava brzina za mene.
Bom pa jutri štopal mojih 8km ravninskega teka, da vidim če ne boš prehiter zajček.
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D Fotr ne sekiraj, saj sem rekel, da greva skupaj z Rolco in njenimi Cebelicami. Bomo pa kaksno rekli. Mislim, da se bomo imeli bolje kot vsi ki se bodo gnali za rezultatom. Jim pa seveda privoscim da bi vsi dosegli zastavljene cilje.
Uporabniški avatar
 5rca
matjaz .. ne pozabi name .. tudi jaz bom pomagala Rolci, da zmaga :lol:
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D 5rca, torej nas bo vec ki bomo porivaliii!!!
 Lučko
Evo, jz sm svoje odlaufu :lol: . Zdej pa tole :evil: :
A ti to vidiš Foter, en dan me ni doma pa bi nekateri kr mal internetno- po domače: oni bi kr mal spletičili, pa porivaliiii itn :evil: . Čudno se dogaja tudi v Bajsijevemu kotičku: mnogo je govora o jajcih! Ej sm jz kej zamudu??? :shock:

Dan mojega dežurstva sem kot ničkolikokrat preživel sede-na riti 8) in čaaaakaal na tretjo uro, da se večina spoka domov. Okoli polčetrte ure sem se odločil, da naredim kot dežurni obhod objektov. Okoli objektov je žičnata ograja ter pot, ki se vije tik ob ograji; dolžina poti okoli ograje je cca.3,5 km. Da sem stvar vzel zelo resno in profesionalno, se je videlo po tem, da sem se oblekel v športno opremo zelo znanega vojaškega sponzorja- davkoplačevalci. Tako profesionalen sem se odpravil na en hiter tekaški ogled po poti, ki je bila blatna, zasnežena… Ampak, to nas profite ne moti :lol: . Da pa bi vam dokazal mojo profesionalnost vam povem, da sem obhod zaradi 100% kontrole ponovil. Tako sem dobesedno ubil dve muhi na en mah. Službeno sem zapisal: obhod objektov stanje b/p in v moji evidenci zabeležil 7km. Ni slabo, a ne :D ?
Danes sem si pa po dopoldanskem spanju doma za dušco privoščil en snežnodeževni 10 km tek, ki pa ni bil nič posebnega. Ampak sem vseeno :D :D :D
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 74

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA