prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
 snezni_tekac
izidor napisal/-a:Bo v prihodnje se kaksen trening v Mariborskem koncu?
Jaz bi se vam z veseljem pridruzil.

LPi

Vsako soboto ( podlenvna do dnevna )in med tednom 2x smo na treningu
cca. 1 uro do 2.
Uporabniški avatar
 INOT
Snezni!Danes sem poskusil tvojo turo na Duh na ostrem vrhu.Start iz Selnice.Malo sem tekel,malo hodil in malo fotografiral.Pot je kar strma ampak ni tako hudo.Potem pa dol po glavni cesti v Bistrico in nazaj do Studenc.Skupaj je dobrih 34 km tako,da je bilo vse skupaj kar zahtevno.Boljse bi bilo ce bi sel vsaj en del s kolesom.Ampak se je splacalo ze zaradi razgleda,ki je bil fantasticen.
 snezni_tekac
INOT napisal/-a:Snezni!Danes sem poskusil tvojo turo na Duh na ostrem vrhu.Start iz Selnice.Malo sem tekel,malo hodil in malo fotografiral.Pot je kar strma ampak ni tako hudo.Potem pa dol po glavni cesti v Bistrico in nazaj do Studenc.Skupaj je dobrih 34 km tako,da je bilo vse skupaj kar zahtevno.Boljse bi bilo ce bi sel vsaj en del s kolesom.Ampak se je splacalo ze zaradi razgleda,ki je bil fantasticen.

Cestitke za opravljeno turo.
Ne bi veliko komentiral tvoje ture tako z daljave ker to rajsi pocnem v zivo.Torej jaz sem reden gost na Sv.Duhu ob sobotah in se lahko dobimo zgoraj med 7 in 8uro ali pa na Starem mostu ali studenski brvi med 4h in 4.30 uro.

Ja lahko potrdim tvoje zaznave.
Torej iz Selnice oz. bliznje okolice se da priti po treh poteh na Duh.
Eno je torej po cesti iz naselja Bistrica pred Selnico ( vcasih smo rekli pri Trabeju ). Problem te poti je da moras biti vajen in priucen asfaltnega praha. No varianta je da v naselju Zg. Boc zavijes dol s ceste in po markaciji ki prihaja od Zavcarjevega vrha presekas ovinek ceste in prides zopet na asfalt pri kmetiji ??? pod Duhom od koder se imas cca. 3km
( sovrazim statistiko tecem zato ker tecem in uzivam v pokrajini ne da gledam na naprave na rokah ali na kolesu ).

Potem dve poti sta iz sredisca Selnice. Ena je priemrna za klasicne gorske kolesarje in manj uvedene gorske tekace ( makadam in pocasno vzpenjanje cca. 15km ) in prides ven na Jarcevi ravni in tam stopis na sfalt do vrha pa se cca. 2km p oasfaltu mimo mejnega prehoda. Ta pot je le simpaticna ker v enem kotu prekrasno vidis eden koscek Maribora sploh ce zjutraj zgodaj startas ob soncnem vzhodu nase mesto vidis v lepsi luci.

Druga pot iz sredisce Selnice pa je za zelo vztrajne in mocne gorske kolesarje ali izzurjene gorske tekace. Je namrec mix planinske markacije in dovoznih kolovozov. Je najbolj krasna in pri vseh svojih izkusnjah ( ki so verjetno dalec pred drugimi sportnimi rekreativci ) poznavanja prirpavnih tras za gorski tek in kolesarjenje v okolici MB-ja lahko recem da je to najlepsa najraznovrstnejsi potek trase. Tukaj je vsega, pogled v dolino , pogled na smucarsko razruseno Pohorje in pogled na celotno verigo Maribor - Kope ..potem so tu stare razpadajoce kmetije, celo presenecenja v obliki pogozdenih in lepo urejenih gozdov ter nekaj lepih kmetij. Take raznovrstnosti na tako manjsi dolzini ne najdes na Pohorju.

So sicer se druge moznosti priti na Duh ( iz Maribora po poti grebenskih kmetij ) in v vsaki se lahko lotis uporabe kolesa ali nog vedno pa je zelo zanimivo. Posebej pozimi ko se te soteske spremenijo v prava pravljicne soteske iz kaksne zimske pravljcie polne snezenih skafov nad potokih in ledenih svec.

Kaj vec pa kot sem rekel na sobotnih turah. Imam pa veliko dokumentacije v obliki fotk in pdf-ov kot opisov poti in dnevnikov na Duh in v okolici Duha. Okrog novega leta sem delal v sodelovanju z enim Avstrijcem iz Lučan prečenje ( on je šel iz Avstrijske strani v Selnico ) jaz pa obratno v avstrijske Lučane je on sam rekel da je naš predel neverjetno lep in da bi velajlo speljati eden mednarodni maraton preko.

Upam da bo ta ideja zazivela sicer pa je akcija Kobanski korenjak kar dober zacetek zgodbe.

Med tednom zal ne morem na Duh ker nisem student ( ooops sedaj tudi sem ) sem zaposlen pa se druzinske obveznosti. Vzamim pa si enkrat na mesec v petek cas oz. dopust za celodnevno , nocno turo takrat v enem dahu poskusam narediti kasno vecjo ultra zadevo samo s tekom ali kombinacijo teka in kolesa.

Sam osebno priporocam dovoz na izhodisce s kolesom potem pa se preobleci in spraviti opremo na varni tocki ( kmetiji ki jo poznas ali kaksnem zanancu ali kje skriti v gozd ) pa od tam dalje krozna tura do kolesa. Izhodisce je lahko tudi na Duhu zgoraj je namrec tudi veliko zanimivega.

No tako bom ravno jutri sel eno precenje. Imel sem v nacrtu kolo in duatlonsko povezavo Zagrem Sljeme - MB Pohorje pa sem se uracunal v logistiki in bom moral turo prestaviti zato jutri grem ponoviti precenje ravno preko Duha grebena od Dravograda do Selnice ob mejnih kamnih.

Ce te interesira se na kaksnem odseku lahko pridruzis.
Ce se mi kolega javi potem bom startal jutri zvecer iz MB-ja sicer pa bom ce bom sam bom sel zjutraj sam iz Dravograda proti MB-ju.

Lp
Uporabniški avatar
 INOT
Snežni!Škoda,da se ti v soboto ne morem pridružiti.(služba).Mi pa ni najbolj jasno kako misliš prečiti Kobansko.Peš ali s kolesom?Če greš tečt potem vsaka ti čast.Jaz tega ne bi zmogel.(s kolesom že).Bova pa letos zagotovo naredila kakšno turo (tek,kolo ali kombinacija) se bo že našel čas in dogovor.Če le nisi premočna zverina zame in bi ti bil moj tempo prepočasen.Jaz tečem običajno ravnine 4.30 -5.15 min/km.Vzpone pa odvisno od strmine.Toliko,da imaš predstavo kje sem.Sicer pa moj čas na Pohorje do Belvija 39-40 min.Nisem med hitrejšimi imam pa voljo.He he .
Želim ti uspešno prečenje,poročaj in se slišimo.
 snezni_tekac
INOT napisal/-a:Snezni!Danes sem poskusil tvojo turo na Duh na ostrem vrhu.Start iz Selnice.Malo sem tekel,malo hodil in malo fotografiral.Pot je kar strma ampak ni tako hudo.Potem pa dol po glavni cesti v Bistrico in nazaj do Studenc.Skupaj je dobrih 34 km tako,da je bilo vse skupaj kar zahtevno.Boljse bi bilo ce bi sel vsaj en del s kolesom.Ampak se je splacalo ze zaradi razgleda,ki je bil fantasticen.

Inot, it is decided...jutri kreneva dva ob 7h iz Dravograda in bova ponovila tekasko turo do Maribora ce bo pa kriza pa se na Duhu obrneva v Selnico...

OKvirni plan je cca. 15ur za cca 90km in 3000m visinske razlike.
Oporema s seboj bo samo camel-back za tri litre vode pa digitalec in suhe smokve in suhe slive pa nekaj morske soli in Mg tablete ce bo kriza s krci.

Lahko se pridruzis na Duhu ali nad Radljami...lahko pa ti javim ko bomo blizu MB-ja...moj mobilec je 041 740 082.
Kako bo pa slo pa bomo videli. Ko bom pa sel isto turo s kolesom pa javim ( takrat bom namrec priklopil se eno nadstropje Pohorja nad Dravo ).
Uporabniški avatar
 INOT
Snezni in njegov prijatelj!Cestitke za opravljeno pot.Upam,da bos tudi kaj napisal.Ce bi vedel,da bosta tako hitra bi vaju zagotovo pricakal na Duhu. :D
 snezni_tekac
INOT napisal/-a:Snezni in njegov prijatelj!Cestitke za opravljeno pot.Upam,da bos tudi kaj napisal.Ce bi vedel,da bosta tako hitra bi vaju zagotovo pricakal na Duhu. :D

Hvala za cestitke Inot in budno spremljanje poteka ture.

Fotoreportaze se nisem uspel skup zlepiti.

Skoda da nisi prisel na Duh ne toliko zaradi treninga kot prisostvovanja
dvigovanju prvomajskega mlaja. Kozjaski Fantje so se mucili...Midva sva jih zapustila ravno ko se je zadeva poravnala vznak...

Vceraj pa kot sem rekel sem sel s kolesom gor po se eden stempl.

Sedaj pa bi se veljalo se malo preorientirati na Pohorsko stran.
 Gustl
Fantje, ki imate izkusnje s teki na Duh: kako je kaj s pasjim obcinstvom na omenjenih treh variantah? So kje tezave? Ker meni je pasja zalega najvecja neprijetnost tekov. Vnaprej se opravicujem vsem ljubiteljem zivali, ampak ko pod koleni zagledam cekane me mine do teka.

Sam za tek v hrib uporabljam Urban in tam ni teh problemov.
Uporabniški avatar
 Tatjana
Gustl napisal/-a:Fantje, ki imate izkusnje s teki na Duh: kako je kaj s pasjim obcinstvom na omenjenih treh variantah? So kje tezave? Ker meni je pasja zalega najvecja neprijetnost tekov. Vnaprej se opravicujem vsem ljubiteljem zivali, ampak ko pod koleni zagledam cekane me mine do teka.

Tudi če greš do Lukeja ali Belvija iz Razvanja nimaš pasjih problemov.
Uporabniški avatar
 Veggie
Ce se gre na ful, se itak ima vedno pasje probleme (jezik-do-tal PRESS)

:D :D
Uporabniški avatar
 INOT
Psi,medvedi,lisice,risi in ostale domače živali so med tekom zelo koristne sploh,če ti pade tempo ali kadar lenuhariš.Kaj je lahko lepšega za dvig tempa kot npr.rjovenje medveda za hrbtom? :cry:
 snezni_tekac
Gustl napisal/-a:Fantje, ki imate izkusnje s teki na Duh: kako je kaj s pasjim obcinstvom na omenjenih treh variantah? So kje tezave? Ker meni je pasja zalega najvecja neprijetnost tekov. Vnaprej se opravicujem vsem ljubiteljem zivali, ampak ko pod koleni zagledam cekane me mine do teka.

Odvisno kje gres na Urban?

Ce gres po nedeljski asfaltni poti zgodaj zjutraj je pri hisi brez fasade ovcar zgodaj zjutraj odpet.

Ce gres mimo Bobiča pozno zvecer je tudi odpet.
Najbolj tecni pa so tista mala pseta gor na Urbanu te ko ni gostov...

Ampak kjerkoli si na levem bregu Drave vedno se da mrcine zdalec pomiriti na lep nacin samo moras malo manj gledati na Polara pa bolj na okolico.
Ce ne pa kamen v roke in ko zamahnes z roko vecina psov to razume da nimajo kaj iskati. NE vprasaj kaj se zgodi ce kaj takega naredis Sar planincu na Sar planini? Sem enkrat probal pa nikdar vec.
Tako da smo pri nas full lahko zadovoljni .

Aja se ena tecneza malega se spomnim ce se vracam v Kamnico iz Urbana preko Mediča oz. Bistriškega vrha. Takoj za Medičem sta dva tečneža. Sploh ce zvecer mimo teces v spustu dol te ko je najboljse za tek.

Ja na Pohorju je kar se tega tice je lazje...

Skratka ce te psi motijo potem na Duhu nimas kaj iskati. Tam si moras biti prijatelj s psi tako na AUT kot na SLO strani.
Uporabniški avatar
 INOT
Ali pa če se naučiš dobro renčati,lajati,mahati z repom.Takoj ko bo začela mrcina renčati in lajati vate mu ti kontra mahaj z repom.To pomaga samo malo moraš vadit.
 Gustl
INOT napisal/-a:Ali pa če se naučiš dobro renčati,lajati,mahati z repom.Takoj ko bo začela mrcina renčati in lajati vate mu ti kontra mahaj z repom.To pomaga samo malo moraš vadit.

Ja marsikaj sem ze pocel. Mrcine cloveski tek ocitno razumejo po svoje. Sicer pa tudi njihovi lastniki cudno gledajo , ko kdo tece mimo. V casu trgatev na Urbanu sem dozivel, da so me domaci fantje ustavili, prijeli za roko in rekli "Cuj vidis tisto hiso tam gori. Tam stanuje Fonza. Daj teci do hise in mu reci, da ga caka spricer". Se strinjam, da je lazje prepricati mrcino, kot pa takele kerlce, da te pustijo na miru.

Najveckrat pa pri mrcinah ukrepam takole: najprej se ustavim in poskusam s prijaznimi besedami prepricati mrcino, da sva pravzaprav sotrpina. Potem pa poskusam pocasi pes priti mimo njega izven njegovega obmocja. Dosedaj sem bil se vedno nekako uspesen. Imam pa kolega, ki je prisel domov z modrico na zadnji plati. Je pa to res neprijetnost, ki ti posebej ce si sam zagreni veselje. Zato pac izbiram trase, kjer ni spuscenih cuvajev.
 snezni_tekac
INOT napisal/-a:Ali pa če se naučiš dobro renčati,lajati,mahati z repom.Takoj ko bo začela mrcina renčati in lajati vate mu ti kontra mahaj z repom.To pomaga samo malo moraš vadit.

HE heh da ti je ratalo?

ZDaj se spomnim enega dvorisca v AUT?
Namrec markacija gre cez kmecko dovrisce.

PRej so imeli enega starega Bernandinca ki je komaj se zalajal potem pa so kupili mladica in ta je sedaj pravi lump.
Ima pa eno dobro navado.

Ce ne spi in te opazi ko se priblizujes pride k tebi ( zato se ga ne smes vstrasiit ) ko se prevalis preko elektricnega pastirja zalaja v dobrodoslico potem gre s tabo cez dvorisce in potem te z lajezem pozdravi ko zapustis kmecko dvorisce. Pravi protokol , mrcina pa zgleda nevarno da bi pobegnil. Ja saj res kaj pa elektricni pastriji vas nic ne motijo...mene full...Ja pa se enkrat sicer to ni bil tek ampak druzinski trekking pa so nas lovile krave oz. njih je odzadaj preganjal eden bik in se drl na njih krave pa na nas kak smo sprintali v breg...da je bilo veselo.

Heheh pa se enega pav-a se spomnim na Kozjaku nekje ko sem enkrat kolesaril mimo mi je kolo spustilo pa sem gazdarico prosil za kompresor pa me je poslala na skedenj ces da se boji lastnega pav-a ker je na zenske alergicen. No potem sem videl da do tujcev tudi ni bil ravnodusen.

Svasta imas, heheh ce te zanimajo stasne zgodbe z zivalmi imas na USA ultra-marathon forumih pogovore ko so domacini s pusko preganjali tekace pa kace, volkovi, pume...clovek bi rekel da so tekaci najboljsi poznavlaci divjadi heheheh so namrec edini ki hodijo neoborozeni In the Bush ( bral sem zgodbe nekih ultrasev ki so tekali po tistem gorstvu nad San Franciscom pozabil sem kako se imenuje ima Sierra pridevnik...pa gledal sem ga iz SFO-ja nisem pa tam bil imam pa predstavo kaj se tam dogaja.

Skratka na Stajerskem smo srecni tukaj je clovek najhujsa zverina.

Kolega ki je sedaj z mano sel cez Kozjak je pred leti ko smo tako v enem dahu tekli cez Pohorje in Kozjak nekje ponoci okoli 2h zjutraj tam v Pohorskih bregih nad Dravogradom nekje pred Cvitrskim sedlom dozivel da se je moral vleci dol in pistolo na sence od nekega malo vinjenega verjetno kaksnega upokojenega policaja ...Potem so mi znanci kolesarji tudi pravili ko so kolesarili ( startali so namrec cez Pohorje in so moral istartati ze ob 3h zjutraj iz Dravograda ) da so jih je tud preganjal nek puskar. Jaz pa moram reci da imam same dobre izkusnje in bog daj da se bo tak. Skratka same prijazne ljudi in full zanimive...kaksna dogoodivscina z zivalmi pa je zame adrenalin...lani na vzponu na Duh po planinski poti sem opazoval divjo svinjo,
enkrat ko sem tekel na Areh pod Videcom sva se eden drugega vstrasila jaz dvije svinje in ona mene ko mi je preckala stezo...
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 46

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA