Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

kbk
zz topka napisal/-a:
spela* napisal/-a:Ti si neumorna! Pa ne, da si tako navijala ves čas?!?!? To je podvig, ne pa maraton! :)

Jap, ob pol treh, ko je moj prišel v cilj, sem pa gejnala. :D
Kar se pa tiče nagrade za naj naj navijačico. Sem že napisala: to, da mi odzdravite, se mi zahvalite, celo s ploskanjem, se zgolj nasmejite, ma, sam en znakec, ki da vedeti, da ste veseli tega.... to je že naj nagrada zame. Prav zares, :clap: :clap: :clap: drugega ne rabim jast.

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Ne bi hotel biti malenkosten, me pa vseeno zanima ali obstaja kakšen uraden podatek o skupnem vzponu na maratonski progi?

Ročno vrisana trasa na gpsies.com http://www.gpsies.com/map.do?fileId=uayldvornsiaiwkl, ki koristi openstreetmap.org za osnovo, da sicer korektno dolžino blizu 42,195m.

Vzpon pa sega od 351m (endomondo.com), prek 515m (gpsies.com) do celo 810m. :?
Uporabniški avatar
 RoKo
:clap: zz topka, slišati te je bilo že v vhodu v Strunjansko dolino. Najprej sem mislil, da je neka skupina navijačev, no kmalu je bilo razpoznati tvoj glas, :laola tudi :Fslo je lepo pasala zraven.
valentinci hvala za slikco pa lepo te je bilo videt in pa navijacica si pa res TOP neverjetna si hvala <3

zz topka napisal/-a:En VELIK BRAVO za vse maratonce, polmaratonce, rekreativce, organizatorje, prostovoljce :laola
Po enem letu sem vsaj tu srečala nekaj ljudi, ki jih drugače le berem na TF: Zdravkeca, npr. :D

450 fotk se mi je kar nekaj časa nalagalo:
https://photos.google.com/share/AF1QipP ... tIcUsyMlZR
Zdej se pa nalaga še filmček iz 5.km, ko ne vem kdo tako kriči :shock: :oops: :lol:
Čestitke še en bot. :clap:

P.S. Aja, Pahor se mi je pa na miško malo le prešerno lepo smejal. Poglejte fotko.
Moj tretji Istrski maraton, sicer pa peti. Kljub manjši kilometrini v preteklih mesecih v primerjavi s prejšnjimi pripravami sem ga odtekel verjetno najlažje. Končni neto čas okrog 3:42 s čimer sem bil super zadovoljen. Po vseh treh štartih se mi zdi, da je trasa, ki se začne v Portorožu najtežja.
Glede organizacije generalno nimam pripomb saj je organizator za drugi del maratona zrihtal sonce in malo za Koprom ugasnil še veter :) sicer pa sta me zmotili dve manjši stvari;
oddaja prtljage v avditoriju je trajala občutno prepočasi. Lahko se zahvalite samo punci s štajerskim naglasom, ki je delala tako efektivno kot vsi ostali. Sam sicer nisem imel problemov, ker so garderobo maratoncev jemali vnaprej. Druga stvar je bila hrana v cilju; Ko sem prišel sam v cilj ni bilo na mizah ničesar drugega razen vode in sladkorja. Mislim, da si v bodoče organizator tega ne sme več privoščiti.
Kompenzacija za zadnji opazki je bila definitivno v obliki prve stojnice s pivom, čez nekaj km pa še standardna Mravljetova pivovarna. :D
Overall za mene še vedno najlepši tek poleg Radencev. Drugo leto se spet vidimo :clap:
Poročilo še z moje strani.
Bila sem na vseh 3 Istrskih maratonih, na rekreativnih tekih. Od vseh treh tekov mi je bil najlepši tek, ki ga je lani organizirala občina Izola, iz Korte v Izolo. Zelo, zelo lepa trasa!
Torej moji letošnji vtisi...ni mi bilo všeč, da organizatorji niso že prej objavili ali smo uspešno prijavili otroke na teke ali ne, šele na licu mesta je bilo napisano kdaj bodo potekali otroški teki... Sami otroški teki pa super fajn, lepo so jih animirali, motivirali in otroci so veselo tekli :D ...
Potem prevzem številke, spremembe, oddaja in prevzem garderobe je potekalo vse tekoče, brez problemov... Po mojem okusu so štarti tekov bili (pre)pozni...zaradi mene bi bili komot ob 8.00 uri...zame ni hujšega kot teči v vročini in s soncem, ki te žge v glavo...
Trasa za rekreativni tek je bila katastrofa! Preveliko predlogih vzponov, preozke poti oziroma prestrmi klanec navzdol (še pomnite granitne kocke)... Zame je to bil gorski tek ob morju, kar velik del sem kar prepešačla...
Pohvala pa vsem prostovoljcem, vsem zdravniškim ekipam ob delu proge, ki je bila nevarna,
brez vas, bi bil ta tek totalna katastrofa...
Polagam na srce organizatorjem, da v bodoče razmislijo o štartu prej in pa o bolj ravninski trasi oziroma tudi o taki trasi, da je čim bolj široka.
Kljub vsemu napisanemu :twisted: ... se vidimo na 4 Istrskem maratonu, naslednje leto v Kopru!
Se že veselim
:laola
Vesna
No pa bom še jaz nekaj napisala. To je bil moj prvi maraton nasploh in vesela sem, da sem se odločila prav za tega čeprav sem vedela, da je morda med bolj zahtevnimi.
Ravno zato sem se odločila prav za istrskega saj se mi zdi, da ni tako namenjen podiranju rekordov ampak tudi temu, da lahko včasih malo upočasniš tempo in občuduješ okolico.
Trasa je zelo razgibana pogosto se malo vzpneš in spet spustiš. Najtežji mi je bil ravno tisti zadnji vzpon, ki mu sledi še spust po tlakovani cesti, ki je ob razbolelih nogah kar malo odveč. Kljub temu pa je pot prelepa in vreme je bilo ravno pravšnje ne prevroče in ne premrzlo.
Organizacija je štimala edino kar me je zmotilo je bilo to, da so bili energijski napitki na okrepčevalnicah bolj ali manj razredčena voda.
Navijači pa seveda 1A!
Glede na to, da je bil to moj prvi maraton in da se imam za rekreativno tekačico sem nad svojim rezultatom 4h in minuto zelo zadovoljna in vem da to ne bo moj zadnji maraton.
Aja pa po mojih informacijah naj bi bilo višinske razlike skupaj okoli 250 metrov :)
GregaS napisal/-a:podatek o skupnem vzponu na maratonski progi?

800m ne more biti, to ti mora zdrava pamet povedat.

Meni je pred tremi leti (domnevam, da je bila letos proga ista) barometrični Polar nameril 285m vzponov. Na poti je 5 klančkov, mogoče eden od teh presega 50 višinskih m, ostali ne. Glede višinskih metrov je v naši okolici malo povsem ravnih maratonov, Ljubljanski ima 100m vzponov, Crikvenica 180, Trst 140 (stara proga), še najbolj ravninski je Zagreb s 40 m vzponov/spustov.
Meni se niti sanja ne koliko m vzpona/spusta ima ta maraton. Sem pa 2 leti nazaj tekel Crikvenico in vsako leto Ljubljanskega vendar pa ni primerjave v vzponih teh dveh tekov glede na Istrskega :) Težko bi rekel da je na LM samo 3x manj vzpona - saj razen pod Golovcem sploh nič zares ne gre gor. Na Istrskem je pa že zadnji klanec bil precej dolg :)

Garmin mi je pa itak nameril 969m - kot da bi vmes še mal po Slavniku laufal :D :D

Lp
Danijel
 mojA
Bom pa še jaz nekaj vtisov napisala. Tekla sem polovičko, tekla sem jo tudi na 1. Istrskem. Lansko leto mi jo je zagodla bolezen. Moram priznati, da sem prišla na štart malo "načeta" (alergija) in mi je predvsem v zadnji klanec malce zagodlo, tako da sem dihala na harmoniko. Žal mi je to pobralo ravno toliko moči, da najlepši del od Pirana do Portoroža nisem mogla odteči na polno. Na koncu so me rešili moji navijači, tako da sem zadnjih tristo metrov odtekla na polno, vedoč, da se lahko kmalu ustavim :D.
Organizacija je bila spet odlična, nobenih problemov s prevzemom startnih števil, vsega dovolj na postajah, dovolj WC-jev.
Vendar - roko na srce - me je prva izvedba bolj navdušila. Mogoče, ker sem pričakovala manj. Mogoče tudi zato, ker nas je bilo letos baje kar 1500 več tekačev :D .
In kaj me je bolj navdušilo 2014?
Vzdušje na samem startu, baloni, himna! Rock n roll na startu, dobra z energijo nabita muska! Ob poti polno navijačev, posameznikov, band v travi z bas kitaro in bobni...
Letos je bil start bolj neopazen. Balone, katere se je spustilo v zrak ob štartu, sem videla šele kasneje na slikah. Himne skoraj nisem slišala, če sem sploh jo.
Ob poti - predvsem izven naselij - je bilo napram predlani tudi bolj puščobno, opaziti je bilo manj navijačev, vsaj manj aktivnih. Ni bilo tistega banda, bobnarja, ki je nažigal rock n roll - tam nekje ob poti, v travi : D !
Kljub vsemu pa je bilo fajn, itak :D .
In naslednjič ne grem na polovičko. Na cel maraton ali pa nič :lol: .
Se vidimo! In seveda: ČESTITKE VSEM !!! :clap:
mojA napisal/-a:Ob poti - predvsem izven naselij - je bilo napram predlani tudi bolj puščobno, opaziti je bilo manj navijačev, vsaj manj aktivnih.

Glede na video zztopke bi rekla, da je ona več kot uspešno to nadoknadila. :)
danijel.hajdinjak napisal/-a:Garmin mi je pa itak nameril 969m - kot da bi vmes še mal po Slavniku laufal :D :D

Lp
Danijel

ne vem kakšne algoritme ima garmin (in vsi ostali GPSi) za izračun višine, ampak za tole bi moral 2x na Socerb pa še malo. :lol:
 mojA
spela* napisal/-a:
mojA napisal/-a:Ob poti - predvsem izven naselij - je bilo napram predlani tudi bolj puščobno, opaziti je bilo manj navijačev, vsaj manj aktivnih.

Glede na video zztopke bi rekla, da je ona več kot uspešno to nadoknadila. :)

Drži! Tam je bila pa resnično prava navijaška "galama" :lol: ! :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA