ROSI64 napisal/-a:Sprašujem pa se kako vam lahko uspe narediti toliko kilometrov na mesec (časovno, počitki med treningi, vreme,druge dnevne obveznosti,...) dan ima le 24h.
Jaz pretečem več kot 200 km na mesec, ker enostavno rad tečem. Doseči več kot 200 km na mesec je pa velikokrat težko. Vstati eno uro prej pred službo, odteči 10-15 km, se hitro stuširati, s kolesom odrveti v službo, naslednji dan pa isto in tako dan za dnem. Enkrat se mi je zgodilo, da sem zaradi tega zaspal v službi

Običajno, nehote, ves dan načrtujem kdaj si bom naslednji dan vzel tisto urico za tek. Vsakodnevno spremljam vreme in priznam, da sem kar živčen, če bo šla čez Slovenijo kakšna hladna fronta, ker ne tečem rad v dežju in mrazu (pod 10oC) in potem čakam na tiste trenutke, ko ne dežuje. Včasih se komaj prepričam, da bi šel tečt, ko pa odtečem, pa sem prerojen in mi ni žal, da sem si odtrgal tisto uro, ko bi lahko npr. spal. Če ne tečem 1 dan sem že živčen. Priznam, sem tek-o-holik. Ko pa na koncu meseca seštejem kilometre in pride številka čez 200 km sem ponosen nase, da sem fizično in psihično pretekel mesec in da ga nisem vrgel proč za npr. ležanje pred TV. Včasih pa enostavno ne zmorem (junija sem pretekel "samo" 60km, za nekoga je pa to "veliko"). Ostala dnevna opravila pa potegnem v večerne ure oz. v njih ne pretiravam. Za "bajto" npr. ne delam več kot eno uro dnevno, ker ne mislim življenja pustiti v "ceglih". Mislim, da sem svoje življenje prilagodil teku. Na koncu itak vedno šteje samo zdravje. Vsi skupaj pa tečemo predvsem zaradi zdravja, a ne

Veliko užitkov ob teku - za trening ali samo veselje - želim še naprej vsem sotekačem in sotekačicam.