Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Prvi in zadnji vtisi pred maratonom.

Po celi prespani noci na vlaku se pripeljemo v Rim. Hitro najdemo hostel. Prvi vtis dober. Po celodnevnem jacanju pohodnih misic se vrnemo ob 21:00 v hostel. Ker Jos pri opravljanju male potrebe ne zaklene vrat, jih samo pripre, pride do mednarodnega incidenta. Ker je bila to tretja vecja provokacija s strani Josa (pustil je milo v kopalnici in hotel je pogreti hrano v kuhinji po 21. uri, kar je hujsa krsitev hisnih pravil), se je lastnik hostla odlocil, da nismo vec zazeleni. Po treh daljsih pridigah in ko je Jos xkrat izrazil svoje obzalovanje in kesanje, se je omehcal in nas kot dober kristjan sprejel pod svojo streho (za kar pa smo mu ze tako ali tako ob prihodu placali).

Noc mirna, zjutraj brez odvecnih besed nazaj v mesto, kjer smo se srecali s turistom Erotom. Zaradi turisticnega ogleda katakomb, je Ero s svojimi turisti skoraj izpustil dvig starnih stevilk. Po srecanju z Erom in dvigu starnih stevilk nas je njegovo prepricevanje zavedlo in preziveli smo skupaj turisticno popoldne v Rimu.

Sedaj pa v internet caffe lokalu cakamo, da gazda zaspi in se lahko po celodnevnem vandranju vrnemo v hostel :D .

Vec informacij po maratonu (aja saj zato smo prisli sem :D ).

lp,
obi
Jos
klatez
Uporabniški avatar
 runner
welcome to the hotel "SadoMazo" ... such a lovely ...

:-)

ma lastnika posljite v ... (otroci tudi berejo TF)

veliko srece danes na teku in mislimo na vas !
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ma dijo mijo, recite lastniku da ga bo prišla obiskat "COSA NOSTRA".Poleg samo še recite kapiši, ma bo vse skonto vam dal 100% garancija :lol: :wink: .
Kva bi jez dal da bi bil kakšen tak kofi bar al karkol ko bom v Jordaniji nekje v Ammanu.Ma dijo mijo bom prov pogrešal priklop. :evil: :evil: .
Ma bom še sedaj začel študirati kako in kaj poslati kake zanimive informacije o vsem dogajanju, ki ga bom doživel tam doli.
No pa da ne bom zašel preveč s te teme.
Pozdravite nam Erota in vse ki tečejo za Slovenijo.Odtecite po svojih najboljših močeh s katerimi trenutno razpolagate in v kakršni ste formi.
Saj veste kako pravijo začetek dober vse dobro tudi do konca leta :wink: .
Hja kar se pa Josa tiče je pa tako ga morate razumeti mogoče je kako italijansko belo videl pa je pozabil na vse stvari :P .
No če pa boste še očudovali vse znamenitosti ne pozabite na Slovensko zapoved:
"Brez B-vitamina mi na maratonu preživeti ni!"
:P :wink:
ČAO!
Uporabniški avatar
 pia
Erov SMS :D :

Jos 3:15, Ero neto 3:25, za Obija in Klateža ne vem. Kruno 4:14. Pravi, da ni mogel hitreje, ker ni bilo piva na okrepčevalnicah. Jaz začel malo prehitro - 4:30 do 15.km, nato 4:40 do 25., potem je šlo bolj počasi, zadnje 3 sem pa na škrge finiširal. Vreme prijetno, z nekaj sonca in občasnim vetrom. Le kock je bilo preveč - za kakih 8 km. Na masažo čakal pol ure, a užival 15 min! Dost bo, grem na zrezek...
Uporabniški avatar
 MihaPR
SMS: Ero čestita vsem na Socerbu, drugače pa so bili poopldan že globoko v hidraciji :)
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Bravisimo lepi rezultati no se vidi da se lahko odteče zelo dobro.
Čestitke vsem udeležencem maratona v Rimu.
Izčrpno poročilo pa mislim da bo sledilo ko bo Ero prijadral iz Rima.
Še enkrat BRAVO!
ČAO!
Uporabniški avatar
 ziga
Ranking: 1268
Name: Sramel Ervin
Bib: 2656
age group: 1967
Nationality: SLO
Club:
Official Time: 3:25.45
10 km: 50.46 (5.04 - 11,818 km/h)
21,1 km: 1:38.41 (4.40 - 12,827 km/h)
37 km: 3:02.43 (4.56 - 12,149 km/h)
Average: 12,273 km/h
Net Time: 3:25.19
Uporabniški avatar
 runner
Bravo!
Full ste mi energije dali...
evo da bom danes sel teci (nisem tekel od Pericnika - Januar)
Bravo!!!
Uporabniški avatar
 Martin
Čestitke fantje. Ponosen sem, da člani TF ne manjkajo nikjer. In povsod pustijo svoj prispevek. :D
Uporabniški avatar
 MatjazV
Zelo uspešen nastop naših korenjakov v Rimu je dokaz več, da se z dobrim treningom in bazičnimi pripravami v zimski sezoni, lahko zelo dobro teče tudi maratonska razdalja na samem začetku tekmovalne sezone. Sedaj počasi prihaja čas, ko se zmanjša kilometraža, večji poudarek pa bo na hitrejših, intervalnih treningih.

Še enkrat fantje, vse čestitke!

MatjazV
Uporabniški avatar
 klatez
Sem že cele štiri ure doma, tako da je že čas, da se kaj oglasim.

Najprej o samem maratonu (saj zato smo sploh šli tja ali ne?). To je bil moj prvi maraton in izbral sem si ga kot nekakšen zaključek za prvo leto teka (pričel sem teči točno 15.3.2004).

Začetek je bil zmeren in skupaj z Obijem sva pretekla prvih 10km. Ker sem želel poskusiti teči rezultat okoli 3:30, sem nato malo pospešil in do 30km imel takšen tempo. Že pri 25km sem začel čutiti bolečine v levem kolenu, po 30km pa so bile tako močne, a sem lahko samo še hodil. Tako sem imel zadnjih 12km en lep sprehod po Rimu. Pa še zdaleč nisem bil sam. Veliko jih je hodilo, ker so imeli probleme s krči in skupaj z enim Italijanom sva "uživala v hitri hoji" (izračunal sem, da sem hodil približno 7 km/h) ter končala skupaj. Moj rezultat je 4:17:06 in sedaj ne vem, ali ga naj pripišem med tekaške ali pohodne dosežke :lol:. Pozitivno pa je, da verjetno ne bom imel preveč težav, če bom želel na naslednjem maratonu ta dosežek želel izboljšati.

Koleno je že stara zgodba, saj so se mi pojavili prvi problemi že v decembru. Med dolgimi teki me je po kakšnem 20km koleno pričelo boleti in včasih toliko, da nisem mogel nadaljevati teka. Ker sem kar precej povečal količino pretečenih km, mislim da gre za tekaško koleno in sem delal vaje za krepitev zapostavljenih mišic. Zadnji teden pred maratonom sem doma imel bolečine že po 5km, vendar sem se odločil, da kljub temu grem na ta maraton in ga doživim. Sedaj pa mislim, da je končno čas za kakšen pregled tega mojega kolena :roll:.

Ostala doživetja iz Rima pa so bolj turistične (ogledi znamenitosti in veliko hoje) in avanturistične narave (prenočišče :evil: in prehodi čez ceste :twisted:). Je pa to bila vsekakor ena zelo lepa izkušnja in tudi maraton je bil dobro organiziran (pa medalja je tudi zelo lepa, nahrbtnik pa je viden že z letala :shock:).
Uporabniški avatar
 ero
super fotke. a tekli smo tudi? vrstni red je določen z zaporedjem nalaganja. vsaj mislim...

OK, tudi jaz sem že doma - od štirih zjutraj. in pred kako urico sva s Pio celo pretekla 8km za regeneracijo. je kar šlo :)

Rim mi bo ostal v lepem spominu. težav, vsaj takih kot hostelska trojica, nisem imel. cele dneve so me iz hotela v mesto in nazaj prevažali z busom, čez dan pa smo se šli turizem na veliki nogi in z veliko hoje. ne vem, turizem in maratonjenje nekako ne gresta skupaj. lažje je teči štiri ure kot biti eno uro turist.

da ne pozabim - hvala vsem za čestitke. še posebej hvala pa Krunu, da me je povabil in zvabil v Rim. pa za ves servis ta vikend - hvala fantom in dekletom iz Velike Gorice :)

tudi jaz imam na zalogi le turistične fotke. jih bom jutri gor zložil. takrat pride na vrsto tudi analiza teka samega. v glavnem - lepo je, če cilj dosežeš že marca. zdaj si bom lahko privoščil par mesecev malo bolj na izi :D
Uporabniški avatar
 marathon95
Vrijeme je da se i ja javim.
Uspio sam odraditi i rastrčavanje i sve se vrnulo na normalo. Umor od puta i turizma prolazi. Bilo je to ovako:
Vožnja busom je potrajala malo duže, a tak smo i očekivali.
Buđenje je bilo ispred Firenze oko 5 sati ujutro, prvo pošteno rastezanje, ali za mene malo prerano, pa sam nastavio uživati u svojem sjedalu-krevetu. Oko 7 su me ipak nagovorili da izađem iz busa na svježi zrak, jer vele da je s vidikovca najljepši pogled na Firenzu okupanu izlazećim suncem i jutarnjom izmaglicom. Nakon prvih jutarnjih pogleda krog foto-objektive brzo smo se vratili u topli bus i produžili prema centru i nastavili šetnju ili rano jutarnji obilazak Firenze. Neznam da li je našem vodiču bila obećana nagrada, jer bili smo prvi turisti koji to pospano i friško jutro šeću centrom i pažljivo slušaju priću svojeg vodića. Tak rano ujutro, društvo su nam radili jedino čistaći ulica. Imao sam osjećaj da nas prate, jer do kojeg smo trga došli, oni su odmah bili tu. A naš vodić, ko za inat svaki put stane u hladovinu, a temperatura je malo iznad 0, po mojoj procjeni. Konaćno je tome došao kraj i dobili smo malo vremena za šetnju, shoping i oko podneva polazak za Rim.
Rim nas je s nestrpljenjem doček i vidio oko 16 sati i sad je trebalo naći još hotel, jer je u zadnji čas prije puta došlo do promjene, tak da nismo bili prema planu u centru grada, nego na periferiji. Smještaj po dvokrevetnim sobama i prva večernja šetnja Rimom, da razgibamo malo naše ukoćene maratonske kosti i noge. Nakon tog uvodnog dijela, jer bus nas je čekao kod Terminija, zaslužili smo tuš i pravi krevet.
Sljedećeg jutra, normalno, nakon obilnog doručka. Bio je to poznati "švedski stol", ali nakon posjete šveđana, po planu, najprije katakombe, pa podizanje startnih brojeva i slobodno popodne. A navečer, kad se smračilo, kao dobri maratonci, povratak u naš "mali hotel na periferiji", koji baš i nije bio mali, ali mi smo bili jedni od rijetkih gostiju u njemu. Možda su zato sobe bile prilićno nove i uščuvane, a imali smo čak TV i koji je radio po sistemu koji ponekad imamo doma "imaš slike, nemaš tona".
Došlo je i maratonsko jutro. Šefica hotela nam je osigurala za doručak "Lunch pakete", da se posluga ne diže tako rano i pripremaju nam doručak, jer mi smo krenuli u 7 sati. Start je bio u 9 sati kod Coloseuma. Imali smo sreće i relativno blizu našli parking za naš bus, posjetili usput WC-je i bili spremni da se uključimo u masu, prema informacijama organizatora, od preko 10 tisuća isto takovih fanatika kao i mi. Srećom limit maratona je bio 8 sati, pa nas je velika većina imala vremena da dojdemo do cilja koji je bio kod Coloseuma, gdje i start.
Maraton ko maraton, ali ovaj u "vječnom gradu" imao je i svoje specifićnosti, npr "rimske kocke" kojih je bilo na nekih 8-10 km (moja procjena). Grad se nalazi na 7 brežuljaka, pa smo i to dobili u paketu. Kod nas doma je bilo oko 0°C, a tu ugodnig 15, pa je i to bila nagrada. Tu su bile i naše neumorne turističke šetnje, pa dok se sve to zbroji, skoro još jedan turističko-hodajuči maraton. Još smo i dobro došli do cilja. Oni sretniji, mislim pobjednici, još su i nekaj zaradili, a mi ostali sretni i zadovoljni uzeli zasluženu medalju u cilju, pokupili vrečicu sa okrepom, koju smo normalno, još dopunili, pronašli buseve sa stvarima i lagano krenuli prema našem busu i hotelu, s mislima na topli tuš. Nakon svega tuš je bio najugodniji doživljaj tog dana, a tek "direktna infuzija" B vitamina u sobi :lol: (beera press :lol: )
Ovaj put sam imao mali doživljaj na maratonu. Krenuo sam, a to sam poslije vidio, kao i obićno, malo prebrzo, tak da je prolaz bio 1:53:19, da bi se oko 25 km počeli javljati klasićni problemi zbog toga. Poslije 30 km ide sve teže, a onda na 37 km, nirvana . Prošao me zec s balonom na kojem je pisalo 4:15 i njegova grupa. Polagano sam počeo trčati za njima i osjetio "ono" i bio sam "njihov". više mi nije bio neki problem da pratim njihov tempo, iako sam prije potpuno pukao i više hodao nego trčao, a tih zadnjih 5 km sam bez problema pratio njihov tempo. Stali smo samo na zadnjoj okrepi na 40 km i pun njihove pozitivne energije čak sam krenuo prije njih i finiširao na uzbrdici zadnjeg km (uzbrdice oduvijek mrzim) i konaćno ušao u cilj s jednim novim otkrićem i doživljajem i vidio da dok misliš da ne možeš više i da si gotov, ipak nisi gotov i možeš još. Da li je to bila NIRVANA ili ...
Mislim da je medalja u cilju ipak bila dobro zaslužena.

Nisam mislio toliko pisati, ali da znate da ima i toga.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA