- 08 Maj 2005, 22:50
Moj recept za soocanje s psi temelji na reklu:
PRESENETI GA S PRIJAZNOSTJO.
Kaj to pomeni?
1. Najprej moras prvi ti videti njega ne on tebe otrej ce tebe pes prvi opazi je del igre ze zgubljen.
2. Takoj ko ga oapzis ga prijazno nagovoriti in se malo priklanjati ali pocepniti in ga povabiti k igri oz. da te pride povohati.
3. Mirno kri in mu dovolit da te povoha.
4. Za vsak slucaj pred srecanjem oz. se pred povabilom daj dva kamna v zep. Namrec ce se vsak poskus komunikacije podre z groznjo kamna dosedaj tukaj na Koroškem in Štajerskem vsak pes gre svojo pot.
Se celo ena baraba na Strojni nad PRevaljami ki se me je ze hotel dotakniti je pobegnila. Nikakor pa ga izzivati s palicami ( pohodnimi ) ali cim podobnim potem se ga ne resite.
Bistvo je da ti ne pokvari tempa oz. volje za dokoncanje ture.
Gustl napisal/-a:INOT napisal/-a:Ali pa če se naučiš dobro renčati,lajati,mahati z repom.Takoj ko bo začela mrcina renčati in lajati vate mu ti kontra mahaj z repom.To pomaga samo malo moraš vadit.
Ja marsikaj sem ze pocel. Mrcine cloveski tek ocitno razumejo po svoje. Sicer pa tudi njihovi lastniki cudno gledajo , ko kdo tece mimo. V casu trgatev na Urbanu sem dozivel, da so me domaci fantje ustavili, prijeli za roko in rekli "Cuj vidis tisto hiso tam gori. Tam stanuje Fonza. Daj teci do hise in mu reci, da ga caka spricer". Se strinjam, da je lazje prepricati mrcino, kot pa takele kerlce, da te pustijo na miru.
Najveckrat pa pri mrcinah ukrepam takole: najprej se ustavim in poskusam s prijaznimi besedami prepricati mrcino, da sva pravzaprav sotrpina. Potem pa poskusam pocasi pes priti mimo njega izven njegovega obmocja. Dosedaj sem bil se vedno nekako uspesen. Imam pa kolega, ki je prisel domov z modrico na zadnji plati. Je pa to res neprijetnost, ki ti posebej ce si sam zagreni veselje. Zato pac izbiram trase, kjer ni spuscenih cuvajev.
Moj recept za soocanje s psi temelji na reklu:
PRESENETI GA S PRIJAZNOSTJO.
Kaj to pomeni?
1. Najprej moras prvi ti videti njega ne on tebe otrej ce tebe pes prvi opazi je del igre ze zgubljen.
2. Takoj ko ga oapzis ga prijazno nagovoriti in se malo priklanjati ali pocepniti in ga povabiti k igri oz. da te pride povohati.
3. Mirno kri in mu dovolit da te povoha.
4. Za vsak slucaj pred srecanjem oz. se pred povabilom daj dva kamna v zep. Namrec ce se vsak poskus komunikacije podre z groznjo kamna dosedaj tukaj na Koroškem in Štajerskem vsak pes gre svojo pot.
Se celo ena baraba na Strojni nad PRevaljami ki se me je ze hotel dotakniti je pobegnila. Nikakor pa ga izzivati s palicami ( pohodnimi ) ali cim podobnim potem se ga ne resite.
Bistvo je da ti ne pokvari tempa oz. volje za dokoncanje ture.