Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

hitrohodec
Konec dober, vse dobro, rekel bi odlično. Prejšnji rekord : 12.324m - John Knifton (ZDA) 1990, sedanji (današnji) : 13.008m. Zahvaliti se moram vsem, ki so me prišli bodrit na Bonifiko, predvsem pa Darku Kuncu (izrednemu gorskemu tekaču), ki se je žrtvoval in se spustil v hitrohodsko avanturo, da bi mi delal družbo. Verjetno bi mu bil tek na Grintavec dosti lažji, sicer pa hvala tudi mojemu klubu A.K.Koper za izredno organizacijo, z nepredvidenim ognjemetom ob rušenju svetovne znamke in pa za večkilogramsko torto, zaradi katere bom moral jutri opraviti vsaj 10 km daljši trening, da jo dodobra "ožgem". Hvala vsem!
Uporabniški avatar
 RoKo
:laola :TF) :Fita :Fslo
Uporabniški avatar
 miro
Hitrohodec čestitke!!
Za Darka pa vemo , da je izreden Fant,
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Kunec
Že kar nekaj časa sem si želel preizkusiti v hitri hoji, razdalja v Kopru je bila prava...
Čestitke hitohodec :juhuhu: za nov rekord, 13 km v eni uri že pri teku ni kar tako in pa seveda hvala za "tečaj hitre hoje" pred tekmo.
Že na štartu mi je bilo kmalu jasno, da je to resna tekma. Sodniki so pred štartom povedali pravila, po katerih se moraš ravnati, če želiš priti do cilja. Prve kroge mi je kar dobro kazalo :D , brez opozoril....potem pa so počasi začela deževati "kolena, kolena, kolena....kolena" in tako se je počasi nabralo toliko opozoril da sem moral v 50 minuti končati :shock: . Še posebej je bila stroga sodnica :shock: , kar s strahom sem šel mimo vsaki krog.
Sem pa kar malo presenečen, da me naslednji dan razen bokov ne boli nič :D .

Lep dan, Darko.
Uporabniški avatar
 Fotr
Tole pa je članek o tem teku iz nedeljskega Nedela:

Ruzzier dosegel svetovni rekord
Koper – Fabio Ruzzier, član AK Koper, je v Kopru dosegel nov svetovni rekord v hitri hoji na eno uro v kategoriji M50. Tekmovanje v sklopu prireditev ob 28. koprskem teku so spremljali mednarodni atletski sodniki. Mejo svetovnega rekorda je Ruzzier postavil na 13 kilometrov in 8 metrov, kar je za skoraj 700 metrov bolje od prejšnjega rekorda 12 km in 324 m Američana Johna Kniftona iz leta 1990. »Rekord sem pričakoval, saj sem se nanj veliko pripravljal, a da mi ga bo uspelo izboljšati za skoraj dva kroga, si nisem mislil. Kaj bi šele bilo, če bi bile razmere še boljše,« je bil zelo zadovoljen Fabio Ruzzier....

Čestitke tudi z moje strani!
 hitrohodec
Veš Darko, kaj ni bilo pri Tvoji hoji prav, le to, da si nastopil na prvi PRAVI tekmi v hitri hoji v Sloveniji zadnjih 20 let in to z mednarodnimi sodniki, ki so bili zaradi naskoka na svetovni rekord (čeprav le veteranski) izredno strogi, ker to zahtevajo pravila. Lahko pa Ti napovem naslednjo tekmo v hitri hoji, ki bo 25. marca v Sežani v okviru Kraškega maratona in to na 5 km dolgi razdalji. Ta bo prva od 5 tekem v hoji veljavnih za 1. Gran Prix Slovenije v hoji. Če ne misliš startati v malem maratonu, Te pričakujem na startu hoje, medtem pa vsaj 1x tedensko treniraj hojo in pazi predvsem na stegnjena kolena (pomagala bi ti hoja navkreber, seveda ne preostri).

Pozdrav iz zamejstva

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA