Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 mazi
Še tole: zahvalil bi se tudi g. Marjanu z Intacta, ki mi je posodil Polarčka za tek... :lol:
Uporabniški avatar
 rainbow
Na včerajšnjo prireditev nimam nikakršnih pripomb, vse kar sodi k taki množici ljudi, je potrebno vzeti v zakup :)

Zame je bil to druga 21-ka na LM, letos malenkost počasnejša kot lani, pa sem vseeno zadovoljna z rezultatom. Skromna želja je bila pod dvema urama, utopična želja izboljšanje lanskega rezultata, realnost pa tam, kjer sem pristala :) Po vseh tegobah s poškodbo v tem letu sem vesela, da sem sploh lahko odtekla tole razdaljo, pri čemer gre zahvala tudi Mateji :!:

Junce, me veseli da ti je uspelo odlaufat svojo prvo uradno 21-ko :clap:
Pa ne bit razočaran zaradi časa, marsikdo tega ne zmore :!: Upam, da sem ti tud jst dala kakšno vzpodbudo.....sem tista, ki sem te ogovarjala tam nekje v Šiški :wink:

In Vlajko me zanima, kako mu je uspelo? Vlajko, sem se večkrat spomnila nate tekom včerajšnjega dne in še danes. Upam, da ti je šlo in da si tudi ti zadovoljen s svojim dosežkom :!:

Za konec pa še zahvala in čestitke vsem tekačem in še posebej forumovcem za lep dan, prijetno vzdušje, ogromno pozitivne energije....skratka še eno nepozabno doživetje :!: :D
Uporabniški avatar
 Junc
oh, ti si bla tista. Seveda, vsaka spodbudna beseda mi je prišla še kako prav.
Prve ne pozabiš nikoli je rekel 2MUCH4ME he he

na ciljni ravnini sem slišal samo kričanje, dejmo junce, hudo, folka pa sploh nisem registriral

Vlajko je zmogel, Fotr tud, vsaka vam čast, vsem
Uporabniški avatar
 pementos
Še tukaj moj prispevek. Organizacija ljubljanskega maratona mora iti skupaj v Radence in videti, kako se organicira maraton. Veliko še se morajo nauciti. Proga se meni zdi boljsa, ceprav bi tudi ukinil del cez Brdo.

Kar se tice moje udeležbe moram reci, da sem zadovoljen. S mojim najslabšim casom na 21km sem dosegel najboljšo uvrstitev (38 absolutno). Šplosno so bili letos casi slabsi od prejsnjih let. Razlog? Mogoje vrocina (17 stopinj) in veter, ker proga se meni zdi hitrejša.

Danes vse me boli in bom rabil nekaj dni, da se poberem. Potem bom razmišljal, ce grem v Palmanovo.

Čestitam vsem, ki ste se udeležili na maraton, posebej tistim, ki ste pretekli 42km. Čestitam tudi Veggie za zmago.
Uporabniški avatar
 Andrejc
Zdravo.

Drugič sem tekel maraton in po lanskih prijetnih izkušnjah sem si letos zadal še višji cilj. Okrog 3:20 naj bi šlo glede na trening, po štartu sem se optimistično in predrzno prijel "zajca" 3:10 in si rekel da vidimo, če bo šlo. Prvi krog okrog 1:32 je bil zame zelo hiter. Počutil sem se še kar v redu in je šlo tako še kakih 5 km. Kljub temu da je številka na pulzmetru že cel prvi krog govorila, da to ne bo dobro, sem se zanašal na gorenjsko trmo. A nekje na na koncu dunajske se je ustavilo. Za skupino sem začel zaostjati in se še nekako spodobno privlekel do Kosez, potem pa konec. Kakih 5 minut sem hodil in se sploh ne razočaran sprijaznil da pač ne gre in da bom do cilja že nekako prišel. Kar v redu sem se spočil in potem odtekel v upočasnjenem tempu naprej. Tam nekje na večni poti pri okrepčevalnici se je spet ustavilo in sem spet malo hodil, na koncu pa mi je ostalo moči še za en finiš. Zadovoljen s 3:24:24, zelo zadovoljen pa z izkušnjo, kaj pomeni, če ti zmanjka energije. Ne gre več in konec. Kolikor si treniral, toliko bo šlo in brez bližnjic! V drugo pa v nove zmage.

Zelo bi pohvalil prostovoljke in prostovoljce na okrepčevalnicah za super spodbudno navijanje, pa tudi vse ostale navijačice in navijače, HVALA. :D

Veggie BRAVO, vse čestitke za zmago! 8) 8) 8)
Uporabniški avatar
 Fotr
Omrežje je skoraj dobilo infarkt, še posebno strani Tekaški forum in Ljubljanski maraton. Tako mi je strežnik šele sedaj dodelil trohico časa, da sem se lahko priklopil in prijavil na forum, seveda z namenom, da napišem moje vtis z LM.
:D
Pred startom me je malo skrbelo, ker nisem vedel, kakšne posledice so mi pustili virusi in trojanski konji, ki so me skupaj s črvi napadli pred dvema tednoma. Je bil pa to pozitiven občutek, saj se nisem obremenjeval z rezultatom ali kakšnim izboljšanjem rekorda.
Vendar naj vseeno, preden začnem nakladati, čestitam dvema članicama TF, ki sta osvojili prvi mesti tako na 42 kot na 21 km. Veggie in Kristina, bravo in vse čestitke.
Seveda pa zaslužimo kratek aplavz tudi tisti, ki smo zmogli priti na cilj.
:)
Kot je že moja usoda, se na štartu velikih tekmovanj ponavadi izgubim. Glede na mojo pripravljenost sem čakal daleč zadaj v boksih, za katere se je pozneje izkazalo, da so namenjeni tekačem na 10 km. K sreči se je pojavil redar, ki je prav tako v ozadju čakajoče Šiškarice usmeril na pravo mesto, sam pa sem jim sledil in prišli smo pravočasno na štartno mesto za polmaraton.
:shock:
Potem smo pa stekli. Najprej sem iskal kontejner Rdečega križa, da bi vanj odvrgel odvečno oblačilo, pa ga nisem videl, zato sem pulover odložil kraj ceste pred parlamentom, mogoče bo kakšnemu poslancu prišel še prav, če jim že plačujemo kave, telefone, parkirnine, stanarine, skret papir, jim bo revežem prišel prav tudi kakšen pulover.
Ampak to ni važno. Ogromen vtis in povečanje volje je napravilo name vzpodbujanje. Nisem si mislil, da me toliko ljudi pozna. Tako rekoč po vsej progi, povsod, na vsakem kilometru so me vzpodbujali klici: »Dajmo, Fotr, dajmo, Fotr!« Že tako je bilo enkratno teči po čisti sredini Dunajske, po dveh neprekinjenih črtah, ob huronskem klicanju mojega vzdevka pa sem se res počutil kot v sedmih nebesih. Mislim, da tudi Kejžar ni bil deležen tolikšnih ovacij kot jih je bilo namenjenih meni.
:shock: :D
Res od srca se zahvaljujem vsem, ki ste mi ob progi dajali moč in motivacijo, da sem še lažje tekel in si obljubljal, da bom zagotovo še tekel, saj sem bil takega razpoloženja deležen le malokrat. Če bi obstajal samo nedeljski maraton in navijanje zame, potem je tak dogodek dovolj, da vzbudi vsa čustva in vsa pričakovanja ter hvaležnost, da z navijanjem ljudje hočejo povedati, da se strinjajo s takim načinom življenja in da spoštujejo napor, ki prinaša toliko lepih trenutkov. Hvala vsem navijačicam in navijačem.
:D :shock:
Tekel sem z lahkoto, čeprav zelo počasi, tudi za mojo pripravljenost, vendar, ker je bil moj cilj priti na cilj, sem ob takem počasnem teku zelo užival. Ustavljal sem se na okrepčevalnicah, si ogledoval okolico, opazoval tekače pred mano in tiste, ki so me prehitevali, užival v temu, da tečem z lahkoto in da bolezen ni pustila omembe vrednih posledic.
Kakih pet kilometrov pred ciljem sem imel še dovolj moči in sem za moje zmožnosti malo pospešil. Ne zgodi se velikokrat, da prehitevam tekače, ampak tokrat se mi je pa dogajalo prav to. V dolgem rahlem vzponu pred živalskim vrtom so noge delovale kot naoljen stroj, čeprav so namazane bile in to z nivea kremo na najdebelejšem odseku. Res mi je dobro šlo, da mi je bilo kar malo žal, da sem tako počasi začel. A pet minut gor ali dol ne odtehta uživanja ob lahkotnosti teka in neobremenjenosti z rezultatom.
Edino, kar me je motilo, je bilo kolesarsko spremstvo pri Romanu Kejžarju. Spremljalo ga je pet kolesarjev, kar je po pravilih organizatorja prepovedano. Kolesarji, ki sploh ne bi smeli biti na trasi so osorno podili ostale tekače na kraj ceste da bi imel Kejžar dovolj prostora, kljub temu, da je bila cesta tam široka vsaj pet metrov. Po mojem mnenju bi moral biti Kejžar diskvalificiran, saj je skupaj s spremljevalci kolesarji kršil pravila in oviral ostale tekače. Upam, da si organizator ne privošči dvojnih meril ali pa za so državno prvenstvo dovoljena vsa spremljevalna sredstva. V bodoče naj jih bodo spremljajo motocikli, pa tovornjaki ali buldožerji, da bodo tekoče praznili cesto pred njim. Mislim, da domnevnemu državnemu prvaku in njegovemu kolesarskemu štabu to nikakor ni v čast, ampak bolj v sramoto, saj lastnost vrhunskega športnika zagotovo ni podcenjevanje slabših tekačev.
:shock:
Vendar je bil to samo trenutek slabe volje, ki je izpuhtela takoj, ko sem se bližal cilju. Res enkratno vzdušje ob vzpodbujanju številnih gledalcev in spet sem doživljal veselje in radost, ker sem prišel brez prevelikega napora do cilja in ker so me tam pričakali vzkliki odobravanja in priznanja. Zelo ugodno sem bil presenečen, ko sta me ustavila dva maldeniča, potem ko sem pretekel cilj in mi ponudila majico IZI, rekoč:«Gospod, čisto ste mokri, evo majico za preobleč!« Res sem se preoblekel in zelo dobro sem se počutil Tudi IZIju hvala!
Kako naj človek ne teče, ko pa doživi v dveh urah toliko lepega kot bi imel sedem življenj.
:shock: :D :shock:
 Džony
Na LJ maratonu sem bil prvič, pravzaprav je to bil zame prvi organizirani maraton nasploh. Tekel sem na 42 km (to razdaljo sem v mesecu juliju prvič pretekel). Čeprav sem kar dosti treniral, sem ugotovil, da je bilo to vseeno premalo za cilj 3.30, ki sem si ga zadal. Prvih 15 km sem tekel z "zajcem" s tem časom, potem pa sem ugotovil, da s takšnim tempom ne bom prišel do cilja in sem upočasnil. Prvi krog sem preletel v času 1 ure in 48 minut, nato pa sem v drugem krogu moj prehiter štart drago plačal, saj sem totalno pregorel in tekel zelo, zelo počasi, a kljub vsem mukam sem prispel do cilja. Toliko trmast sem, da nisem hotel odnehati. Za drugo polovico sem potreboval kar tri ure, tako da si lahko vsak izračuna moj ciljni čas. :)

Iz te izkušnje sem se naučil to, da bom naslednjič štartal počasneje oziroma, da bom še več treniral.
Uporabniški avatar
 Hudl
Evo. Odtekel prvo uradno 10k 'dirko'. Super izkusnja. Vzdusje tudi. Cas pa malo manj. Malce treme je botrovalo za kancek visjemu pulzu, sam sem dodal se zaradi previdnosti, da me mnozica ne bi potegnila, prvih nekaj km cisto prepocasen tempo in na koncu je zneslo sicer za en mesec teka cisto spodobnih 56:13 (ciljal sem sicer pod 55, sanjal pa okoli 50).
Tako, zdaj pa par mesecev baze, potem pa trening za Radence pod 45 :D Jeseni pa LM na 21.
Hudl
Nazadnje spremenil Hudl, dne 24 Okt 2005, 10:58, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 MitjaG
no pa je še en maraton za nami. V upanju da prehlad in vse kar sodi zraven ne bo vplivalo na tek sem začel prvi krog kar hitro (beri prehitro) kar se je poznalo tam po 30km. Navijanje (hvala vsem- res je pomagalo), muzika in ostali tekači, ki smo skupaj šepali proti cilju so dajali voljo da sem se le zagledal najlepšo tablo - CILJ.
Ni kaj bolezen naredi svoje, visoki cilji tudi, kljub vsemu sva se z Vanju veselo in šepavo podala na analizo, ki je bila tudi super.
Zame je bila to prva udeležba na lj. maratonu zato ne vem kako je bila organizacija prejšnja leta. Meni je bilo kar všeč, mogoče drugič malo več "testeninke" ki je hitro zmanjkala in WC-jev ki so bili pred štartom precej prezasedeni.
Uporabniški avatar
 gorazd
Za mano je prav zabaven maraton. Še zjutraj sem bil močno v dvomih ali bom odtekel le en krog, ali bom stisnil dva. Zdravje in počutje nista bila najboljša pa vseeno. V dobri, ne odlični družbi Erota in Vanje mi je prvi krog minil kot bi mignil in nato sem rekel, pa poizkusimo še enga. Gorenjska trma me je pripeljala do cilja, ampak sem res pazil.
Na cilju sem bil pa najbolj vesel do sedaj, res vesel ker sem pretekel maraton, upam si reči, da še nobenega teka do sedaj nisem zaključil z večjim zadovoljstvom, neobremenjenemu z rezultatom mi je to uspelo.

Pa še nekaj. Kljub vsemu sem postavil nov osebni rekord v teku (čas trajanja), popravil sem ga za 40 minut. :!:

In danes, kot mi je rekel Ero ali bo bolje ali pa boš padel. Zaenkrat padel nisem, tako da je očitno bolje :D

Aja organizacija, bp! Sem slišal pripombe glede startnih boksov, samo kako smešno bi pa blo, če bi mel za ta drobiž maratoncev štartne bokse.
Uporabniški avatar
 LILA
Najprej vsem iskrene čestitke, ki ste pretekli svoje zastavljene razdalje.
Moja srčna želja, da bi šla letos na 42km se ni uresničila (poškodba-diagnoza natrgan kolenski legiment). Ampak sem s to diagnozo še kar sanjala, da bi probala. Nasvet izkušenega tekača je bil naj na to pozabim,
sem spremenila prijavo iz 42 na 21. Vesela, da sem pretekla (čas 1:50,22 netto), vendar ne toliko, kot če bi pretekla 42km. Upam, da se mi želja uresniči drugo leto.
Uporabniški avatar
 pershing
Nekaj vtisov tudi z mojega prvega maratona :lol:

Najprej želja, ki je bila za prvi maraton kar visoka 3.30. Prijel sem se tempo tekača na 3.30 in mu sorazmerno z lahkoto sledil. Toda glej ga zlomka. Na prvi okrepčevalnici jo je usekal kar naprej z nezmanjšano hitrostjo. Seveda sem vzel pijačo, jo popil in ga nato lovil in ujel priključek. In tako pri naslednji okrepčevalnici in naslednji...vse do 30 km.
Vmes me je prijelo lulat, tudi po tem sem ujel temopo tekača, po 30 km pa sem si rekel, preveč energije mi gre za lovljenje, zato se nisem trudil več. Nato sem tekel svoj tempo, na vsaki okrepčevalnici popil Enervit, se osvežil še z gobico ter nadaljeval proti cilju. vmes precej "pohvalno" vzpodbujanja s strani redarjev, gledalcev ter seveda naših forumovcev
:laola
tako da nisem imel nobene krize. Le težke noge zadnjih 5 km. Občutek pred ciljem enkraten: slišiš napovedovalca, ki te napoveduje v cilju, množica gledalcev, žena, znanci, sodelavci, tekaški prijatelji in seveda velika zmaga nad samim seboj. Čas v cilju 3.35,25-enkratno, utrujen, toda presrečen. Po juhici in čaju sem se na priporočilu tekačev v šotoru Polarja priklopil na električni stimulator, ki mi je kar posrkal mlečno kislino iz mišic. Super zadevca, le cena verjetno ni tako super...

Pohvale organizatorju glede okrepčevalnic, ki so bile letos brezhibne, majica pa je bila pika na i. Morda del proge Brdo tudi meni ni najbolj ustrezal.

Škoda ker se nisem mogel udeležiti analize...pa kdaj drugič...

Na koncu vse čestitke vsem za dosežen rezultat oz. pretečeno razdaljo, pa gremo v nove zmage naprej... :wink:

Morda se vidimo že v Palmanovi čez slab mesec dni...
Uporabniški avatar
 Dušan
Pozdravljeni!

Nimam "klubskega" dresa in sem "neopazen", zato pa nosim simpatije forumovcev v sebi. Pershing, si me prehitel tam na vzponu proti živalskemu vrtu. Hvala za vzpodbudno besedo! Praviš, da si imel težke noge ... moje so bile tam že svinčene!!!

Maraton je bil super! Zmaga nad samim seboj pa največ vredna! Nisem sicer dosegel lanskega rezultata, a sem z 3:37 kar zadovoljen! Prvi krog 1:39 je šlo vse po planu, konstantnih 4:45/km. V drugem krogu pa je ob vseh naporih, bolečinah v kolenu in krčih zmanjkalo volje! In sem si privoščil občasno tudi hojo! Pa izbira superg tudi ni bila najboljša ... par žuljčkov in dva uničena nohta sta nedvoumen dokaz za to!

Drugače pa ... so občutki na cilju enkratni! Ob vseh premaganih naporih ... so vse bolečine en sam sladek spomin!

Tekma je bila zelo lepa, nova trasa zame sicer bolj dolgočasna od stare, je bila kljub vsemu zaradi številnih gledalcev in zabavljačev ob progi prava popestritev. Ogranizacija je bila po mojem odlična, prijaznost marljivih prostovoljcev na okrepčevalnicah, na štartu in na cilju pa res zahteva iskreno zahvalo!

Držte se!

Dušan
Uporabniški avatar
 alan
V nekaj tockah...

:arrow: Tek...
Vzdusje odlicno, organizacija brez pripomb (ne me jemat za referenco - ce se jaz pritozujem, potem je ze prekleto hudo), druzba tako kot vedno fantasticna... Postojanke dobro oskrbljene, prostovoljci nadpovprecno marljivi in veseli!

:arrow: Navijanje...
Brez besed sem... Na poti sem veckrat visoko nad glavo zaploskal navijacem ob progi. Odziv je bil prav neverjeten! Iskrena hvala vsem! Izpostaviti moram kemika z njegovo postojanko :cast1: in forumovce, ki so huronsko navijali na zacetku Rozne doline (Bor, Pia in ostali, ki so danes sigurno brez glasu)... Neomenjeni naj ne zamerijo, ampak moj vidni kot je bil vceraj precej ozek... :wink:

:arrow: Razocaranje...
Na 23. km se je en prepotentnez z audijem A6 izmaknil varnostniku, se pocasi peljal na Dunajsko, pospesil pred tekacem in nenadoma zabremzal tocno pred njim :shock: Tekaca je skoraj nalimalo na avto... Bil sem le 15-20 metrov za njim in ce sofer ne bi prav divje speljal in oddivjal, bi odtekel do avta in brcal v plocevino, dokler bi mi moci dale... Taka stvar mi hitro pokvari dan...

:arrow: Analiza...
Prisel precej pozno, ViaBona nabito polna! :shock: Danes gledam slike... Za istimi mizami, kjer smo mi sedeli, na slikah popolnoma drugi ljudje, le kaksno urco prej! Na tem mestu hvala Pegazu za pobudo in skrb glede analize! :cast1: Kot se za analizo spodobi, smo jo zakljucili sele, ko je Ljubljano ze nekaj casa prekrivala tema... :wink:

:arrow: Cestitke...
Iskrene cestitke vsem... enim za prvo uradno prireditev, drugim za prvo polovicko, tretjim za prvi maraton, cetrtim za prvic z nasmehom v cilju, pa tistim, ki so grizli kljub temu da bi rajsi bili kje drugje.... In na koncu seveda nasima zlatima forumovkama! :clap:

Pa drugo leto spet...
Nazadnje spremenil alan, dne 24 Okt 2005, 13:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 miro
Letos žal le kot gledalec.
Vzdušje ob progi enkratno, tudi nas navijačev je bilo kar veliko.
Tudi mene motil kolesarski eskadron ob Kejžarju.
Čestitke vsem sodelujočim, posebej pa "našima" zmagovalkama!
Lp
Miro
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA