Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Pjotr
Moj prvi polmaraton je za menoj! :D Občutki so fenomenalni. Vse je bilo enkratno. Vreme, organizacija še posebej pa navijači TF-ja ki ste me res bučno pozdravili ob progi in je bil šrint ob vaši pomoči še veliko hitrejši in prijetnejši. Res ste bli enkratni z vsemi tistimi renami, ropotuljami itd. Neverjetno. Vse zahvale gredo tudi snežinki ki je enkratno zorganizirala ANALIZO. Skratka vsi skupaj ste bili čudoviti in upam, da kmalu spet ponovimo kak podoben tek.

če nas bom pa kaj kmalu kakšen sneg presenetil (vsaj vremenarji nas neki strašijo bomo pa superge lohk kmalu zamenjali za dilce. Na ANA-lizi je že padla ideja da bi pozimi organizirali kak smučarski vikend tako da bo tej priliki predlagam Erotu da nam odpre še en kotiček za zimske radosti :shock:

Fajn se mejte in se spet kaj kmalu vidimo. Face ste :shock: 8)
Uporabniški avatar
 brankos
No, še moj vtis s prvega polmaratona ;)- ko hribovca v ravnino spustiš s ketne se mu utrga - prvi kilometer sem letel pod 3:30, pol se počas skuliral tja do 10 ke pol pa zlo solidno držal do naše navijške skupine, kjer so mi raglje in sirena domačega megafona dala kril, da sem poletel proti cilju in vmes nakuril še par konkurentov ter bil v cilju z 1.21.23.
Končno konec dooooooooolge in uspešne sezone, drugo leto pa gremo naprej ;)
Uporabniški avatar
 Bor
bilo je fajn...
he he
Uporabniški avatar
 teoo
moj drugi polmaraton v lj. Kot vedno super vzdušje. Po totalno prepitem absolventskem izletu in dvo tedenskem prehladu po njemu, je bil moj cilj samo to, da pridem do konca. Ker se nisem obremenjeval z rezultatom, sem še cel včerajšnji dan preživel s krampom in lopato v rokah in premetaval zemljo:D
Zjutraj sem se počutil kot na pol mrtev konj, a po tisti evforiji na štartu, so noge kar same stekle in znaka o kakem musklfibru ni bilo nikjer. Prvih 10km sem se držal strica zajca, ki je imel nastavljen tempo 3.10, potem pa sem ga spustil naprej in končal par minut za njim s časom 1.36.xx, kar je 3min slabše od mojega PB. Razen rahlih bolečin v kolenih, ki niso vajena teka po asvaltu, se počutim fenomenalno.
Hvala vsem za vzpodbudo in navijanje ob progi. TFjevci ste bili najglasnejši:)

drugo leto pa mogoče 42 :roll:
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Še en tekaški praznik je za nami. Sam s svojim časom nisem zadovoljen, težave z zdravjem namreč..., sem pa zadovoljen, da sem se maratona vseeno udeležil. To je res bogata in izjemno zanimiva izkušnja. Vzdušja na štartu in prvih nekaj km se ne da primerjati z ničemer. Zadnji km so bili nekoliko mukotrpni, vse pa je pozabljeno po prihodu v cilj.

Organizacija je dobra, profesionalna, ker nimam izkušenj iz drugih podobnih tekem se mi zdi, da je tak velik logistični projekt, kar dobro izpeljan. Samo, da organizatorji ne bodo zaspali na lovorikah... še vedno se da marsikaj izboljšati!

Samo eno stvar bi rad posebej izpostavil, navijaška skupina pri šišenski pošti je vsako leto izjemna, mislim, da si še posebej zaslužijo pohvale. Ne bi rad komu storil krivice, ker nam vsi navijači vlijete dodatnih moči, hvala vsem, ki ste nas spodbujali!
Uporabniški avatar
 [mikkeni]
Sicer malce pozno, ampak na RTVSLO se obeta kratka reportaža z maratona!

TVS 2 ob 23:45
 janezk
Za mano je moj drugi LJ polmaraton in vtisi so dobri. Če nebi tekel kot navaden zelenec, bi rekel odlični.

Vse je bilo OK :D , le sam sem precenil svoje sposobnosti glede na svojo pripravljenost. Ciljal se pod 1h30', kar sem na koncu sicer tudi dosegel, s tem da sem od 15 km dalje pričel popuščati in ostali so (ste) me prehitevali kot po tekočem traku. Pač ena izkušnja več, da prehiter začetek zahteva svoj davek :? .

Pohvale navjačem TF, ki ste res bučno vzpodbujali vse po vrsti :P !

Čestitke vsem, ki ste zmogli svoje razdalje, še posebno tistim na 42 km :!: !

Lep pozdrav vsem!

Janez
Uporabniški avatar
 mare
To je pa že moj 4. LM in se najbrž ne morem več izgovarjati, da sem začetnik. Čeprav sem zelo malo treniral, sem le za 2 minuti zaostal za PB in presenetil samega sebe, pa še prišel v cilj spočit in v teku zelo užival.

Hvala navijačem in organizatorjem. Se mi zdi, da je bila letos organizacija prav zgledna.
Uporabniški avatar
 Kunec
Tudi meni uspelo uspešno preteči maraton :D . Kot sem načrtoval sem šel prvi krog za ogrevanje in z mislimi na druhi krog, kar mi je kar dobro uspevalo. Po polovici sem se z veseljem lotil drugega kroga, ko sem lahko končno spustil zavore in tekel kot mi je pasalo. Super je kazalo, saj sem tekel precej hitreje in enega za drugim prehiteval. Na uro sem pogledal le malokrat, samo za kontrolo, da pridem pod tremi urami v cilj. Po 30km pa sem začel dobivati signale za krče, tako da sem tekel bolj previdno in to me je spremljalo do konca maratona. Po zadnjih 10 km mi je še dodatno padla motivacija tako da se nisem več boril za pod tremi urami in zapravil do konca precej minut. Končni čas mi ni več kaj dosti pomenil, le da se mam fajn v lepem toplem vremenu.
Bilo je lepo. Drugo leto pa verjetno spet.
 katden
Evo pa je čilj dosežen.Prvič na malem maratonu in letos je bil cilj ,da ga pretečeva.Uspelo nama je.No drugo leto pa bova tudi malo na čas gledale.Vzdušje super in tudi na analizi je bilo prav prijetno.Ideja o kakšnem smučarskem dnevu pa je prav super.Sva namreč navdušene smučarke.Andreja in Katja
 Uri
Evo me, po dolgem času. Letos se nisem udeležila nobenega polmaratona, pač, pride tudi takšno leto. Sem pa bila včeraj na LM in vzdušje je bilo odlično! V končni fazi mi je bilo zelo žal, da se nisem tudi letos tolk motivirala, da bi odtekla z vami. Sem pa glasno vzpodbujala na cilju, saj vem iz izkušenj, da ti to da krila.
Vsaka čast vsem!

LP
Uporabniški avatar
 matej712
sicer odlično organiziran maraton, proga dobro označena, navijači(ce) sploh 1A, ampak "okrepčilo" na cilju in pa nedostopnost rezultatov sta pa pod kritiko. Mislim - četrt kile sadja in eni bonboni - a je tako težko, da bi vojska eno joto ali pašto skuhala???
 Nataša
No, pa še poročilo od navijaške ekipe: ko smo se nakapljali h križišču na koncu Večne poti, je zadeva zgledala bolj neobetavno. Nikakor nismo mogli ugotovit, kam bi navezali zastavo. Ko se je prikazala multiopremljena Alja, so se stvari obrnile na bolje: lih tolk da ni privlekla s sabo cele ižanske godbe :lol: Potem se je pa začelo: šundr in ropotanje od prvega do zadnjega maratonca. Sem prav zadovoljna, da dons še kaj slišim in lahko kaj povem. :wink:

Še posebej glasno smo navijali za TF-jevce, of kors. Tisti brez TF uniforme bodte veseli, če smo vas prepoznali in v pravem trenutku začeli tulit na vas, ker je težko, takole iskat znane face v takšni množici. Tko da, naslednje leto: al da mate dres al pa da počasnej tečete, ni druge. Al pa če bi se predstavljal: prideš mimo, se ustaviš, salutiraš, zakričiš: LUČIČ, DRAGAN, tretja konjeniška četa!, mi poslikamo, 3x zatulimo bravo in potem dalje. Zmenjeni? Zmenjeni!!!

Potem je zazvonil moj telefon. Klicalo je Globoko grlo z Brda in z nizkim glasom poročalo:"Matej in Miha sta šla ravnokar mimo. Tečeta vštric. Čas imata nekje za 1:27."

Aha! Se mi je že zasvitalo, da se Vlajku obeta nekaj cvičkastega :lol: In res, ko sta strička pritekla mimo, sta se lepo družno priklonila in v ravni vrsti odcepetala naprej. Kdo je bil realno boljši in na cilju bolj spočit, neuradno vemo, ampak zmagal je fair play in "no hard feelings" na koncu. Tko da ni blo pretepov ne potem doma in ne na analizi. Bravo obema za to potezo :clap: Matej zdaj pravi, da ma dost teka za en cajt, Miha pa že puca superge za v Palmanovo.

Skratka, upam, da smo vse dobro nadrli in spodbudili, da ste malo pospešili v cilj. Alja je imela megafon s sireno, Izyemna je ropotala s pokrovkami, Softi in še nespomnimsekdo :oops: z ragljo, sama sem pa s TF zastavo mahala. Meduza in Simon sta vas vse lepo poslikala, Staša pa je modro sedela na stolu in se odobravajoče nasmihala (Don Corleone PRESS :lol:).

Super ste bli, vsi po vrsti!!!! In tisti ta hitri, ki ste komaj uspeli počekirat, kaj je to za en ropotajne ob progi...še bolj pa tisti zadaj, ki ste v slogu odzdravljali ekstatični navijaški ekipi :wink:

Dedič!!! Ful lepo, da ste bli s familijo na štartu, veš, smo tudi mi vsi pogrešali Runnerja. Večkrat sem pomislila na to, kako sta lani skupaj pretekla polmaraton in le glej, da boš za naslednje leto treniral in boš spet tekel s Tekaškim forumom, velja?

Pa Kristini čestitke za fenomenalno zmago na 10 km!!! :laola
 tex
Naš maraton se je začel že v soboto. Šolski tek, lumpi tek, humanitarni tek......Bilo je lepo, otroci so bili zadovoljni. Testeninka je razočarala. Premajhen prostor, čakanje in drenanje. Notri preglasna glasba. Večina je prišla, da bo srečala tekaške prijatelje, rekla kakšno besedo. Pa ni bilo mogoče. Lani je bila boljša.
V Nedeljo pa dan D. Veliki cilj - teči pod 3 urami. Stroj so zakon! Boljšeja ni za štart LM! Na začetku me je masa malo potegnila in sem tekel nekoliko prehitro. Proti koncu prvega kroga sem si dal glasbo, ki mi je dajala dodatno energijo. Obrnil sem pri 1.50. Do 30km je še kar šlo pol je bilo pa trpljenje. Srečal sem Duleta in sva rekla par besed.
Na 32 me je prehitel zajček za rezultat 3.50. Slediti mu nisem mogel sem pa poskušal čim manj zaostajati za njim. Do 35km sem gsa imel na oku. Bila je kar kriza. Razmišljal sem - 42 pa ne grem več. Po prihodu v cilj pa je bil ves trud poplačan. Ko sem se približal zadnjemu ovinku sta me zagledala otroka in smo skupaj pritekli v cilj. Bilo je enkratno! Na semaforju 3..54, neto čas pa še malo boljši.
Bil sem zdelan ampak eni so na cilju obležali, bruhali...Kar hudo je zgledal. Šel sem v šotor za malico. Vzel krožnik, šeflo. Sem si hotel kar golaž naložit. Pa so mi rekli da zame je sam banana in pomaranča...
Sicer je bla organizacija dobra. Hvala vsem navijačem.
Uporabniški avatar
 Martin
Kljub temu, da je bilo letos bolj malo časa za tek, sem se le odločil za 21. Na štartu sva z Dašo izmenjala par besed, potem pa mi je ušla. Čestitke za klub < 2 uri. Meni je šlo do 15 km dobro (za čas pod 2 uri), potem pa se je začelo poznati, da nisem imel letos daljših tekov. 19 km mala kriza. V Rožni pa doping navijačev TF. Hvala za navijanje, sem dobil kar polet. Rezultat: nad 2 uri, pa vseeno PB za 5 minut izboljšan. Še se vidimo.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA