prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Pozdravljeni!

Konec aprila in v začeteku maja je napovedano lepo vreme - idealno
za kakšno gorsko-tekaško ultramaratonsko preizkušnjo.

Načrtujem prvo ponovitev 160 km dolgega gorskega ultramaratona
Maribor -( čez Pohorje)- Dravograd-(čez Kozjak)- Maribor.

Zahtevno planinsko pot z 6500 metrov višinske razlike gor in prav toliko dol, načrtujem non-stop preteči/prehoditi v enem od dnevov v času bližnjih aprilsko/majskih praznikov.

Vabim vse ljubitelje narave in gorskega teka da se mi (če želite) pridružitena delu ali celi poti.

Z veseljem vas bom popeljal po teh prekrasnih poteh.

Lep pozdrav iz Maribora! Zvone
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljen Ivan ("tek_v_snegu")

tek_v_snegu napisal/-a:Kateri dan ib kolkih in kje start?

Še ni nič ni določeno: v naslednjem tednu pričakujem klic "zainteresiranih",
potem gremo v usklajevanje termina teka.

Vsekakor imamo na razpolago pester termin: jaz sem prost od petka (27.4., do srede 2.5).

Se slišmo sredi drugega tedna.

Lep dan še naprej! Zvone

P.S. Čestitam za dober rezultat na Češkem ( Mnyšek)
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Jaz se zagrevam oz. tako bom rekel nimam niè proti da se zadeve lotimo
v petek popoldne. Tako smo do sobote ponoci gotovi in promajski so v regeneracijski prestavi!

Nisem pa se preprican.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Kak je sedaj?

Startamo jutri popoldne ali kasneje?
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Torej dogovorjeno.
Jutir okoli poldneva kar iz MBja ( jaz bom kar startal pri spomeniku Talcem v Razvanju ker mi je blizu doma ). Se bom poskusil najprej gosposko sprehoditi od Dravskega mosta do tja z manjsim nahrbtnikom.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Torej je dogovorjeno...NA Dan Upora ob 12h start...do vecera na Pesku cez noc Ribnhiska Grmovsek, KRemzarca in verjetno se eden del Dravograda oz. vzpona na Kosenjak...Torej bo se mozost za rusevca na kosenjaku ...zora bi torej ce bo Bog dal in Kozjak prijazen ujeta na Kozjaku...potem pa
cel dan po meji nazaj...

Vazno je samo da se bodo mascobne rezerve dobro koristile in da ne bo energetske luknje...seveda bo sobota nekaj najlepsega...sonce, greben Kozjaka, meja, pogled v doline Juzne Avstrijske Stajerske...ampak do tja je treba se priti...

Caga pa bo seveda ko bo DRavski most nas...ce pa se bo kje zalomilo pa kaj te ces pa drugic...poletje je se dolgo...

UStvarjalne praznike vsem ultrasem....V maju imamo kar nekaj izzivov na poti do Biel-a....
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Tim Prvomajski ultra-maraton ..no pogojno.

Zvone in moja malenkost sva startala zadevo ob 12h popoldne.
V Grmovskov dom na Pohorju ( Za Ribniško ) sva vstopila v še v dnevni svetlobi, izstopila pa v temi. Prijazna oskrbnica ( še edinega pravega planinskega doma na Pohorju ) name je potem ko je ze zakljucevala dnevno ciscenje odprla in sva na toplem popila kar je bilo za dobiti
( Cocta ) ob tej uri. JE pa nama namignila dvom za napad Košenjaka ob tako neurejeni prehrani. Potem nama je povedala še nekaj zgod in nezgod K24 rekorderja in junaka Janeza SToèk.V spustu od KRemžarce do dRAVOGRADA PO šISERNIKOVI POTI se je dalo naužiti tudi nekaj nespretnosti, da bi ob tolikih preèenjih Pohorja že bil cas da se tudi nocna trasa Šisrenikove poti boljse zapece v orientacijski spomin heheh.

Zjutraj ob 3h sva vedrila v kafièu na postaji v Dravogradu. NEkaj èasa sem pritegnil ušesa mlajšima fantoma, ki sta se lotila strokovne debate o policiji in sodstvu zaradi pripisane kazni zaradi varnostnega pasu. Zadeva me e pritegnila ker so bile uprabljeni termini ustava, izvršilni organ oblasti in so bile zelo skaldne s popitimi kolièinnami alkohola pri šanku. Ob 3.15 me Zvone zbudil za nekajminutnega dremanja.

Ob prehodu Dravgrajskega mosta že èutil nekaj èudnega v želodcu.

Napadla sva Košenjak v temi in ob zori prišla gor. NA poti sem jaz ene trikrat zaustavil zadevo zaradi slabosti v želodcu. Na vrhu Košenjaka sem
že predlagal da jaz osdstopim v Bistriškem grabnu. Ampak nekaj minut sppanja na soncu v PErnicah, mi je dvignilo moralo in sem se odlicl za Baby Steps metodo...ko pridem v dolino bom Poskusil še naslednji vzpon.
Zadeva je delovala.

Od Sv. Pankracija dalje do Duha na Ostrem Vrhu sem uzival v zelenju domacega trening terena .

Na Duhu na Ostrem Vrhu 30km pred Mariborom sva oba prekinila zgodbo. Jaz še pri belem dnevu, Zvone pa cca. ob 20.30.

Kaj sem se naucil?

Ne ponizuj trase in ne krivi vseg drugega za lasten turizem pri takih zahtevih dogodkih. Velja biti resen in uzivati veseli trening na kaksni manjsi razdalji in zelenem terenu ce je ze darovan tako prijeten dan in
klima ( Na Kozjaku že letna scena: škržati, èrièki,drevesa v cvetovih ...)

Ja Polar Tec se je dobro obnesel.

Hvala Jan_Jan in njegovi partnerki za pomoè pri logistiki na cilju.
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljeni!

Pa se je zgodil! Sicer ni bil prvomajski, ampak aprilski ( štartali smo v petek, 27.4. ob 12,00 h).

Tura: Maribor (čez Pohorje)- Dravograd (čez Kozjak) - Maribor.

Cca 160 km planinske poti čez drn in strn z višinsko razliko +/- 6000 m.

Mojem povabilu se je odzval le tek_v_snegu (Ivan)- kar pa ni vplivalo na odločitve, razen, da smo hitro ugotovili, da je smiselno turo opraviti v petek na soboto in ne za prvomajske praznike (napovedana ohladitev).Kljub izkušnjam (s to turo smo v preteklosti že opravili) , idealnim pogoje (po dnevi toplo in sončno, po noči jasno in svetlo (skoraj polna luna), nam ni uspelo v celoti:

Jaz v 32-tih urah in Ivan v 31-tih urah smo v tem času pritekli/prehodili "le do Duha na Ojstrem vrhu", oziroma za nami je bilo le 130 km poti z višinsko razliko +/-6000 m.

Torej štart v petek, 27.4.2007, v MB ob 12 h pri spomeniku- začetku slovenske planinske poti. Po prijetni gozdni senci so se vrstili vzponi in spusti: Areh, Belvi, Šumik, Pesek, Lovrenška jezer, Ribniški in Črni vrh… Snega je bilo le za vzorec ( tu in tam) nekoliko več na delu poti pri Črnem vrhu,toda le zaplate ki smo ih premagovali brez težav. Tema nas je dohitela na Kopah. Čudovit sončno zahod nas je le pognal proti Dravogradu in Košenjaku.
Noč je bila svetla in jasna, tako da bi (za silo) lahko shajali tudi brez luči. Ni bilo hladno, ali pa to nismo opazili. V Dravograd smo prišli z majhno zamudo, saj smo »zgrešili« eno markacijo in »skasirali« polurno iskanje. Pred nami je bil odločilen in zahteven vzpon na Košenjak. Za ponazoritev zahtevnosti, naj povem, da bi v nekih drugih okoliščinah to lahko bil lep trening za tek na Grintavec. Na srečo ali žalost, mladi še vedno »žurirajo« pozno v noč, tako da smo se »na toplem« malo osvežili s pijačo v lokalu v Dravogradu. Toliko bolj hladno je bilo ko smo prišli iz lokala, toda strmina nas je hitro »segrela«. z par postankov smo prišli na Košenjak Na vrhu nas je dočakal enkraten sončni vzhod. Toplina sonca nam je dala nove moči, prav tako dejstvo , da je težji del poti – za nami. Ob prelepem sončnem dnevu so nam noge avtomatsko stekle po »znanih stezicah« . Neštetokrat smo že tekli in hodili po teh poteh in kot da noge že čutijo kje bomo tekli, kje se bomo ustavili in kje nadaljevali s hojo … Sproti smo izbirali zdaj slovensko, zdaj avstrijsko pot… Lipje, Kapunar, Kapla … »Zeleno ki te ljubim zeleno«… Znani rek je tukaj nekaj posebnega.
Toda čas in pot naredita svoje. Po 100 km sem začutil bolečine pri obremenitvah tetive leve noge. Ne počitki, ne masaže, ne takšne ali drugačne zvijače niso kaj dosti pomagale. Odločil sem se, da z zmanjšanim tempom še pridem do Duha in neham. Več kot zadovoljen sem bil, da sem sploh prišel do Duha, saj sem še pred enim mesecem imel poškodovano stegensko mišico in pred dnevi le dva daljša (triurna) treninga…

Kaj naj še dodam:Čeprav bosta Pohorje in Kozjak še dolgo za nami, zdi se mi, da je škoda izpustiti takšne priložnosti. Upam da jih še bo in da bo nas tedaj več.

Do tedaj lep pozdrav iz sončnega Maribora! Zvone

P.S. Zahvalil bi se prijatelju Janiju in njegovi Janji , saj sta nas, klub opravljenem 9 urnem kolesarsko tekaškem maratonu po Šaleški planinski tranzverzali brez kakršnih koli prošenj, namigov in pomislekov prijetno presenetili z večernim prihodom iz Vuzenice na Duh in prevozom domov v Maribor! Hvala obema!
Uporabniški avatar
 poldy666
ČESTITKE za podvig. :clap:
Uporabniški avatar
 jan_jan
Čestitke obema tudi z moje strani. Kljub temu, da nista uspela postaviti pike na i, sta vsekakor naredila zelo veliko. 130km in 6000m+/- pač ni kar tako. Veliko je odvisno tudi od logistike, s katero vama žal tokrat nisem mogel pomagati, ker so se naši načrti "pokrivali". S Stanetom sva namreč pretekla/prekolesarila Šaleško planinsko pot. Na tako dolgi poti, kot sta jo opravila vidva, pa vedno pride do krize, katero premaguje vsak po svojih izkušnjah. Škoda, da vama nisem bil na razpolago že prej, da bi lahko "pregoljufala" še ostalih 30km. Upam, da se mi bo naslednjič uspelo pridružiti kakšnemu ultra projektu in bomo na koncu zadovoljni analizirali zadevo ob :toast:
LP jan_jan
 marjan
Iskrene čestitke obema za doseženo tudi z najine strani :cast1:

Simona in Marjan
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Čestitke
Podvig je veličasten
Upam, da bo kdaj takšno leto, da bom imel dovolj kondicije, časa in poguma, da se pridružim ekspediciji.
:Fslo
Uporabniški avatar
 zvone
poldy666 napisal/-a:ČESTITKE za podvig. :clap:

Hvala PoldY!

Lahko bi se nam pridružil (malo sem pogledal na tvoje dosežke) in
kdo ve, mogoče bi prišli tudi do Maribora...

Lep dan še naprej! Zvone
Uporabniški avatar
 zvone
jan_jan napisal/-a:Čestitke obema tudi z moje strani. Kljub temu, da nista uspela postaviti pike na i, sta vsekakor naredila zelo veliko. 130km in 6000m+/- pač ni kar tako. Veliko je odvisno tudi od logistike, s katero vama žal tokrat nisem mogel pomagati, ker so se naši načrti "pokrivali". S Stanetom sva namreč pretekla/prekolesarila Šaleško planinsko pot. Na tako dolgi poti, kot sta jo opravila vidva, pa vedno pride do krize, katero premaguje vsak po svojih izkušnjah. Škoda, da vama nisem bil na razpolago že prej, da bi lahko "pregoljufala" še ostalih 30km. Upam, da se mi bo naslednjič uspelo pridružiti kakšnemu ultra projektu in bomo na koncu zadovoljni analizirali zadevo ob :toast:
LP jan_jan

Hvala Jani!

Res je, da je logistika zelo pomembna, toda le izzivi dajo pravo veljavo.
Ker smo to pot v preteklosti že naredili, nismo bili pod pritismom, in smo k turi pristopili neobremenjeno. Tako da lahko rečem, da je ta izvedba bila večji užitek kot tedaj ko sem jo naredil v celoti ( kljub temu, da ni bilo nobenega suporta in kljub temu, da mi ni uspelo priti do konca). Škoda, da so se nam termini "pokrili" in da te ni bilo zraven. Pa drugič. Priložnosti vsekakor še bo. Še enkrat hvala za prevoz v MB.

Lep pozdrav iz Maribora! Zvone

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA