Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

 spela*
#355629
Ne morem verjeti, da tri dni po prireditvi ni še nobenega poročila ... Pa TF-jevci s(m)o bili tam!

Torej na kratko: organizatorji so se spet izkazali. Ni enostavno organizirati prireditve za več kot 3000 ljudi, kjer je treba posrkbeti za to, da bodo ti parkirali, da bodo z avtobusi prepeljani na prireditveni prostor, da bodo lahko tam dvignili številke in oddali prtljago, da bo deljenje pijače ob progi potekalo gladko, da bodo na koncu dobili kremne rezine ...

Moja pripomba pa je, da je število udeležencev daleč preseglo zmogljivosti samega prostora. Predvsem v prvih kilometrih se praktično ne da teči normalno. temu dodajmo še pomanjkanje tekaške kulture (ko te nekdo "prehiteva" tako, da stopi tik pred tebe ... :roll: ) in pa, da predsedniku države (ki je tudi kandidat za predsednika) pred startom ne bi bilo treba dati mikrofona v roke.

Drugače pa super. :)
#355632
11 -sta Nočna desetka je za menoj. Ja res je, ni je tekme na kateri bi bil toliko krat zaporedoma in to najbrž pove vse. V zadnjih letih sem postal tekač, ki ne mara preveč asfaltnih površin, množičnih tekem in govoric o časih ter predalčkanja kam te kdo uvrsti glede na dosežen čas. Tečem v naravi, največ krat sam tam nekje med vršaci in uživam v tem kar počnem. Seveda imam tudi svoje srce – tekaško skupino »Počasni a drzni« , katerim prenašam vse svoje izkušnje, predvsem pa poskušam odpravljati napake, katere sem delal sam. Če mi kdo verjame ali pa to tudi ni potrebno, ko stojim na startni črti me ne zanima več dosežen čas v minutah in sekundah, ampak dosežen cilj z veliko novimi doživetji, prijateljstvi… Prav zaradi vsega tega se skoraj na vsaki tekmi posvetim komu izmed svoje skupine in mu poskušam izpolniti pričakovanja, želje, morda mu pokazati tisto lepo stran teka. Moje prečkanje ciljne črte ne pomeni konec tekme, na progi sem vedno tako dolgo dokler zadnji član skupine ne prečka ciljne črte z nasmehom na obrazu. Potem je moje poslanstvo končano in povem vam da sem srečen bolj kot marsikdo, ki je segel po medalji.
No letos sem še posebej zadovoljen nad to svojo navado, saj sem ob odhodu nazaj proti svojim članom tam globoko v nabrežini, čisto ob jezeru zagledal obnemoglega tekača. Splezal sem po nabrežini in tekača izvlekel na cesto, bil je popolnoma obnemogel,, dehidriran, poskušal je iti proti cilju po vseh štirih. Umiril sem ga , posedel, dal v ležeči položaj. Na desetine tekačev je pa kar teklo mimo, res bil je zadnji kilometer, vendar ljudje, rezultat? Življenje? No našel se je tudi kdo, ki je imel srce in se ustavil, ter mi pomagal. Sam sem stekel do prvega varnostnika na progi ter mu sporočil za dogodek. Rešilni avtomobil je prišel hitro in tekač je bil odpeljan v oskrbo. Ne vem kdo je bil ta tekač, pa saj ni važno, upam da je danes ko to pišem že vse v redu in da bo drugič doživel tek v drugačni dimenziji – tisti lepi. Če me pa kdo vpraša za čas vam pa povem da je to moj dosežen čas na progi !
Po vsej pripovedi se bo kdo vprašal, zakaj pa je že 11-tič na nočni desetki? Zato, ker je to prireditev delana s srcem, zato ker vem že ob odhodu z Nove Gorice, ko prihajam s 15-20 člani skupine, da bo to prireditev, ki bo ostala vsem v globokem spominu, zato ker preprosto vem, da se bomo imeli lepo, prej , med in po prireditvi, zato ker je poseben občutek seči v roko Markotu, Igorju,Mitji in mnogim ki se trudijo s to prireditvijo !
In imeli smo se lepo. Vsi smo dosegli cilj z nasmehom na obrazu, vsi smo bili na prireditvi do konca in še naprej in vsi smo zjutraj po kakšni urci spanja v kampu ,si naredili tisti dober zajtrk, skuhali kavo, obujali spomine, predvsem pa rekli VIDIMO se 2018 na parceli 242 ! A ni to največja nagrada, ki ti jo lahko nekdo da s prireditvijo. HVALA Nočna 10-tka!
» Srečni so tisti, ki imajo sanje, še srečnejši pa tisti, ki so se pripravljeni potruditi, da se te sanje uresničijo »
Renato
 spela*
#355633
Uf ... lep zapis in lepo, da si pomagal!

Rešilca sem slišala, ko sem že odhajala proti avtu, celo dvakrat, in obakratme je kar stisnilo. Je pa tekač imel tudi nekaj sreče, da si ga opazil. Ker kot praviš, je bil pod cesto, po kateri smo tekli. Kakor koli, važno, da se je dobro končalo.
#355644
Letos sem se ponovno kot vedno udeležil tega teka, ker je eden redkih, kjer se nas še sreča nekaj starih (po stažu) TF-jevcev.
Uspelo mi je postaviti tudi osebni rekord, prvič na tej progi sem tekel nad eno uro.
Organizacija odlično, čestitke organizatorjem.
Lep tek in kmalu bo tudi legendaren.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#355653
Hojla druščina
Ja, večkrat skočim na TF, pogledat, zakaj se nič ne dogaja ... skoraj nič :lol:

@špela jaz sem vesel in ponosen, da imamo takšnega predsednika, ki je poleg priljubljenosti pri "večini" žensk tudi športnik. Odlično je odlaufal (pod 5:00 / min) in na takšni prireditvi mu jaz kar privoščim, da pozdravi tekače in spregovoril je dobro besedo zgolj o sami prireditvi - korektno!

In res je, kot piše gams: "zato ker je poseben občutek seči v roko Markotu, Igorju,Mitji in mnogim ki se trudijo s to prireditvijo !" ... tudi meni je to dober občutek.

Nočna 10ka je res dogodek in ne tek. Nisem se utegnil potunkat v jezero, niti nisem uspel zaplest par taktov, razen tistih na startu :-) Žal mi je, da sem ... smo morali hitro zapustiti Bled, kajti zjutraj smo odvihrali v Zagreb, na Sljeme, na Kuda idu divlje svinje. Branku hvala za vožnjo 8) in Marijici za družbo :P

Na listo sem vskočil med zadnjimi, po zaslugi Mariborskih tekačev, ki so me izžrebali in žal mi je, da nismo skoordinirali ene skupne fotke.
Seveda pa smo se fotkali s Ptujčani, ki so me kibicirali zaradi najlepše majčke :-)
Družba je bila fantastična. Hvala vsem :laola
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#355654
raziskovalec napisal/-a:Letos sem se ponovno kot vedno udeležil tega teka, ker je eden redkih, kjer se nas še sreča nekaj starih (po stažu) TF-jevcev.

Žal se v takšni množici res ne moremo vsi srečat, in čestitke za duhovit rekord :-)
 spela*
#355657
No, meni je pred mikrofonom ljubši Marko od Boruta. :)

Ampak pravi šok je, da obstaja prireditev, na kateri je možno ne srečati in ne videti ZdravkaC, čeprav je bil tam! :shock:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA