- 13 Maj 2006, 23:40
To je bil pa res lep tek.
Sonce, ptički, ena srna in en srnjak, dišeča pomlad.
Sem podaljšal do Dvora in šel tam gor na Grmado, ker sem se malo bal za koleno, ki me je včeraj zjutraj tako bolelo, da sem mislil da ne bo nič s tem tekom. Pa je bolečina, kot je prišla, tudi odšla.
Grmada vedno znova očara. Danes je sploh bila tako čudno osamljena, da je kar prekipevala od sreče, ko sem pritekel gor.
Potem, na poti proti Katarini, sem srečal že par pohodnikov, na poti med Topolom in Toškim čelom pa presenetljivo veliko tekačev. Pod Toškim čelom, me je skoraj pohodil srnjak, je prišibal po jasi in me zagledal, ko je pristal kake 3m pred menoj, me je le pogledal in se odgnal nazaj in odšibal odkjer je prišel. Ko bi imel njegove noge in kondicijo,...
PST je bil že poln ljudi in tekačev, moja voda v Camelbaku je pa začela zmanjkovati, a so bile Prule že blizu.
Če me ne bi matral podplat, ja, v novih supergah res ni najboljše it na daljše ture, bi bil to perfekten tek. Superge moram pa prav pohvalit, so se odlično odrezale nobenega žulja, nobenih bolečin v nogah (razen podplata), sem jih pa zjutraj malo razrezal, da ne dobim enga mojega famoznega otišanca. Podplat ma je pa matral tako, da sem se moral ene 5x ustavit in ga masirat.
Naneslo je okrog 40km in 740 viš. m.
Grmado vsem toplo priporočam.
Večji kot je napor, večje je zadovoljstvo.