Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 slorunner
Danes točno 1 leto odkar sem prvič pretekel več kot 3 km brez vmesne hoje.

Do takrat sem vedno mislu, da če hočem pretečt 5 ali 7 km (ali več), moram na prb. 1 km nardit nekaj korakov hoje, odvisno od klancev. Tam sredi maja sem se malce naveličal teka pa sem šel več na kolo in sem v enem mesecu prekolesaril preko 1000 km. In ko sem šel 14. 6. tečt, sem imel zarad kolesarjenja tolk moči v nogah, da na prvem klancu enostavno nisem rabil hoje. Tako sem pretekel prvih 5 km v kosu in od takrat tečem brez hoje ali postankov (izjema so semaforji). Ena največjih prelomnic v moji tekaški karieri, tisti večer sem začel verjeti, da bom nekoč res lahko pretekel maraton.

Še vedno pridejo meseci, ko me malce mine volja do teka (sploh, ko je do tekem še veliko časa), ampak zdej teče 9. mesec zapored, ko sem pretekel vsaj 100 km, kar je super. Rekord na 10 km je v tem letu šel iz 51:40 na 43:05. Za mano sta tudi prva polmaratona (LJ - 1:48:23, Izola - 1:35:23).

Ne vem, kakšno bo stanje čez 1 leto. Vem, da se bom potrudil, da bom tudi takrat z veseljem pogledal na prehojeno (oz. pretečeno) pot.
Uporabniški avatar
 Medicius
Začetek 18 tedenskih priprav na LJ maraton.
Začel z intervali:
- 10 minut tek za ogrevanje,
- 12 x 400m v tempu 3:25/km z 1´30˝ pavze,
- 5 minut iztek.
 ajp
Danes iz Rac do Boca in nazaj.Spet ne vem kje so sumniki.No ja 53km v slabih 5-IH urah.Pa malo prepozno stem startal,ker stem cakal, da se rosa posusi.Za nazaj me je since kar posteno ozgalo,ampak je bilo pa super.Za visince bi se moral na garmin connect priklopit pa drugic,ker jaz in PC nisva ravno prijatelja.Mi je teh par besed skoraj vec casa vzelo kot sam tek,(sigurno pa vec zivcev) lp Andrej
Uporabniški avatar
 Medicius
Intervali:
- 8 x 600m v povprečnem tempu 3:27/km z 1´30˝ pavze,
- 5 minut iztek.
Zadovoljen. :)
 mdebelak
Ekola.
V tropski Panonski nižini sem ta teden prešvical 15 km v tempu 4:45.
Jutri gremo na še eno švicanje okrog ˝Soboškega morja˝, nato pa zadnji dolgi tek v nedeljo pred misijo LJUBLJANSKI MARATON.
Želja je 42.195 metrov pregrizti v treh urah in desetih minutah.
Realnost se bo pa pokazala 25 Oktobra.
SE VIDIMO V LJUBLJANI.

:bum: :bum: :bum: :rol: :bum: :bum: :bum:
Uporabniški avatar
 Medicius
Danes intervali, utrujen po 12h dela, ob 20h pa še vedno 32.5°C :shock: :
- 6 x 800m v povprečnem tempu 3:40/km z 2´ pavze,
- 5 minut iztek.
Po, več kot,petinštiridesetih dneh je poškodba stegenske mišice sanirana.Uspešno sem opravil drugi 10km tek. Tekel tri minute hitreje kot prvič, v času 50:10. Malo pod ročno ker je strah pred obnovo poškodbe stalno prisoten. Zelo sem zadovoljen , sedaj pa po pameti naprej.
 jan2402
jp, danes 10 km, v četrtek pravijo, da bo bolj znosno, komaj čakam! :drink
  • 1
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 231

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA