področje za vaše verbalne izlete. uživajte ...

Moderatorji: pegaz, Staša

Uporabniški avatar
 tae
Najprej moram povedati, da je to moj prvi prispevek v rubriki "kr neki" (žalostno a resnično, vendar sploh nisem vedel za ta del foruma). Najprej sem hotel to napisati pod "splošno" ali celo med "treninge", vendar sem iz varnostnih razlogov raje tukaj.

Na prvi pogled boste morda rekli, da to nima veze s tekom in tekaškim forumom, vendar če boste prebrali do konca, boste kljub temu našli neko povezavo.

Namreč prek tekaškega foruma sem spoznal človeka z nickom Nack (on sicer bolj bere, kot piše), zato ga bom jaz tu javno malo predstavil in pohvalil. Sam se namreč ukvarjam tudi z raznimi testi fizičnih sposobnosti, vendar sem vedno tekmoval le s sabo, iskal pa sem izzivalce, ki bi me premagali, s tem pa bi lahko izboljšal tudi svoj rezultat. No po treh letih sem končno našel človeka, s katerim sva lahko tekmovala. To je Nack. Izzval me je v celih počepih. Glede na to, da so počepi osnovna vaja za noge, le ti pridejo prav tudi pri teku. Ko sem jih delal prvič sam, sem jih naredil 110, ko sem jih delal drugič 200. Zdaj pa sva se oba z Nackom že nekaj časa pripravljala na ta projekt in danes se je zgodilo. Dogovorjena sva bila, da jih delava skupaj kolikor časa lahko. Dobila sva se v Kamniku, sem je prišel s svojo punco. Potem smo šli v telovadnico in začeli telovaditi. Moj cilj je bil izboljšanje osebnega rezultata 200 počepov brez pavze, njegov da me premaga. Oba sva dosegla svoje. Jaz sem brez pavze naredil 500 celih počepov, Nack pa jih je naredil 600. Čestitajte mu, tako kot jaz.

Še enkrat ti hvala Stane, brez tebe mi nebi uspelo izboljšati svojega rekorda.
Uporabniški avatar
 tae
tamy, hvala sicer za čestitke, vendar sva si to tekmovanje organizirala sama in tudi le midva sva bila tekmovalca. Edini sodnik/ca je bila Nackova punca, ki je bila istočasno tudi kamerman z dvema mobiteloma, katero so po testu tako bolele roke, kot naju noge.
Uporabniški avatar
 tamy
tae napisal/-a:tamy, hvala sicer za čestitke, vendar sva si to tekmovanje organizirala sama in tudi le midva sva bila tekmovalca.

pa vseeno sta imela tekmovanje; zanimivo disciplino sta si izbrala :lol:
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
V vojski (JLA) sem bil kondicijsko precej našponan. V minuti sem naredil, v polni bojni opremi, z gas masko na faci in puško za vratom, 80 polnih počepov. Uspelo pa mi je tudi 10 vzgibov - na eni roki.
Pešadijske prepreke pa v nekaj manj kot 4 minutah, seveda pod polno bojno opremo. Občasno se je konćalo z glavobolom. Pri preskokih preko visokih preprek sem fasal puško v obraz.
Ja, to so bili časi!
Drugače pa, čestitke za doseženo!!
 nack
Pozdravljeni,

amaterji se z nekim hobijem ukvarjamo predvsem zato, ker nam je to v veselje in se ob tem dobro počutimo. V službo hodimo zaradi denarja, hobije pa imamo zato, da si polepšamo dan.
Tek je idealen šport za nekoga, ki večino dne preživi za računalnikom, ter se mora vseskozi nekemu hudiču prilagajati. Zato jaz načeloma najraje tečem sam in to takrat ko mi paše in toliko časa kot mi paše. Glede na to, da se pri teku lepo počutim šele po 4. ali 5. kilometru, raje naredim kak kilometer več kot manj. To pa verjetno tudi zato, ker me posebej in zgolj privlačijo nedosegljive stvari.
Kar nekaj časa za tem, ko sem si že trdno postavil svoje tekaške cilje, sem nekje tu na forumu prebral, da je predvsem v zimskem času dobro delati tudi vaje za moč.
Kot naročen je bil provokativni poziv Mihe, da išče nekoga, ki bi ga bil pripravljen izzvati v nekih testih fizičnih sposobnosti...izbral sem dvoje.
Delni epilog zgodbe je ta, da mi je postalo v veselje delati vaje za moč in uživati ob tem, ko se telo krepi in napreduje. Poleg tega pa sva oba z Miho postavila nove osebne rekorde v celih počepih. To mi je v poseben užitek, čeprav si bom to vajo prav gotovo dobro zapomnil saj se še danes komaj premikam.
Prišepnem tudi, da imava z Miho odprt še en izziv - široke sklece na dlaneh. Te bodo zahtevale neprimerno več priprav kot počepi, saj ima tu Miha zakoličen rekord pri 130. Smisel izziva pa je le v tem, da premagam njegov rekord.

Torej Miha hvala ti za to, da sem lahko odkril eno novo malo veselje, vsem pa seveda hvala za čestitke...

Lep večer!

PS: VSE se uresniči, če si le dovolj želiš in verjameš v uspeh.

stanko

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA