Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Bor
no evo tut zame je blo prvič :oops: ............

rezultat pa v okviru zmožnosti 6min/km...
čeprav me je na konc zvil ko hudiča! hvala nataški k je prevzela vlogo zajčka :wink: 1 km pred ciljem.

lp bor
 t
Prav neverjetno lahko pretečena 21-tka (za razliko od Sežane, ko mi je bilo proti koncu že slabo in sem se spraševala, pa kaj mi je sploh tega treba). Sem pa v Radencih ves čas kontrolirala svoje dihanje in verjetno je tudi to pomagalo. Sem celo pospešila tempo zadnje tri kilometre pred ciljem. Nobenih bolečih mišic ali žuljev. Mene vrocina niti asfalt nista motila, sem se pa ves čas močila z vodo po glavi. Zraven pa lovila "braun bojo". Okrepčevalnice na 2,5 km so bile res motivacija, a sem se malo zakalkulirala pri rehidraciji in količini zaužitega sladkorja med tekom. Na srečo so se posledice pokazale šele zvečer na koncertu Parnega valjka in poti nazaj v Ljubljano. Hudo dobra šola za naslednjič.
Ne vem, kdo je bolj užival: domačini, ki so sedeli pred svojimi hiškami, in si ogledovali procesijo tekačev, ali mi, ki smo opazovali gledalce: od dojenčkov v vozičkih, mularije, mladih parov, starejše generacije, do mamk in dedkov.
Meni je bolj kot Pahor padel v oči tisti tipo v črnem dresu, ki je tekel poleg njega. Njegov bodygard?
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Vsem, ki ste prežulili svojo progo čestitam!
pies: Ali bi lahko bili malo manj skromni in k svojemu poročilu pripisali še svoj doseženi čas!?! Meni se ne da brskat po rezultatih, ki pa mi jih itak noče vreči na monitor. Milsim, zip pa to, pa to ne more bit res!
Uporabniški avatar
 Matej
ok, bajsi. če že hočeš uživat v tuji nesreči:
moj čas: 3;52;19 (na polovici še solidnih 1;45)
Uporabniški avatar
 Bajsi
Pantha Rei napisal/-a:ok, bajsi. če že hočeš uživat v tuji nesreči:
moj čas: 3;52;19 (na polovici še solidnih 1;45)

Helou!
Tudi moj prvi je bil v Radencih. 3:47.
Tistih pet minut sem te nascal zaradi dejstva, da je do 30. km scalo. Ne upam si predvidevati maratona v tvojih vremenskih pogojih.
Vseeno čestitam.
pies: Moja polovica je bila 1:47
Aja, pa proga je bila bolj prijazna; en krog!
Uporabniški avatar
 MitjaG
no pa nej še jst povem svoj cajt 3h 26min in na koncu 2dni rehabilitacije tko da rata skupej kar 3 dni :?: :!:
glede na to da je to moja druga udeležba na katerem koli teku sploh (prvi je bil grajski tek) sem z rezultatom kar zadovolljen, čeprav sem se na cilj privlekel bolj podoben truplu kot kaj drugega- bo pa drugič boljš :lol:
prvi krog je kar šibal (1,34) drugi krog pa je bil vedno daljši zadnji kilometri pa so me skorej domov na primorsko pripeljali (po času)
Uporabniški avatar
 sbojan
Ko v drugi temi prebiram kaj se je dogajalo na 10 km, sem kar vesel, da sem tekel na 21 km. Radenci so kar podvig saj pomenijo 6 ur vožnje z avtom ter tek ob 3. popoldne, ki je zame povsem neobičajen čas za tek (običajno tečem zgodaj zjutraj ali pozno zvečer). Najprej sem moral prepričati sebe, da 1 teden po preboleli angini ta tek nujno potrebujem (kar ni bilo težko; saj veste trema, znoj in blaženost na cilju, kar nujno potrebujemo), nato prepričati otroke (kar spet ni bilo težko: baloni, igrica Čirovičeve, čarovnik....), najtežje pa je bilo prepričati ženo, vendar se je tudi ona vdala zaradi obiska njene mame v Zdravilišču Laško (čeprav je tja odšla samo eno uro pred nami in od zadnjega videnja še ni minilo niti 12 ur).
Zaradi prebolele angine sem se odločil, da bom resno omejil pulz (150 - 160), kar mi je tudi uspelo. Vendar je bil temu primeren tudi čas, saj sem na tem (mojem 6.) polmaratonu prvič dosegel slabši čas kot na prejšnem (6 minuti slabše kot letos v Sežani). Zaradi pomanjkanja treninga so bili tudi zadnji 3 km najhujši do sedaj; stimulirali pa so me heroji TF, ki so se podajali v 2. krog ter navijači, med katerimi je bila v vseh pogledih daleč najboljša skupina deklet iz TF :laola .

V Radence bom še prišel, saj takih prireditev v Sloveniji ni ravno v izobilju, napake, ki so jih naredili letos, pa bodo gotovo odpravili.
 Lučko
Hoj, forumci. Tek v Radencih, si bom najbolj zapomnil po teku z Alešem in skupnem lovu na našo precej hitro Vanjo, ki je prav tako kot jaz tekla na 21 km.
Z Alešem sva se že na štartu nekako dogovorila, kakšen plan imam jaz za 21 km in kakšen on za 42 km. Moja tiha želja, ki sem jo tik pred štartom zaupal Alešu, je bila tek okoli 5 min/km. Alešu je za prvi krog ta hitrost zelo ustrezala in prišlo je do dogovora, da tečeva skupaj. Nekako sem začutil Aleševo veselje, da mu vsaj v prvem krogu ne bo dolgčas, meni je pa tudi godilo, da tečem ob našem prekaljenem maratoncu in mu za povrh diktiram tempo. Aleš je tek začel zelo hitro, zame prehitro, da ga komaj ujamem na približno poldrugem km.
Vpraša me: ja Lučko, kje si pa hodu :shock: ?
Odvrnem mu: na semaforju sem bil v gužvi 8) !
Obojestranski ha, ha, ha… :rol:
V nadaljevanju sva se pogovarjala o marsičem, ampak verjemite nič pametnega (saj ste verjetno pričakovali), šale smeha v izobilju kot, da nisva na tekmi kot, da Aleš ne teče maratona. Verjetno ali skoraj sigurno sem Alešu nevede pobral energijo za drugi krog in s tem sem tudi verjetno »glavni krivec« za njegov (ne)uspešen nastop v maratonu.
Aleš sorči, drugič neeeeeeeeeeeeee teči z mano :nono: ! Sej veš, da nisem resen :-- !
No, na približno 12 km teka, čvekanja, smejanja, opaziva približno 50 m pred nama rdečo piko, ki jo od daleč oceniva, kot žensko, svetlih dolgih las in zelo luštno?
Aleš me vpraša: kdo pa misliš da je to luštno bitje :lol: ?
Odgovorim: a greva pogledat :shock: ?
Brez odgovora Aleša, tempo nevede naraste na 4,5 min/km. Po kakšnem kilometru in pol se približava in končno tudi dohitiva to luštno bitje :lol: . Ugotoviva, da je to luštno bitje še bolj luštno, kot sva si mislila in končno tudi ugotoviva, da je to naša hitra Vanja, ki sem jo na novo spoznal na teku trojk v Ljubljani. Tempo v svoje roke in noge prevzame Vanja, tempo je bil hitrejši od načrtovanega tempa Aleša in mene. Ugotovim, da ji je matematika »tamal hec«, se pravi njen poklic, da je tudi ona zaposlena na MORS in glavna ugotovitev, da je še danes v matematiki: 1+1=3. Kdo bi si mislu, a ne :shock: ?
No matematično in fizično pa mene nekako pri 15 km mallllloooooo zvije, verjetno je bila to kriza srednjih let, al kva je blo to, pojma nimam :ignore: . Zaostanem za cca. 10 m in pred sabo vidim dve rdeči piki, se pravi gledam v hrbet dvema forumcema. Tečem, gonim, švicam… nikamor, občutek kot, da stojim na mestu, spotikam se v vsako fugo na asfaltu. Priznati moram, če ne bi bila pred mano Aleš in Vanja, bi verjetno močno popustil v tempu in se poizkusil nekako privleči do napajališča z vodo. Vendar močna energija TF-ja, tista rdeča pika deluje tudi retroaktivno-ex tunc, ta močna energija deluje kot nekakšen vakuum, ki me posrka, me izvleče, me požene in počasi z bolj odločnim korakom nekako pri 17 km dohitim Aleša in Vanjo.
Po osvežitvi pri zadnjem napajališču z vodo, se odločim, za zadnjih 3 km poizkus z malo hitrejšim tempom, ki pa ga začuti tudi Vanja. Aleš upravičeno malo zaostane, zaostala pa ni Vanja, ki me sledi kot moja senca in me v zadnjih 500 m pred ciljem tudi upravičeno prehiti. Bravo Vanja :lol: :wink: !
Kot sem že prej omenil, mi je teh 21 km (razen tistih dveh km) v družbi Vanje in Aleša minilo zelo, zelo prijetno, brez pretiranega forsiranja, rezultat, kot vsak drug rezultat je prišel nekako sam od sebe, kva pa vem. Vsi trije smo nekako delovali, kot bi tekli recimo Drenov grič na 10 km tako brez veze, za trening 8) . Še posebno Aleš je bil poln energije, optimizma, dobre volje, ne glede na to, da je bil to njegov šele prvi krog. Ej Aleš, si taprav, a veš :cast: !
Za zaključek naj omenim še vizijo (beri fantazijo) Aleša, ki me je celih 16 km prepričeval naj z njim odtečem še drugi krog, z razlogom, da mu ne bo dolgčas. Haloooooo Aleš :bum: ! He, he, he… on bi se z mano še 21 km poguvarju :twisted: ! Mogoče Aleš, v današnjih časih je vse mogoče, čez kakšno leto, dve ali tri…? Ti obljubim, enkrat v… :FO:
Sej pravm, nimaš kej, rdeče pike TF-ja delujejo: ex nunc! :juhuhu:
 dragons
Še moj komentar
+ Vzdušje na in ob progi odlično, pot in kilometrske oznake postavljene na preglednih mestih ,okrepčevalnic se mi je zdelo ogromno saj sem prišel na cilj kot žaba prepojen z vodo.O vremenu ne bi govoril ker je vsako leto isto se pravi peklensko vroče.Če primerjam tri največje maratone v Sloveniji ( Sežana ,Radenci in Ljubljana) mislim da edino v Radencih mesto in okolica živi z maratonom tako da imaš prijeten občutek teči.Morda tega ne bi pisal če bi se udeležil 10km teka.

- Za razliko od lanskega leta,ko so v bokse spuščali najprej tekače na 42in 21km na koncu pa tekače na 5,5km so letos vse spustili na enkrat,kar se je že na startu izkazalo kot slaba poteza saj je nekaj otrok padlo in povzročilo zmedo v prvih 50 metrih.
Tretji dan po teku še ni uradnih rezultatov.Ne vem ali je to posledica monopola ali pa v Timingu naveliko škripa. Cena njihovih storitev pa verjetno raste iz leta v leto.Baje so imeli težave tudi v Šmarjeških toplicah.
- Kot promotorji edinega teka na svetu(maraton , pol maraton četrtinka in osminka ) kot so se označevali si ne bi smeli dovoliti takega kiksa na 10km.Če bi izvedli 11km tek se pravi 2 x 5,5km ne bi imeli teh težav pa tudi stroški bi bili manjši.

Zdaj pa še malo iz konteksta.Ko sem v nedeljo na ORF gledal prenos Dunajskega maratona sem se vprašal zakaj to pri nas ni mogoče.
Uporabniški avatar
 ero
dragons napisal/-a:Vzdušje na in ob progi odlično, pot in kilometrske oznake postavljene na preglednih mestih ,okrepčevalnic se mi je zdelo ogromno saj sem prišel na cilj kot žaba prepojen z vodo.

se strinjam

dragons napisal/-a:Za razliko od lanskega leta,ko so v bokse spuščali najprej tekače na 42in 21km na koncu pa tekače na 5,5km so letos vse spustili na enkrat,kar se je že na startu izkazalo kot slaba poteza saj je nekaj otrok padlo in povzročilo zmedo v prvih 50 metrih.

se strinjam :)

dragons napisal/-a:Tretji dan po teku še ni uradnih rezultatov.Ne vem ali je to posledica monopola ali pa v Timingu naveliko škripa. Cena njihovih storitev pa verjetno raste iz leta v leto.Baje so imeli težave tudi v Šmarjeških toplicah.

se ne strinjam :twisted:

Timing Ljubljana da rezultate od sebe takoj, ko so. uradna stran Radenec je pa domena organizatorja in kdaj se rezultati pojavijo na njej, je njihova stvar. predvidevam tudi, da je dogovor, da se rezultati objavijo na uradni strani prireditve in ne na uradni strani merilca.

v Šmarjeških je meril Timing Mojstrana. imeli so smolo s sesutjem diska na prenosniku. se zgodi...

dragons napisal/-a:Zdaj pa še malo iz konteksta.Ko sem v nedeljo na ORF gledal prenos Dunajskega maratona sem se vprašal zakaj to pri nas ni mogoče.

zato, ker pri nas za medije rekreativni šport (skoraj) ne obstaja. na RTVS je edino ena oseba, ki jo zanima šport za vse. za njih pač ni novica, če je bilo ta vikend v Sloveniji 5 rekreativnih prireditev s par tisoč udeleženci. novica pa je, če je na petkovem treningu Schumacher stopil iz avta z levo nogo :evil:
 dragons
ero napisal/-a:v Šmarjeških je meril Timing Mojstrana. imeli so smolo s sesutjem diska na prenosniku. se zgodi...

Se opravičujem za napačne informacije.
Uporabniški avatar
 milkec
ero napisal/-a:
dragons napisal/-a:Zdaj pa še malo iz konteksta.Ko sem v nedeljo na ORF gledal prenos Dunajskega maratona sem se vprašal zakaj to pri nas ni mogoče.

zato, ker pri nas za medije rekreativni šport (skoraj) ne obstaja. na RTVS je edino ena oseba, ki jo zanima šport za vse. za njih pač ni novica, če je bilo ta vikend v Sloveniji 5 rekreativnih prireditev s par tisoč udeleženci. novica pa je, če je na petkovem treningu Schumacher stopil iz avta z levo nogo :evil:

Malce izven konteksta: Prenos je bil tudi v Trstu! In sem bil celo dvakrat na TV (na obratih, ko so Kenijci pritekli nasproti :wink: )

Da nas bodo šmerglali je edino to, da postanemo veliki in predvsem složni, kot Slovenija leta 1990. Potem bi pa rad videl obraze vseh tistih bedakov, ki vidjo le Kejžarja in Javornikovo na tekih, ko se bo folk začel za njimi smejati! :twisted:

p.s. V delu je bil na veliko naslov Kejžar in Javornikova, medtem ko Ide Šurbek kot zmagovlake na 42 km ni nihče omenil! Še več, taista je zmagala v Trstu na malem maratonu v absolutni konkurenci (užitek je bil na obratih pričakovati prvo Slovenko in navijati zanjo!!), pa jo nihče ni zanimal? Mogoče zato, ker ni bivala 3 dni zastonj v Radencih? :evil:

No pa se že bolje počutim! :juhuhu:
 Odzadnjak
Kolikor jaz vem Radenci sicer najamejo Timing za golo meritev časov, a bog ne daj, da bi jih Timing obdelal do konca....
Hočejo (in to uspešno mutijo par let) sami....

Sicer pa kje je Barbara, da
- pove iz prve roke glede Radencev??
- kako je z ubogo www stanjo Timinga brez potrebnih posodobitev
- in kaj je s stanjo CC, ki se kaže kot neka "odvojena" sestra Timinga ali kaj...
Uporabniški avatar
 ales
Lučko napisal/-a:Aleš sorči, drugič neeeeeeeeeeeeee teči z mano :nono: ! Sej veš, da nisem resen :-- !

Veš Lučko, tist ta drugi krog, ko sem tekel sam, no ja ob meni je bila žena na kolesu, me je z enega stola v Tišini prav prijazno pozdravila ena znanka s CSD Murska Sobota. Ji rečem živjo-ona je pa skoraj s stola padla. In se zadere:"Aleš, kaj ti tudi bejžiš?" Ker sem takrat še čisto v redu tekel, se jasno nisem ustavljal. Včeraj sem šel na CSD in povem eni drugi, da sem srečal Betko na maratonu in ona jo pokliče in jo nadere:"koji k... nisi Alešu dala vina piti, zdej bo pa po Gorenjskem govoril kaki smo Prekmurci". Zgleda je prebrala kako smo tekli na Češkem.
Aha, ampak pomanjkanje magnezija sem po teku nadoknadil z Bvitaminom. Bi rekla moja mama:"Saj je isto, skor še bolš"

Ej, pa da nebi Lučko slučajno imel res takih misli, da sem zaradi čvekanja "zamočil" drugi krog. Jaz še vedno mislim, da so me krči zagrabili zaradi pomanjkanja soli oz. magnezija. Saj me drugi prepričujejo drugače, a se ne dam. Ops, sem se že odzval in letos (še) ne grem v Biel na 100tko.
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

Odzadnjak napisal/-a:Kolikor jaz vem Radenci sicer najamejo Timing za golo meritev časov, a bog ne daj, da bi jih Timing obdelal do konca....
Hočejo (in to uspešno mutijo par let) sami.....

Hm, hm, kako bo rekel, nekam podobna pocasnost se dogaja tudi pri Pohodu, kjer v ponedeljek 17.05.2004 se ni bilo neto casov. Sedaj pa res ne vem kdo se pojavlja obakrat kot merilec casa. :-) Morda teta Liza iz Pariza? Ne, jaz pa vem kdo je! Volk je, volk!... (in tako naprej je govoril Jancek) :-)

lp, oranzni slon

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA