Gorenjska, moj planet je nov niz tekaških prireditev v večjih krajih in glavnih turističnih središčih na Gorenjskem. V letu 2015 bo vanj vključenih 8 lokacij/prireditev
 TaiMing
#353834
V soboto, 1. aprila 2017, se s Tekom po ulicah Tržiča začenja tretja sezona tekaške serije Gorenjska, moj planet. Vabimo vas, da se nam na gorenjskih tekih pridružite tudi letos.

Slika

V letu 2017 v seriji sodeluje 8 tekov. Vsi, ki se boste udeležili vsaj štirih, boste na koncu prejeli diplome in nagrade naših sponzorjev. Seriji letos dodajamo še nekaj dodatnega tekmovalnega duha, saj se boste najboljši lahko potegovali za absolutnega zmagovalca in zmagovalko serije.

PRIJAVE na prireditve

Vabimo vas tudi, da nas spremljate na spletni strani, Facebooku in YouTube-u.

Slika
Nazadnje spremenil TaiMing, dne 04 Apr 2017, 21:51, skupaj popravljeno 2 krat.
 TaiMing
#354127
V soboto, 22. aprila, v Trzinu v organizaciji Športnega društva Trzin sledi drugi tek letošnje serije Gorenjska, m oj planet. Posebnost tega teka je, da na njem tečejo tudi tekači s kužki. Več informacij najdete na spletni strani organizatorja.

Pohitite s prijavami. Spletne prijave so odprte do četrtka, 20. aprila, na -->.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
 TaiMing
#354224
Ob 137 že prijavljenih, od tega 25 s kužki, se nam v Trzinu obeta lepa tekaška prireditev. Prijave so mogoče še na dan tekmovanja. Se vidimo v soboto.

Slika
 TaiMing
#354348
Kaj je lepšega kot videti zadovoljne udeležence, zadovoljne organizatorje, zadovoljnega župana ... in tokrat še zadovoljne kužke. :D Takšen je bil namreč vtis po letošnjem Teku Petra Levca SKIRCA v Trzinu, ki je za povrhu potekal v idealnih razmerah.

Pasji lajež na štartu se je tokrat okrepil še za 10 dodatnih pasjih grl, velika je bila tudi udeležba dvonožnih tekačev.

Na teku na 10 km je tokrat pri moških slavil Gašper Bregar (INOV-8 Slovenija KGT Papež), pri ženskah pa Katja Kosmatin (AK Domžale). Na 5 km sta bila najboljša Žan Žepič (Pointer rescue team Slovenija) in Tadeja Knez. Žan Žepič je bil najhitrejši tudi v teku s kužki, vse ostale ženske s kužki pa je ugnala Nuša Schumet (SKVVP). :clap:

Počasi se začenja ogrevati tudi boj za skupnega zmagovalca serije Gorenjska, moj planet 2017. Pri moških je z 49 točkami povedel Urban Žitnik, pri ženskah pa sta s 40 točkami v vodstvu zmagovalki prvih dveh tekov Patricija Plazar in Katja Kosmatin.

Fotografije (Boštjan Snoj):
Izbor
Tek s kužki

Rezultati (Timing Poljane)
 TaiMing
#354572
Samo še dober teden manjka do tretjega teka letošnje serije Gorenjska, moj planet. 20. maja tečemo v Žirovnici na Teku pod svobodnim soncem.

PRIJAVE

Razgibana pokrajina pod Stolom je idealna za tekaške podvige v naravi. Osvajanje gozdnih stezic in bližnjih gričev vas bo napolnilo s svežo, zeleno energijo. Aktivno lahko spoznavamo tudi kulturo. Z vetrom v laseh boste spoznali pet kulturnih spomenikov v občini Žirovnica. Pot pelje skozi vas Vrba mimo Prešernove rojstne hiše, do Čopove rojstne hiše v Žirovnici, mimo Janševega čebelnjaka na Breznici, v Doslovče do Finžgarjeve in na Rodine do Jalnove rojstne hiše.

Slika

Priljubljeni kulturno-športni dogodek bo potekal ravno na rojstni dan Antona Janše. S tem bomo na aktiven način podprli razglasitev svetovnega dneva čebel. V duhu čebelarstva bomo tekačem za okrepčilo postregli medenjake in ledeni čaj, sladkan z medom, za kosilo pa že tradicionalen ričet.

Na teku bo nastopil tudi priznani kantavtor Aleksander Mežek, program pa bo povezoval Klemen Bunderla.
 TaiMing
#354706
Še enkrat vas vabimo na sobotni Tek pod svobodnim soncem, s štartom v Žirovnici na Gorenjskem. Tek zaznamuje trasa, speljana mimo rojstnih hiš znamenitih Slovencev s tega območja. Prijavite se lahko še na dan tekmovanja.

Takoj naslednji teden sledi tradicionalni Visoški tek s štartom in ciljem na Visokem pri Poljanah nad Škofjo Loko. Tudi Visoški tek močno zaznamuje ena najbolj znanih slovenskih osebnosti iz preteklosti, pisatelj, pravnik in politik Ivan Tavčar. Že sam ambient nekdaj Tavčarjevega visoškega dvorca in pomladna lepota Poljanske doline vzdolž reke Sore kar kličeta k udeležbi na tem teku.

Pohitite s prijavo, saj so predprijave s cenejšo štartnino in možnostjo naročila majice z maskoto teka Dirkom mogoče do ponedeljka, 22. maja. Prijave -->

Slika
Slika
Slika
 TaiMing
#354782
Pohitite s prijavo na 19. Visoški tek.

6. Tek pod svobodnim soncem v Žirovnici je uspešno pod streho. Dobesedno - dež je počakal ravno do konca podelitve. Sicer pa zelo lep tek v lepem okolju vasi pod Stolom, popestren z zgodovinskimi in živečimi domačimi osebnostmi.

Najhitrejši tekač je tokrat bil Jani Mulej, ki je ugnal tudi svetovnega prvaka v teku na smučeh Ola Vigena Hattestada. Najhitrejša tekačica (tokrat brez smuči) pa je bila Katja Višnar. V točkovanju absolutne razvrstitve serije Gorenjska, moj planet 2017 je Urban Žitnik še povečal prednost pred zasledovalci, pri ženskah pa se je na prvo mesto zavihtela Darja Dacar.
Rezultati 6. Teka pod svobodnim soncem
Točkovanje Gorenjska, moj planet 2017

Kot vedno na tekih serije Gorenjska, moj planet tudi fotografije in video:
Izbor fotografij (več na Facebook-u)
Video

Slika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA