Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

 TONEK
#367703
V deželi čipke in žlikrofov je bilo danes živo. V prijetni jutranji meglici so najprej štartali kerlci, ob osmih mandelci, uro pozneje pa še vajenci. :D Onemu zgoraj sem obljubil en očenaš, če bo megla vztrajala vsaj do enajstih, no , jutri mi ne bo treba k maši, saj je zadnjo uro moje tekme sonce žarelo, kot za stavo. Prav smilili so se mi tekači, ki so prihajali po trinajsti uri v cilj, saj na planem ni bilo za vzdržat. Lani me žal tu ni bilo, danes pa sem bil nad progo izredno pozitivno presenečen. V glavnem poteka po gozdnih poteh in stezah, asfalta je minimalno. Tudi psihično je lepo izpeljana, saj si pri sestopu s hriba takoj v cilju, ne pa da kolovratiš še pol ure po ulicah mesta (Kranjska gora). Označbe so bile super (ob moji počasnosti je bilo težko kaj zgrešit), okrepčevalnice zadovoljive, razen na eni so mi ponujali sparjeno vodo, tudi Žiga mi je v cilju pomagal s hidracijo, tam sem spil tudi veliko hladne cocacole, da sem hitreje prišel k sebi.
Žal pa ima ta tekma tudi TEMNO ČRN madež. Z izgovorom covida so odpadle podelitve v starostnih kategorijah. Kako hudiča ste lahko tako zagamani, da nekaj dni pred tekmo spreminjate pravila v razpisu tekme. Izgovor, da bo s tem manj druženja, je močno privlečen za lase. Malo večji oder za zmagovalce, podeljevalec z masko in zadeva je rešena. Tudi tušev ni bilo, kar nekako razumem, na ogromnem platoju niti ene klopi, ležalnika ali senčnika, ena velika revščina vas je. Da bi pa pomislili na znižanje štartnine, ne, to pa ne. Mislim, da nisem edini, ki je Idrijo zapuščal močno razočaran, saj smo bili za vas samo številke in biznis.
Pa še moj rezultat; časovno po pričakovanjih, vidi se, da je to bolj vaška tekma, prehitel sem več kot polovico tekmovalcev.
#368039
Kar se tiče traila v Idriji sem bil tudi sam močno razočaran lansko leto, tako da letos sploh nisem šel. Štartnina je predraga glede na to kaj ponudijo, tušev ni, še ene uboge majice lani nismo dobili, tudi nagrade za prve tri so bile uboge. Škoda ker je trasa zelo lepa, vsaj lani je bila in upam da se bodo organizatorji prihodnja leta bolj potrudili... Pa še nekaj...Baje da je bil to prvi trail letos po Covidu...no s tem se ne strinjam.. Prvi trail je bil Trail Bevkov vrh ki ga organizira DOP Jazne.
#369240
Proga čudovita s pravim vremenom, okrepčevalnice dobro pripravljene. Prijetno presenečenje letos je bil simpatični online briefing (osnovne informacije o dogodku) z veliko dobre volje. Se že veselim četrte izvedbe v letu 2022! :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA