Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 sinekk
Pozdravljeni!

Tu se en nov. Sem Sine prihajam iz Sevnice in se s tekom ukvarjam le iz kavča, le kdaj pa kdaj odtečem s sestrico kak krog. Vendar ker sestrica resno trenira in zmaguje sem se sprehodu po spletu in zacel bolj vestno spremljati tekaske teme. Vsaj zato da ji lahko v kaksnem primiru mogoc mal svetujem ali pomagam pri treningu. Mogoc pa kdaj tud jst zacnem redno migat pa mi bo to znanje, ki si ga lahk pridobim, zelo pomagalo da se nam ze na prvem treningu razbil. Lep pozdrav vsem na forumu,in obilico tekaskih in drugih uspehov. :wink:
 zaspanko
Imate še enega novega člana. 30 letni Vrhničan (prej Ljubljačan), ponosni očka hčerkice Tjaše, pred kakšnim desetletjem perspektiven nogometaš (puberteta je pustila posledice), odločen, da pretečem maraton...

Drugače sem (bil) vedno športno aktiven (ok, zadnjih pet let bolj malo), okoli novega leta sem se odločil, da bom pretekel maraton. Priprave so se pričele z branjem literature, ki ste jo priporočili. V ponedeljek, 29.01., pa sem pretekel svoje prve metre s ciljem, da uresničim cilj.

1. teden - 13.800 m
LP

P.S. ime ne pove vsega
 mikuz
živjo, moje ime je Andrej in sm nov na tem forumu. Na ta forum sem se upisal zato ker se tudi sam ukvarjam s tekom treniram že 11let. Upam da bom se bom na forumu zabavu in krajšal svoj prosti čas, kolikor ga mi ostane. :D
Uporabniški avatar
 tae
mikuz, pozdravljen. Če tek treniraš že 11 let, nam boš gotovo tudi ti dajal kakšne strokovne nasvete, saj tu gor prevladujemo predvsem rekreativci. Povej mi katere discipline so tvoje "favorite" in kmalu bo padlo kakšno vprašanje.
Uporabniški avatar
 spiridon
zivjo!jaz sem na forumu ze kak mesec,predstavil se pa nisem.dolga leta sem bil dober tekmovalec v teku na srednje in dolge proge.sedaj tecem rekreativno.sem fizioterapevt in delam v vrhunskem sportu kot fizio in svetovalec pri telesni pripravi.forum mi je vsec,dobre teme in sem vesel ,ce sem z nasveti komu pomagal in olajsal kako tezavo.kdor zeli mi lahko napise tudi na privatno sporocilo. dober tek!!!!
Uporabniški avatar
 perpetruum
spiridon napisal/-a:zivjo!jaz sem na forumu ze kak mesec,predstavil se pa nisem.dolga leta sem bil dober tekmovalec v teku na srednje in dolge proge.sedaj tecem rekreativno.sem fizioterapevt in delam v vrhunskem sportu kot fizio in svetovalec pri telesni pripravi.forum mi je vsec,dobre teme in sem vesel ,ce sem z nasveti komu pomagal in olajsal kako tezavo.kdor zeli mi lahko napise tudi na privatno sporocilo. dober tek!!!!

pozdravljen spiridon...po moje lahko na foruma kar odpreš svoj "svetovalni štant"....vprašanj za športnega fizioterapevta med množico tekačev in tistih, ki bi to želeli postati je vedno polna kapa... :D

in dober tek tudi tebi....
 jelena
Živjo!
Nisem sicer najbolj nova na forumu, spremljam ga že nekaj časa, javila pa sem se predvsem pri poškodbah :? . :roll:
Sem Jelena iz Ljubljane. Uživam v teku, hribih, plezanju,... Sončni vikendi so vedno bolj hribovski in plezalski. Rada pa jaz tudi lenarim, tudi do onemoglosti, če je treba :wink: , grem na kak dober koncert, ali pa samo na :wink: . Rada prebiram forum in zbiram pogum, da se kdaj pridružim Goladarjem :lol: !
Pa lep dan želim!
Uporabniški avatar
 vanja
jelena napisal/-a:Uživam v teku, hribih, plezanju,... Sončni vikendi so vedno bolj hribovski in plezalski.

Jelena, očitno sva sorodni duši! Zame so vikendi najbolje izkoriščeni, če jih preživim nekje v hribih... 8) Tek pa je odličen med tednom ali ob deževnih vikendih! :D

Lep pozdrav in na čimbolj sončne vikende :D
 jelena
Krasno, Vanja!
Potem smo se pa mogoče že kje vidli! :D
Uporabniški avatar
 nomad
Pozdrav... sem osebek, ki je nekoč lepo tekel 3 x na teden po 15km... pol pa poškodba in pričetek z ukvarjanjem z čudnimi športi (prosto plezanje, jadralno padalstvo...) Star sem 35L in začenjam razmišljat o zdravi starosti. Torej.. sem začel spet teči. Pretečem šele 6km vsak 4 dan... Nič mi ne gre.... Upam, da pridem kmal k sebi :S

pozdrav vsem :)
Uporabniški avatar
 Wega
Mogoče si pa začel prehitro? Poglej moj tekaški dnevnik, jaz se do treh tednov nazaj nikoli nisem ukvarjal s športom.
Svoje vtise zapisujem tule kot Dnevnik in tule v obliki Bloga, tule pa je razpredelnica.
Kaj bi se kremžil, menda ti bo šlo, tule so vsi tako fejst ljudje, da ti je kmalu nerodno - jamrat, še malo kasneje pa le to sploh ni več potrebno!!
Uporabniški avatar
 perpetruum
nomad napisal/-a:Pozdrav... sem osebek, ki je nekoč lepo tekel 3 x na teden po 15km... pol pa poškodba in pričetek z ukvarjanjem z čudnimi športi (prosto plezanje, jadralno padalstvo...) Star sem 35L in začenjam razmišljat o zdravi starosti. Torej.. sem začel spet teči. Pretečem šele 6km vsak 4 dan... Nič mi ne gre.... Upam, da pridem kmal k sebi :S

pozdrav vsem :)

hej...meni se zdi 6 km kar lep tek....z ogrevanjem vred ga počasi (z malo truda) stlačiš v eno urco...+ ohlajevanje, raztegovanje in tuš...bolj intenzivne rekreacije z manjšo izgubo časa ne poznam....

če grem na kolo mineta takoj vsaj dve uri za kar koli resnega....

bi bilo pa verjetno fajn, če bi si organiziral večkrat tek...npr en dan tečeš en dan počitek...kar znese 3-4 tedenske teke...če nisi tako zapacan (prekajen) kot jest :( :oops: bi se ti verjetno hitro poznalo...

javi še kaj o napredku, da se poveselimo skupaj in se pokomentiramo...

tudi sam začenjam drugič (po krajšem premoru)...zaenkrat tečem dvakrat na teden 6 km zunaj (ponavadi PST) in dvakrat na fitnesu na "leteči preprogi", kjer si tudi naštimam 6km pri konstantnem pulzu (tega višam od 140 do 146)...če mi uspe še nedeljski sprehod strmo v hrib (sem si vzel za vzgled Wego in njegovo Šmarno :D ...hvala Wega)...le da sam kolovratim po Vipavskem in okoliških vrhovih (so malo višji kot je Šmarna....pa mi ni treba vedno do vrha... :) )

dober tek...peter
Uporabniški avatar
 Andraz
Čau, tud jest sem 30, živim na Prevojah (blizu Domžal), tečm od Ljubljanskega maratona mal bolj (2-3-4x na teden) in mi je full v veselje, čeprav se mi zdi, da se ni od takrat kondicija nč kej dost dviglna (beri=na psu). Moj prvi šport je še vedno gorsko kolesarstvo, ampak sem ugotovu (bravo jest), da porabiš z tekom manj časa in se bolj zje....! Igram še basket, nogomet, hodim, plavam.... in gledam vse žive športe po Tvju (boga moja bolša polovica)
:twisted:
lp
a.
Uporabniški avatar
 -metka-
Zdravo!
Sicer že nekaj časa brkljam in brskam po tem forumu... pa še par besed. Sem Metka, 28 let, biologinja, iz Trsta priseljena v Ljubljano, tečem pa odkar delam izpite. Najprej po tržaških okoliških klancih med maturo, nato po Rožniku po dolgem in počez med dodiplomskimi izpiti in diplomo, zdaj pa še po službi. Nekakšen ventil 8) Letos sem se odločila, da pretečem vsaj en organiziran tek, rada bi pa prilezla do "magičnih" 42 km. Po tolikih letih teka za sproščanje sem se končno malce poštopala in pomerila, pa sem ponosno ugotvila, da mi (vsaj na traku) 10 km v eni uri ne predstavlja večjih težav. Ergo, danes sem se končno nekam prijavila, in sicer na Mali kraški maraton, na rekreativni tek 8 km. Nekje je pač treba začeti, še najlepše kar na domači kraški grudici pa z nekim realnim ciljem. Per aspera ad astra.... pa še v hribe rada rinem :lol:

Veliko lepega migotanja v naravi! :D
Uporabniški avatar
 shash
Čestitam in kar pogumno.
Pa sporoči po kraški osmici, kako si doživela prireditev

Veliko teka in malo poškodb ti želim.

Shash
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7