-  24 Feb 2007, 21:53

Hoj,
prav dolg tale uvod v poročilo ne bo, ker je čisto možno da me sredi tipkanja prime kakšen krč tudi v prste.... 

Sicer pa smo optimalno prišli v Biograd, naravnost na trajekt ob 16 in še nekaj, prišli na Pašman po jarki spomladanski svetlobi, kjer je trava že bujno zelena in drevesa cvetijo, ljudje sadijo krompir in sploh je vse neznansko lepo. Komaj smo stopili s trajekta, evo prijave, stvar dobro špila, še posebej ker je tam Melita, organizatorka z najlepšim nasmehom na otoku (tudi zato ker je našla moj izgubljeni mobitel!! se ti oddolžim naslednje leto Melita
 (tudi zato ker je našla moj izgubljeni mobitel!! se ti oddolžim naslednje leto Melita   !) Če bo kdo kdaj večerjal v oštariji Sovinje " po popularnim cijenama" naj si zapomni, da se da naročiti tudi pol-pol porcije, meni je zapasalo pol črne rižote in pol hobotnice na buzaro, dobil sem pa dve skoraj celi porciji za ceno ene
 !) Če bo kdo kdaj večerjal v oštariji Sovinje " po popularnim cijenama" naj si zapomni, da se da naročiti tudi pol-pol porcije, meni je zapasalo pol črne rižote in pol hobotnice na buzaro, dobil sem pa dve skoraj celi porciji za ceno ene   , seveda oboje dobro za s kruhom pomazat....
 , seveda oboje dobro za s kruhom pomazat....
dirka....divja. Prvih petnajst lepo, vse ostalo tudi lepo, celo nebeško lepo, ampak zdajle, z varne razdalje po škrapah se teče približno tako kot po navzgor obrnjenih sekirah (ne ravno sveže nabrušenih, ampak vseeno), po šikari pa vse skupaj spominja na pravljico o trnjulčici
 po škrapah se teče približno tako kot po navzgor obrnjenih sekirah (ne ravno sveže nabrušenih, ampak vseeno), po šikari pa vse skupaj spominja na pravljico o trnjulčici   , predlagam da se naslednje leto v obvezno opremo vključi mačeto
 , predlagam da se naslednje leto v obvezno opremo vključi mačeto   .
 .
Zmagala stav dva mariborčana, menda orientacista. Vem, da sta bila na KT7 še vsaj 10 min zadaj, v cilj pa sta prišla kar z uro prednosti pred tretjim - tekmovalcem s Hrvaške (me zelo zanima njuna zgodba . Četrti in peti, z roko v roki Mirko1 in Tone Jerič - čestitke! Moram pa omeniti dva osmoljenca: Šavs Ivan je pretekel vsaj 10 km več kot vsi ostali, nekajkrat je zašel, pa spregledal kontrolno točko in se vračal nazaj, pa nas vedno znova dohiteval in prehiteval....na zadnje ni našel najbolj zaguljene KT11, pa še vedno prišel v cilj med prvih 10....Pa Matej-jethro, s podobno zgodbo.....čestitam obema za toliko psihološke moči!! Kup slik sledi, lpŽ
 . Četrti in peti, z roko v roki Mirko1 in Tone Jerič - čestitke! Moram pa omeniti dva osmoljenca: Šavs Ivan je pretekel vsaj 10 km več kot vsi ostali, nekajkrat je zašel, pa spregledal kontrolno točko in se vračal nazaj, pa nas vedno znova dohiteval in prehiteval....na zadnje ni našel najbolj zaguljene KT11, pa še vedno prišel v cilj med prvih 10....Pa Matej-jethro, s podobno zgodbo.....čestitam obema za toliko psihološke moči!! Kup slik sledi, lpŽ

prav dolg tale uvod v poročilo ne bo, ker je čisto možno da me sredi tipkanja prime kakšen krč tudi v prste....

Sicer pa smo optimalno prišli v Biograd, naravnost na trajekt ob 16 in še nekaj, prišli na Pašman po jarki spomladanski svetlobi, kjer je trava že bujno zelena in drevesa cvetijo, ljudje sadijo krompir in sploh je vse neznansko lepo. Komaj smo stopili s trajekta, evo prijave, stvar dobro špila, še posebej ker je tam Melita, organizatorka z najlepšim nasmehom na otoku
 (tudi zato ker je našla moj izgubljeni mobitel!! se ti oddolžim naslednje leto Melita
 (tudi zato ker je našla moj izgubljeni mobitel!! se ti oddolžim naslednje leto Melita   !) Če bo kdo kdaj večerjal v oštariji Sovinje " po popularnim cijenama" naj si zapomni, da se da naročiti tudi pol-pol porcije, meni je zapasalo pol črne rižote in pol hobotnice na buzaro, dobil sem pa dve skoraj celi porciji za ceno ene
 !) Če bo kdo kdaj večerjal v oštariji Sovinje " po popularnim cijenama" naj si zapomni, da se da naročiti tudi pol-pol porcije, meni je zapasalo pol črne rižote in pol hobotnice na buzaro, dobil sem pa dve skoraj celi porciji za ceno ene   , seveda oboje dobro za s kruhom pomazat....
 , seveda oboje dobro za s kruhom pomazat....
dirka....divja. Prvih petnajst lepo, vse ostalo tudi lepo, celo nebeško lepo, ampak zdajle, z varne razdalje
 po škrapah se teče približno tako kot po navzgor obrnjenih sekirah (ne ravno sveže nabrušenih, ampak vseeno), po šikari pa vse skupaj spominja na pravljico o trnjulčici
 po škrapah se teče približno tako kot po navzgor obrnjenih sekirah (ne ravno sveže nabrušenih, ampak vseeno), po šikari pa vse skupaj spominja na pravljico o trnjulčici   , predlagam da se naslednje leto v obvezno opremo vključi mačeto
 , predlagam da se naslednje leto v obvezno opremo vključi mačeto   .
 .
Zmagala stav dva mariborčana, menda orientacista. Vem, da sta bila na KT7 še vsaj 10 min zadaj, v cilj pa sta prišla kar z uro prednosti pred tretjim - tekmovalcem s Hrvaške (me zelo zanima njuna zgodba
 . Četrti in peti, z roko v roki Mirko1 in Tone Jerič - čestitke! Moram pa omeniti dva osmoljenca: Šavs Ivan je pretekel vsaj 10 km več kot vsi ostali, nekajkrat je zašel, pa spregledal kontrolno točko in se vračal nazaj, pa nas vedno znova dohiteval in prehiteval....na zadnje ni našel najbolj zaguljene KT11, pa še vedno prišel v cilj med prvih 10....Pa Matej-jethro, s podobno zgodbo.....čestitam obema za toliko psihološke moči!! Kup slik sledi, lpŽ
 . Četrti in peti, z roko v roki Mirko1 in Tone Jerič - čestitke! Moram pa omeniti dva osmoljenca: Šavs Ivan je pretekel vsaj 10 km več kot vsi ostali, nekajkrat je zašel, pa spregledal kontrolno točko in se vračal nazaj, pa nas vedno znova dohiteval in prehiteval....na zadnje ni našel najbolj zaguljene KT11, pa še vedno prišel v cilj med prvih 10....Pa Matej-jethro, s podobno zgodbo.....čestitam obema za toliko psihološke moči!! Kup slik sledi, lpŽ"Od spominkov zbiramo le brazgotine in polomljene kosti"

).  Še večja verjetnost pa so premalo ojačane noge in premalo dolgega treninga. Eno uro so me prevažali z jadrnico
 ).  Še večja verjetnost pa so premalo ojačane noge in premalo dolgega treninga. Eno uro so me prevažali z jadrnico   in med tem časom pobrali še trojico, ki je odstopila. Pa nič zato, saj kot je rekel nekronani kralj Šavs Ivan – trening je bil pa dober.
 in med tem časom pobrali še trojico, ki je odstopila. Pa nič zato, saj kot je rekel nekronani kralj Šavs Ivan – trening je bil pa dober.  

.
 . 
 na prvem trekingu - le nekaj me je motilo (kaj je hudiča treking
  na prvem trekingu - le nekaj me je motilo (kaj je hudiča treking  ).
 ).
 . 2 ure pozneje sem odkrili kamp, smetišče, prekrasne razglede, le 11KT  ne, seveda so skrili vse poti do nje.
 . 2 ure pozneje sem odkrili kamp, smetišče, prekrasne razglede, le 11KT  ne, seveda so skrili vse poti do nje.
 15 jih čaka luknjanje kontrolnih kartonov (ajme gospe jaz bi tekel). Spust, dohitevanje vodilnih. Na polovici vzpona na KT2 -  Fero krajša
 15 jih čaka luknjanje kontrolnih kartonov (ajme gospe jaz bi tekel). Spust, dohitevanje vodilnih. Na polovici vzpona na KT2 -  Fero krajša  desno v hrib, jaz za njim
 desno v hrib, jaz za njim   (človek je zmagal 2006, jaz bom 2007 mar ne).
 (človek je zmagal 2006, jaz bom 2007 mar ne).   jaz v brinovem  pragozdu Fera nikjer. poskušam levo, desno ne gre. 16 minut za vodilnim Fero pod vrhom
 jaz v brinovem  pragozdu Fera nikjer. poskušam levo, desno ne gre. 16 minut za vodilnim Fero pod vrhom  in 20 minutah za njim na KT 2 še jaz (vsaj vrste ni)
  in 20 minutah za njim na KT 2 še jaz (vsaj vrste ni)  nogavice kot ježki in spust
 nogavice kot ježki in spust   (saj so le 36 minut pred mano). Par kilometrov pozneje mimo zastavice, po 50 metrih
 (saj so le 36 minut pred mano). Par kilometrov pozneje mimo zastavice, po 50 metrih   nič krajšanja grem ob obali dohitim Iztoka in Janeza pri skoku dobim krč se spomnim na energetsko ploščico  v torbi  jo pojem. Groza
   nič krajšanja grem ob obali dohitim Iztoka in Janeza pri skoku dobim krč se spomnim na energetsko ploščico  v torbi  jo pojem. Groza  komaj se premikam in želim le vodo, zgrešim pot čez zaliv(grem v hrib), nazaj na obalo in v zalivu dobim končno vodo.Do KT9 prehodim (Simonina skupina je le 300 m za mano) se končno opomorem in v hrib spet pospeševati in prehitevam. Stečem v dolino in  le zagledam KT11.
 komaj se premikam in želim le vodo, zgrešim pot čez zaliv(grem v hrib), nazaj na obalo in v zalivu dobim končno vodo.Do KT9 prehodim (Simonina skupina je le 300 m za mano) se končno opomorem in v hrib spet pospeševati in prehitevam. Stečem v dolino in  le zagledam KT11.  in dojamem da le ni slaba ideja slediti drugim. 4 minute teka nazaj
  in dojamem da le ni slaba ideja slediti drugim. 4 minute teka nazaj