Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 miro
Fotr - CAR!

Miro
Uporabniški avatar
 Fotr
runner napisal/-a:
zmrznjeni Fotr napisal/-a:Obenem s slino sem izpljunil tudi zob, ki se mi je zlomil, ker sem tako krčevito stiskal zobe zaradi mraza in obenem s pljunkom je zaprasketal po tleh.

A ti nas mal' "iiiik - iiiiiiiik" ? (Poliz' pa potpis' PRESS)

Ha? :-)

Runni, bilo je - 20 stopinj, :evil: ko je vse drugače :shock: pa še socialni zobje držijo samo do - 18. :roll: Vsaj zgleda tako! :shock:
Uporabniški avatar
 runner
SkrbaIceDaddy napisal/-a:Runni, bilo je - 20 stopinj,....

...in takrat je vse drugace ... da, da razumem.
:-)

Glej SkrbaIceDaddy ... pri tako nizkih temperaturah marsikaj ... otrdi.
V enem od Runner's Worldov sem bral kako je en zdravnik dobil ozeblino na dolocenem delu telesa (malo nizje kot tvoj cenjeni trebuh - ko se ti je zatrebuhalo). Ko je prisel domov si je s roko grel premrazeni del telesa. Pri tem opravilu ga je zalotila njegova cenjena soproga in narobe razumela celotno sliko.
Ti z zlomljenim, samo enim (in povrh se socialnim), zobom si dobro odnesel.

A zdaj susljas? :-)
Uporabniški avatar
 Fotr
runner napisal/-a:...je en zdravnik dobil ozeblino na dolocenem delu telesa (malo nizje kot tvoj cenjeni trebuh - ko se ti je zatrebuhalo)....

Potemtakem to pomeni, da se mu je zalulčkalo :oops: ali zakurčkalo :oops: ali zaklinčkalo :oops: ali kakorkoli rečeš, morda glede na dimenzije :shock: zamrznjenega organa (se mu je zabatinalo?), ki pa so glede na zamrznjenost zagotovo skromne :cry: , kljub navidezni trdnosti. :( Edino in najboljše zdravilo proti zalulčkanju je, da se ga čimpreje da na toplo. :roll: :shock: :oops:

Ampak če nimaš v takem mrazu vsaj trojnih gat na sebi, se ti to lahko kar hitro zgodi, kar pa seveda ni edina pot do trdote. Stari norci pač...pa minus 20, takrat je vse drugače... :twisted:
Uporabniški avatar
 mitsch
Mraz-toplo, vse ima svoje čar.
:)
Naj povem, kako sem se pripravljal na svoj prvi mali maraton leta 2000. Tekel sem čez celo zimo, ne glede na vreme. Nikoli ni človek tako povezan z naravo, kot na mrzel zimski dan, ko ni nikogar zunaj. Ali na deževen dan, ko vse skupaj izgleda že prav romantično. Takrat pride do izraza notranji motor, ki te greje samo, če je v pogonu, tečeš skoraj za življenje, ker se ne smeš ustaviti in ohladiti. A ni lepšega, kot ko si v stalnem gibanju,okrog je -5 ali manj in tvoja glava se zdi kot bi opazovala telo nekako zviška in se čudila-glej glej, vsi sistemi delujejo odlično.
:lol:
In tako sem en mesec res užival, ampak tri mesece zime je pa preveč. Počasi mi je začel presedati stalen mraz, namesto užitka, sem tekel kot bi me mraz preganjal. A trmast kot znam biti, nisem šel rajši v nov kranjski zimski bazen, pač pa sem vztrajal in začel sanjariti, :idea: kako bom šel poleti na morje, tekel po kampu, v poletno svežem jutru, recimo okrog za tek idealnih 13C, in nato namesto v ozko tuš kabino, pritekel na plažo, ter se ohladil v prijetnem morju, sam, na neki jadranski plaži.
8)
Pa je prišel tudi ta dan. Bil sem nekje pri Puli, že ko smo šli na morje, sem sanjaril o tem. Takoj naslednje jutro sem vstal ob 7h-in to na dopustu! Turistično naselje je bilo še prazno, nobenih psov, nobenih ljudi, nobenih avtomobilov, nobene čefudre na tleh, le sem in tja kakšen pek s tovornjačkom in svežimi žemljicami za hotele. Pravi tekaški paradiž, idealna temperatura in kar požiral sem pločnik. Potem sem šel še malo teč ob morju, sonce in morje na moji levi, nikogar še na plažah, le nek zasanjan Poljak me je vprašal za ''papieros''-ker moj kolega govori polsko vem, da je to cigaret (res čez sedem let vse prav pride . Mislm ej, tekača si najdu?!
:?: :o
Prijetno utrujen in segret sem pritekel do moje plaže. YESSSSSSSSS Samo superge in hlače dol, in z užitkom sem zakoral v povsem mirno jutranje morje. Nekam mrzlo je bilo, malo sem postal, da se telo ohladi-ker se ni, sem hitro zakorakal do kolen. Brrrrrrrrrrr Začelo me je trgat po kolenih in stopalih. Potem mi je hotelo raznesti kolena! Ej to je pa bad!-me je presunilo. Hitro sem počepnil, malo zaplaval, in potem...zbežal iz vode. Prepričan sem bil, da sem staknil revmo v kolena, trgalo me je, bil sem jezen nase, zavil sem kolena v brisačo in se ves sesut usedel v najbližji kot na plaži.
:x :? :x :? :x :?
Moje sanje so šle rakom žvižgat. Celo zimo sem se slepil, zdaj vem, da se po teku sploh ne da v mrzlo morje ohladit-to je drugače, kot bi bil segret od sonca. Potem sem pomislil na tiste zimske dni, na vroče prhe, ki so mi po teku spravile premrzle ude k sebi. In pomislil sem z nostalgijo-pa to je nemogoče. Ampak res. Še sedaj so to moji najprijetnejši spomini.
Uporabniški avatar
 gregorb
Danes sem po daljšem premoru zopet tekel. Okrog 12h sem se zapodil po PST in sicer od Žal do Litostroja in nazaj - cca 10 km. Bil je prekrasen sončen dan, temperatura rahlo nad ničlo. Podlaga je bila na delu kje ni asfalta lepo zasnežena in tek je bil res pravi užitek. Srečal se le enega tekača(na Verovškovi-šibal je v nasprotno smer), za njim pa nek terier, upam da brzina njegovega teka ni bila povzročena s strani kužka.
Drugače pa je bilo zunaj veliko sprehajalcev, s štirinožnimi prijatelji. Tekačov pa nikjer, verjetno so na smučkah, ko pa je bila tako lepa nedelja.

PS: kdaj gremo spet po PST cel krog? Pred Sežano bi zihr pasalo, lepo lagano sportski! :lol:
Uporabniški avatar
 davor123si
Včeraj sem šel po cca. 1 tednu zopet tect. V planu sem imel 4-5km, ker je bilo spet mraz, (tect sem sel ob pol 10ih zvecer), cagar je kazu -3, sem bil ze vnaprej pripravljen da bom imel tezave z dihanjem:

Pa sem šel...; zapeljal sem se do pol poti proti Igu in zacel; prva dva in pol kilometra sem tekel po snegu, potem pa sem tekel po asfaltu; po nekako 20ih minutah teka sem se popolnoma odklopu in samo tekel in gledal soj lucke, ki je veselo poskakoval pred mano. V roku petih minut nisem cutil nicesar vec; odklopljen od celega sveta sem tekel in nemo zrl v zvezde na nebu. Iz moje "zamaknjenosti" sta me zdramila šele dva vaška psa v Iški Loki, ki sem jima komaj ušel; sej sta bla ful cortkana, sam trenirko mam pa tut rad celo :P; potem sem zopet prisel ven iz vasi in obcutki so se ponovili.

Ko sem po 45 minutah pritekel nazaj do avtomobila, mi je bilo kar malo zal da je ze vsega konec; Obcutka ko "stečeš" brez napora, se ne da opisati; To je nekaj nepopisno lepega;

To se mi je včeraj zgodilo prvic in če bo sedaj večino časa tak filing bomo laufal kokr bo le cajta :)

Tempo sem imel sicer slabih 7minut/km, vendar glede na to da sem nov med tekaci, sem neskoncno vesel, da se mi je koncno odprlo;

lp,
Davor :D
Uporabniški avatar
 mazi
Včeraj sva z ženo skupaj tekla mimo Mosteca do živalskega vrta in nazaj.

Bilo je kot v pravljici (sonček, zasnežena pot...). :P Pa še problemov z previsokim pulzom praktično nisem imel. Nabavil sem si namreč rabljenega Polar -ja A5 in si pridno merim pulz... in sem ga pred kratkim imel krepko čez mojo aerobno mejo 155 - tudi ob zelo počasnem teku... :? No upam, da bo sedaj naprej z mojim pulzom vse OK! :lol:
Uporabniški avatar
 mujcika
Zivjo!

Danes sem spet tekla po Bežigrajskih ulicah (Plava laguna-AMZS-PeF-Gimnazija Bežigrad). Nič nenavadnega! Vendar pa se mi ni še nikoli tako intenzivno in tako pogosto dogajalo, da bi mi ljudje trobili, navijali, spuščali okna na avtomobilih, malone odpirali vrata ...

Za enega "strička" bi si celo upala trditi, da je bil forumovec :?: :wink:
No, če je to res, naj se dotična oseba ne čudi, da nisem tekla z nasmeškom na obrazu - ko ti teče iz nosu, te boli grlo, ves čas kihaš ... pač nimaš več toliko energije, da bi se popolnoma prepustil teku :wink:

Upam, da bo kmalu bolje!

Pozdravcek
Uporabniški avatar
 alan
mujcika napisal/-a: Vendar pa se mi ni še nikoli tako intenzivno in tako pogosto dogajalo, da bi mi ljudje trobili, navijali, spuščali okna na avtomobilih, malone odpirali vrata ...

Opa! :shock:

...pa si prepricana, da te ni malce zavedel tale 'vrocinski val' ki ga dozivljamo zadnje dni.... A si mogoce pozabila obleci kateri del tekaske garderobe??? :roll:

... hlacke mogoce :D ...ali pa majcko :twisted:

:D :D :D :D
Uporabniški avatar
 mujcika
alan napisal/-a:...pa si prepricana, da te ni malce zavedel tale 'vrocinski val' ki ga dozivljamo zadnje dni.... A si mogoce pozabila obleci kateri del tekaske garderobe??? :roll:

Če prav pomislim :roll: :arrow:
Razen kape, šala, rokavic, flisa, ... Ne! :wink:
Uporabniški avatar
 GaGa
Mene najbolj razjezi kadar trobijo kamionarji in dostavna vozila z delavci :roll: ... tud taki so na svetu :lol:
Uporabniški avatar
 ero
nam je zadnjič potrobil (no, posirenil) vlakovodja (saj se tako reče, ne?). veselo smo mu odmahali.

zgleda, da bo treba v poglavje o pozdravljanju tekaškega kodeksa dodati še odstavke o pozdravljanju kaminonov, vlakov, policajev, ... :)
Uporabniški avatar
 5rca
ero napisal/-a: policajev, ... :)

se mi zdi, da smo policaje že obdelovali ... :wink: samo se ne spomnim več, kako jih moramo, če so v avtu in kako, če so na konju :roll: :lol: :lol: :lol: te zadnje pogosto srečam pa nikoli ne vem, s katero roko jim moram pomahati :oops: :wink: :lol: :lol:
Lučko to obvlada... upam, da se kmalu vrne z dopusta, da nam tole natančno objasni :lol:
Uporabniški avatar
 primus
6rca napisal/-a:...te zadnje pogosto srečam pa nikoli ne vem, s katero roko jim moram pomahati...

za roko je po moje vseeno, pazi le, da so vsi prsti enako upognjeni oz. iztegnjeni... :D :D :D
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 74

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA