Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#355635
Mislim, da si tako odmevna in dobro izpeljana tekma zasluži kaj več, kot nekaj smeškov. Jutranje tekme sem se udeležil tudi jaz, saj mi Dušan ni postavil prehudega limita, kljub temu so me proti Primožu že prehitevali avtomobili. Vreme je bilo za nas in mladinke idealno, ostali pa so imeli pekel. Da je bil race open samo polnjenje mošnjička, sem ugotol takoj, ko sem prikorakal v cilj. Ne vem, kaj me je vleklo v prvi šotor, kjer so bile mize obložene kot pri zadnji večerji. No, hitro so me vrgli ven. Potolažil me je šele Miha s carskim pražencem.
Vem, da se mi že malo kisa, 45 let sem bil trgovec in vem, da bi se dalo pri jutranjem teku precej več pokasirat, če bi razpisali kategorije in bi še marsikdo prišel na tekmo, tisti plehki pa tudi ne stanejo veliko, pa še za makarone bi se nabralo.
Popolnoma drugo poglavje je nastop naših fantov in deklet. Še nedavno tega z medaljami, zdaj pa rešuje čast Abrahamovec. Prava sramota je, da na domači tekmi ni bilo niti ene mladinke. Pa nimam nič proti tekmovalcem, vem, da so se srčno borili, tako je pač stanje v našem gorskem teku in dokler bo Šarf na čelu zveze ni lepih izgledov. O tem že vrabci čivkajo.

Od najhitrejših Slovenk, novink v reprezentanci Klementine Lamut (41. mesto) in Mojce Kaligar (45.), slednja maratonka in planinka je tekla šele tretji klasični gorski tek, nihče ni pričakoval čudeža in ubranitev slovesa uspešne gorskotekaške reprezentance, ki so jo v svet ponesle Mateja Kosovelj, Lucija Krkoč, Lea Einfalt… Odsotnost slednjih, tudi mladink, je v veliki meri treba pripisati neuspešnemu vodenju Združenja za gorske teke večnega predsednika Toma Šarfa. Zanima ga predvsem stolček v mednarodni zvezi za gorski tek WMRA. Kljub izjemnim uspehom je raven na mednarodnem prizorišču padla prav pred največjo atletsko prireditvijo v Sloveniji v letih od 2014 do 2020, kot je Veliko planino med prireditvijo razvrstil nekdanji predsednik AZS Gregor Benčina, zdaj član vodstva Evropske atletske zveze.


Dušan, hvala za tekmo, od sedaj naprej samo še kot gledalec.
#355641
[quote="TONEK"]
"Da je bil race open samo polnjenje mošnjička, sem ugotol takoj, ko sem prikorakal v cilj. "

No, jaz sem to ugotovil že mnogo prej, zato me pa tudi ni bilo in sem šel raje na drugo tekmo.

Ali je sploh še kdo nad Šarfom, da bi ugotovil, da tako res ne gre več naprej in bi ga zamenjal? Sam se očitno ne bo umaknil.
#355643
Počasi sem težko tiho :evil: Ste bili kdaj na kakšnem sestanku gorskih tekov?? Ni kar za vse Šarf kriv :evil:
Niti ne vem zakaj se toliko govori o tem kako vodstvo ni bilo sposobno sestaviti reprezentance. Saj je bila izbirna tekma! Lahko je prišel kdorkoli je želel.
Pa je pač letos tako, da je Mateja poškodovana, Mitja s prvorojencem, Lucija se je sama odločila, da se umakne, Ana tudi ni želela nastopiti....
Letos ni bilo kaj narediti. Če že, bi se bilo treba pripraviti prej....
Ampak letos se je naredil korak naprej v komunikaciji med tekači in vodstvom in verjamem, da bo šlo samo še bolj v pozitivno smer. In za to slovensko vsesplošno kritiziranje od daleč res ni nobene potrebe :roll: :(
Glede uvrstitev pa...kar se mene tiče, ja slabo, kaj več z vami niti ne bom debatirala. Ostali pa so dobro nastopili! Seveda, vi bi medalje. Odtecite.
Ps: moj prvi in zadnji komentar, v neke prepirljive debate se ne mislim spuščat tukaj.
#355660
Atleti niso toliko pomebni kot so fukcionarji,če bi se dalo bi jih najraje pustili doma,je pa res ,da še obstajajo reprezentance v katerih so atleti na prvem mestu!
(Italija,Španija no skoraj vese,razen skorumpiranega balkana ,žal smo tudi mi balkanci).

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA