Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 INOT
lunca napisal/-a:
sonata arctica napisal/-a:Skoda, pa tolk sm se veselila svojga pogreba! :cry:
quote]

Ne se preveč hecat s temle :nono:

To je humor nas metalcev! :wink:
Uporabniški avatar
 tekačica
INOT napisal/-a:
tekačica napisal/-a:
tomaz.zupancic napisal/-a:INOT še prej jo je pa treba povabiti na Kalvarijo da vidi dejansko kaj je to trpljeno in krvavo potenje!
ČAO! :lol:

Če boš takole strašil s tole Mariborsko Kalvarijo, boš še mene prestrašil, da ne bom upala priti še takrat ko bo to mogoče :D :D :D

Tamala brez panike.Sem ti rekel,da dobis Wild Card drugo leto za stopnice.Ce pa med tem casom dobis se kenijsko drzavljanstvo Dobis se 1000 EUR startnine!
:D

INOT mi gre tako zelo na smeh, samo med šolsko uro ne moram imeti takih smejalnih napadov. :D
Udeležba je v rokah dvakrat prečrtanih (tomaž ti že veš kdo je to:wink: )
Uporabniški avatar
 Darja
Ljudi moji!
A ima kdo kaj zvez zgoraj s tistimi, ki (ne)rihtajo vreme? Mene kr zvije, ko ven pogledam, dokler sem v službi še gre, ampak za it laufat je pa tole mal tu mač. Sej bomo še splesnl :!: Mogoče bi pomagal kakšen bojni ples (nak, tisti so ZA dež, ne proti njemu).
Pozdrav vsem,
vremena kranjcem bodo se zjasnila (optimizem vedno prav pride)
Uporabniški avatar
 Dušan
Ej!

Meni je zlezlo ČEZ ROB! Ne obupuj! Najtežje je začeti! Ko si ogret, je težav konec ... ko nehaš, skočiš hitro na toplo, pa še enga ta kratkega rukneš in je problem rešen! Danes grem na Rožnik, tudi če prekle padajo!!!!

A prideš tudi ti?!

LP

Dušan
Uporabniški avatar
 Darja
Bravo zate Dušan! Jaz nisem iz Ljubljane, tako, da Rožnik ni ravno moja destinacija. Žal si trenutno ne morem privoščiti tekanja po dežju, ker se je moj desni palec na nogi odločil (posledica nepravih nogavic v Radencih spomladi), da bo zamenjal noht, ki se temu s poslednimi močmi upira, jaz pa trepetam, da bo do LM zdržal. Mehčanje z deževnico temu vsekakor ne koristi. No ja, kot danes kaže, bo tudi za ta pocukrane vreme O.K. Lep dan!
Uporabniški avatar
 Dušan
Jaz te pa iščem po Rožniku!

Je bila že trda tema, megla na vrhu, črno kot v rogu ... in dež je padal ... da bi marelo rabil! A bilo je toplo in zelo prijetno! Ruta na glavi in dve tanjši švicarski majici ter dolge pajkice so zadoščale! Jasno, da sem bil moker "do kože" ... a mokrota je bila prav prijetno osvežujoča. Srečal sem le enega sprehajalca, ki si je verjetno mislil, da sem upiljen ... a nič zato! In ne boš verjela, kljub temu, da sem tekel 50 minut, so bile nogavice v supergah komaj malo vlažne!
Ko sem prišel na toplo, sem si pa res šilce žganega privoščil!

Lep dan želim!

Dušan
Uporabniški avatar
 Darja
Živjo!
Kako hudiča ti je pa uspelo 50 minut laufat po včerajšnjem vremenu in domov prinest skoraj suhe nogce? Men to nikol ne rata. Sej, za šilce žganega je pa vsak uržah dober. Kar se pa sprehajalca tiče - saj tud on ni bil čist diht. Lep dan vsem, Darja
Uporabniški avatar
 Fotr
Čeprav nisem bil razpoložen za tek, čeprav se me je obenem narahlo prijemala neka skrivnostna bolezen, goreče sem upal, da to ni ptičja gripa, pa se zavoljo bližajočega LM nisem mogel odreči petkovemu treningu. Pa še sebi sem hotel dokazati, da imam voljo, da grem teči vsem nevšečnostim navkljub, tudi če je deževalo, mi teklo iz nosa, tudi če sem se počutil lenega in šibkega. Prav v takih trenutkih je treba napeti vso voljo telesa in duha in oditi na tek. Pa sem šel.
:shock:
Poleg vseh zgoraj naštetih nevšečnosti sem imel po mojem prepričanju še slab dan. Ker je dež pustil luže vsepovsod nametane po tekaški trasi, sem se odločil za cestni tek, za asfaltirano cesto, ki lepo izbočena ali izbokla odvaja izpodnebno vodo levo in desno. Izbočenosti ali izboklosti se lahko reče tudi konveksnost, kar je nasprotno od konkavnosti, ki se ji reče tudi vboklost ali vbočenost. To sem razmišljal med tekom, ker nikoli nisem razločil konveksnosti in konkavnosti. Potem pa mi je prijatelj dal recept, da se konkavnost lahko zapomnim po vmesni besedi kavno, kar asociira na kavno skodelico, ki je vbočena. Kako sem si v tistem deževnem, mrzlem teku po asfaltu želel močne, črne in vroče kave!
:roll:
Ampak tale konveksnost ceste ima lahko posledice. Lahko bi rekel učinek izboklega cestišča ali sindrom konveksnega polja. Namreč, nekoč mi je nekdo v debati o teku, mislim, da je bil zdravnik, dejal, da ima malo ljudi obe nogi enako dolgi. Pri teku po levi ali desni strani izbokle ceste, se ta napaka še poveča, odvisno, katera spodnja ekstremiteta je daljša ali krajša. Učinek poveča še pronacija ali supinacija stopala, kar ima za posledico bolečine v kolenu, gležnju, tetivi, stopalu, podplatu, nartu, bicepsih in podobni tkivih. In prav to se je meni dogajalo. Če sem tekel po levi strani ceste, me je bolelo levo koleno, če pa sem zamenjal stran, pa desno koleno. Ker se mi to še nikoli ni dogajalo, mislim, da je bil za to kriv slab dan in prijemajoča se me bolezen, ne pa učinek izboklega cestišča.
Ker nisem hotel teči po sredi ceste, pa tudi ne stalno menjavati strani, sem zavil, kljub lužam, na makadamsko pot, med polji in pašniki. Tam je bilo polno krav, ki so se že vrnile s planinske paše, kar mi je izboljšalo razpoloženje. Vendar se je takoj pokazala še ena nevšečnost. Poleg stalnega izogibanja mokrih zaplat, luž, ki so bile že mlake, mi je začel nagajati še merilnik utripa. Nekaj časa je cvilil previsok utrip, nekaj časa pa piskal prenizkega. Ne vem, zakaj vsaj približno normalnega utripa ni kazal, saj ni bilo nobenega daljnovoda ali telefonskega pretvornika, ni bilo avtomobilov, da bi motili signal sigme, pa tudi kdaj prej se po tej trasi kaj podobnega ni dogajalo, razen takrat, ko je gosta megla ob drgnjenju v plastično oblačilo ustvarjala statično elektriko.
Potem pa mi je kapnilo. Ker se je povečalo število govedi na pašniku, saj so številna grla prišla s planine, se je povečala tudi pašna površina, kar je imelo za posledice, da se je povečala tudi napeljava električnih pastirjev. Vsi impulzi, ki so varovali živino pred stampedom, so se sedaj spravili na mojo elektronsko opremo in mi poleg vsega še onemogočili merjenje dosežkov tega dne.
:cry:
Ni kazalo drugega kot zaključiti tek. Vrnil sem se na izhodiščni položaj, se pravi domov, si najprej pripravil veliko konkavno skodelico in začel oponašati Cankarja, saj so bile moje prve besede: »Mati, kave bi!«
:evil:
Slabo počutje je počasi izginjalo, vseeno pa sem sam sebi zabičal, da moram nekaj dni počivati, sicer se bo bolezen potencirala, kar lahko doprinese k neprijetnim posledicam. Zato ta vikend ne bom tekel, čeprav sem imel v mislih ali Kamniško Bistrico ali tek v Novem mestu ali samo dolg počasen tek za dušo in kapilare.
:D
Uporabniški avatar
 mojcej77
Danes me je tlačila huda nočna mora.
Celo noč sem sanjala TF :shock: .

In sicer natančneje - najprej erota, potem pa še Stašo.
Erota sem spremljala na nekem blazno zahtevnem teku nekje v Italiji, tekel je ponoči, kaj sem pa jaz tam delala, pa nimam pojma, ker nisem bila nič zmatrana. Ero je vseskozi tekel prvi, tik pred koncem pa se je spomnil, da mu je prijatelj priporočil nek mini lokalček, zato se je ustavil na kozarčku nečesa žganega, napisal par kartic in tekel do cilja. Tam je že bil nek starejši gospod, ki mu je čestital in rekel, da je car in oh in sploh. Aja - ero je bil zelo podoben Andreju Karoli. Go figure!
Potem sem sanjala, da ležim s fardirbano nogo doma, klicala me je Staša in rekla, da pride na hitrco na obisk. Mene je potem celo noč skrbelo, ker mam vse razmetano in ne morem pospravit. Strašno!!!
Vmes, med vsemi temi sanjskimi epizodami pa so se vrivale gugalnice. Slovenija je dobila kar naenkrat ogromno jezer, ob jezerih pa, kjer so ponavadi klopce, so bile same gugalnice. Nekako naj bi to bila moja zasluga :shock: .

Kaj to pomeni???

lp,

m

pies: to bi bilo lahko tudi v kr neki, malo za šalo alpakej....samo...sej sm celo noč neki tekla!!!!(mensezdi)
Uporabniški avatar
 Fotr
Vtisi na doživetja na LM še sedaj odmevajo po mojih možganih, nanj opozarjajo mišice in tudi duh maratona se še sprehaja po avri mojega bitja. Zasluži si, da kar največkrat obudim spomin na občutke, ki so me spremljali ob teku po središču prestolnice.
Vedno sem si želel doživeti občutke slavnih ljudi, ki jih vozijo v defileju skozi mesto po glavni magistrali, množica pa jih navdušeno in burno pozdravlja. Vedno sem mislil, da so takega slavja deležni le cesarji in osvajalci, filmske zvezde ali rock pevci, prvorazredni športniki in prvaki, ne pa debel in počasen polmaratonski tekač, rekreativec, sanjač in povprečnež, ki zaseda najpogosteje mesta na koncu spiska rezultatov. Vendar je moje videnje in občutenje nedeljskega teka kot da je bilo vse vzklikanje in bodrenje namenjeno vsakemu posamezniku, torej tudi meni in pa vsem skupaj, ki smo premogli toliko korajže in pripravljenosti, da smo se podali na boj s kilometri.
:evil:
Sicer nisem dosegel nobenega triumfa v klasičnem smislu, a občutek sem imel, da sem ga. Še pred dobrim tednom pred maratonom sem dobil neko bolezen, da nisem bil sposoben preteči niti kilometra, še manj, komaj sem hodil po stopnicah in muko je predstavljalo že vstajanje s kavča. Sicer sem ravnal neodgovorno in neumno, ko sem vseeno šel na maraton, a želja je bila močnejša od glave. V nedeljo pa sredi množice tekačev tečem po glavni cesti prestolnice, množica nam navdušeno vzklika, počutim se kot triumfator, kot cesar kot osvajalec sveta. Nič ne odtehta takega občutka in po mojem ne velja več izrek »videti Neapelj in umreti« ampak »teči ljubljanski maraton in umreti«.
Doživetje, ki ga ni mogoče opisati z navadnimi besedami. Ne vem, kakšni občutki so prevevali druge tekače, prisežem, da je bil tek po Dunajski eno najmogočnejših doživetij v mojem življenju.
Uporabniški avatar
 Staša
mojcej77 napisal/-a:Danes me je tlačila huda nočna mora.
Celo noč sem sanjala TF :shock: .

In sicer natančneje - najprej erota, potem pa še Stašo.
Erota sem spremljala na nekem blazno zahtevnem teku nekje v Italiji, tekel je ponoči, kaj sem pa jaz tam delala, pa nimam pojma, ker nisem bila nič zmatrana. Ero je vseskozi tekel prvi, tik pred koncem pa se je spomnil, da mu je prijatelj priporočil nek mini lokalček, zato se je ustavil na kozarčku nečesa žganega, napisal par kartic in tekel do cilja. Tam je že bil nek starejši gospod, ki mu je čestital in rekel, da je car in oh in sploh. Aja - ero je bil zelo podoben Andreju Karoli. Go figure!
Potem sem sanjala, da ležim s fardirbano nogo doma, klicala me je Staša in rekla, da pride na hitrco na obisk. Mene je potem celo noč skrbelo, ker mam vse razmetano in ne morem pospravit. Strašno!!!
Vmes, med vsemi temi sanjskimi epizodami pa so se vrivale gugalnice. Slovenija je dobila kar naenkrat ogromno jezer, ob jezerih pa, kjer so ponavadi klopce, so bile same gugalnice. Nekako naj bi to bila moja zasluga :shock: .

Kaj to pomeni???

lp,

m

pies: to bi bilo lahko tudi v kr neki, malo za šalo alpakej....samo...sej sm celo noč neki tekla!!!!(mensezdi)

Hahaha, ej mojčk, tole sem zdajle šele našla, sem zadnje čase tako raztresena, da ničesar več ne sledim. Me je pa spravilo v zelo dobro voljo po groznem dnevu! :P Hmm, kaj bi to pomenilo... po moje ravno to, da morava kdaj skupaj tečt! No? :D

PS: Mojcej77 je faca! :P
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

No moje doživetje je bilo popolno , prvič odtekla skupaj 10,5 KM in to brez hoje vmes.
Tekle smo štiri skupaj od starta do cilja imamo tudi fotko z finiša ki bo objavljena najverjetneje v naslednjem poletu čez teden dni saj smo na fotki v finišu dokazale z nasmehom do cilja.
Uporabniški avatar
 Junc
Fotr, strinjam se s teboj. Z vsakim dnem ko mine mi je LM vedno bolj bil všeč. Komaj čakam ponoven tak tek.

Mi kar kocine pokonci postavi tek po dunajski. Res fenomenalen občutek.
Uporabniški avatar
 Tuli
Tudi sam sem se prvič udeležil LM in sicer teka na 10. km.Ko sem prebral fotrov zadnji odstavek so me skoraj zalile solze...V meni se je nakopičilo veliko čustev..Česar takšnega še nisem doživel - horda ljudi ,ki je tekla skupaj po dunajski - sam sem bil kot delček in neznansko srečen ...Čutiti je bilo silno energijo , ki je poganjala naprej ...Tega ne gre z besedami... :D :D :D :D
Uporabniški avatar
 žure
Včeraj sem ponovno pretekel malce daljši tek, prvi po LJ, slabih 16 km se je nabralo, zato sva šla danes dopoldan z preljubo Ženo na en regenaricjski tek ob našem ljubem jezeru. Krasen dan, kot včeraj, jezero mirno, folka nikjer nič. Mir. Idila. Ko končava najinih slabih 6 km, naju v "cilju" pobara maloštevilčna skupinica, če se jim pridruživa, ker gredo ravno na lauf. Žena ni bila za (odtekla sva njen rekord na tej progi), sam pa sem se jim pridružil, so rekli, da gredo na 10 km.
Po poti smo veselo kramljali in izvedel sem, da so prepozno oddali prijavo za LM desstko, pet jurjev pa niso bili pripravljeni dati, pa so se zmenili, da pri nas naredijo eno simulacijo LM 10. Štart v Ribiškem kotu, cilj v vasi Gorenje Jezero, pri oštariji, kjer je bila analiza :!: Požrtvovalni netekoči, so nam po poti pripravili dve okrepčevalnici in pol, obe zelo dobro založeni. Tista polovička pa je zato, ker nas je v ovinku najhujšega klanca ob poti pričakala četica polnih kozarčkov, ki so nam jih nastavili.
Res lušten tek, še posebno zato, ker ni bil planiran, oz. so me kar iz lufta sneli, kot pravimo pri nas :D
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 74

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA