Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Druga tekma Evropskega pokala v ultratekih je bila 1000 km od Lj - v Eisenachu (zraven Wartburga).

Rezultati 73 km dolgega teka v sončnem vremenu:

Ivan 7:17
Edi 7:29 (1.v kat)
Ero 7:40
Stane 7:57
Tini 8:25
Dušan 8:28

Pravijo, da ni bila lahka....
Uporabniški avatar
 tae
Najprej hvala pia za informacijo. Ravno danes so me v Radencih spraševali kje sta Ero in Tini. No, sedaj vsi vemo.

VSI UDELEŽENCI OMENJENEGA TEKA ISKRENE ČESTITKE.

Me pa zanima kakšen podroben opis. Glede na to, da jaz že med 10 km tekom doživljam vse živo, verjetno vi vsi pri teh razdaljah še toliko več, le na drugačen način.
Uporabniški avatar
 poldy666
BRAVO NAŠI :TF)
ČESTITKE
Uporabniški avatar
 shash
Tae, dobro sva razpravljala, da naši gulijo superge na kakem ultra teku.

Bravo fantje.

LP
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Odlično
Čestitam vsem in bravo Ivek
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Hello,

Rezultati so vidni na : http://www.rennsteiglauf.de/index/rennsteiglauf/ergebnisse/index_xls_2007_sofortergebnisse.html

V petek zgodaj dopoldan prispeli na prizorišèe štarta super-maratona.
Mesto na severnem robu podolgovatega sredogorja imenovanega Rennsteig.

Sicer gre za nemško pokrajino Turingijo ( pred padcem BER zidu v okviru bivše DDR ). In Rennsteig kot tak del tim. Thuringijskega gozda - Thuringien waldt.

V Eisenachu prijave ter prevzem štartnih številk. Tokrat kar krepko zaèutili, koliko je prijava tik pred zdajci dražja od pred-prijave in pred-vplaèila. Kratek ogled simpatiènega univerzitetnega mesta z prostestantsko duhovno tradicijo in s podarkom na glasbeni kulturi
( vsako leto odmevni koncerti klasiène glasbe ter kulturni glasbeni projekti pod finanènim sponozorstvom Evropske Unije ) in tudi mimogrede rojstno mesto skladatelja J.S.Bacha.

Potem smo se odpravili na prizorišèe cilja in spektakla cilje prireditve v športno-turistièni kraj Schmiedefeld v osrèju sredogorja.
S kolegi iz DMP Celja smo postavili informacijsko toèko za super-maraton Celje-Logarska v okviru prireditev EU ultra-marathon cup v glavnem šotoru prireditve. Pogled na prizoršèe dogajanja in logistiko je nam novo-kršèencem ( jaz in Tini ) že dal prvi vtis o množiènosti in velièini dogajanja, ki nas je èakala naslednji dan.

Organizator nam je prijazno organiziral namestitev v bližnjem mestu Suhl v sicer skromnem vendar lepo urejenem športnem hotelu. Ob prihodu se nam je zgodil neljub dogodek. Ampak Hvala Bogu se je nadaljni tok dogodkov odvil tako, da nam ta dogodek ni pokvaril udeležbe na maratonu.

Zjutraj v soboto vstajanje ob 4h in odhod nazaj v Eisenach na štart.
Nepregledna množica tekaèev-supermaratoncev in njihovih spremljevalcev na glavnem trgu je še enkrat potrdila vtis prejšnega dne.
Èloveka, ki je vajen nizkih udeležb na super-maratonih prav naelektrizira ta energija.

Ero in Stane sta tik pred zdajci urejevala ponovni štartni protokol.
Namreè prej omenjeni neljub dogodek je bil kraja nekaterih Stanetovih osebnih stvari prejšni dan ( med temi stvarmi so bili tudi chip in štartna številka ). Sredi te naelektrene situacije je v tej množici že morala poseèi tudi saniteta. Že na štartu so na nosilih odpeljali enega udeleženca.

Strel iz pištole ter spust najprej v hojo in potem v tek po ulicah mesta.
Takoj po cca. 500 do 1000m smo že vstopili na steze travnatega grièa.
Tik nad nami helikopter oz. bolje reèeno skoraj v višini naših glav. Pri odprtih vratih helikopterja snemalec ter priložnost, da pomahamo pred avanturo mami.

Pot je od tukaj potekala po lepo urejenih gozdnih poteh in gozdnih cestah.
Zanimivo, da nikoli nismo tekli po asfaltni cesti vzdolžno. Kveèjemu smo asfaltno cesto preèkali. Izjema je bila samo preèkanje peš nadvoza nad asfaltno avtomobilsko cesto.

Vtis o pokrajini: nepregeldni iglasti gozdovi z nekaj listavcev. Veliko posekane hlodovine ( menda zaradi vetrolomov in orkanov v prejšnih tednih in mesecih ). Nekje na 30km panoramski pogled na vetrnice elektrarne v sistemu Thuringer Energie E-on, ki je kot sem razumel bil tudi eden od glavnih sponzorjev prireditve.

Pretekli smo dve višinski toèki. Najprej vrh Großer Inselberg ( 916m ) z velikim oddajnikom, ki smo ga gledali že prejšni dan iz avtoceste.
Druga višinska toèja je bil najvišji vrh Turingijskega gozda in sicer 982 m visok Großer Beerberg.

Višinska struktura trase je bila dokaj ugodna za tekaèe vajene valovitih in razgibaih terenov ( gor, dol, gor , dol ). Trasa se je konèala na prej omenjenem prizorišèu velikem travniku z šotori, logistiko prireditve, najavo vsakega prispelega v cilj, veliko glasbe, nepregledno množico obiskovalcev-izletnikov, športnikov, rekreativcev.

Hkrati z disciplino 72,5 km dolgega maratona so se dogajale še prireditve maratona, pohoda, pol maratona ter vse kar se paè naveže na tovrstno prireditev.

Organizator je zelo dobro poskrbel za podporo na progi. Vsakih pet kilometrov okrepèevalncie s s sadjem, Coca-Colo, pivom, sendvièi, vodo, celo peèene klobasice in kruhki z namazi, pa juhe in èaj so bili na voljo.

Na ciljnem prostoru smo imeli zagotovljeno tuširanje v ogromnem skednju s šotorskim predpostorom.

Množica prodajalcev vsakovrstne prehrane je sicer zasenèila skromno juho, ki smo jo imeli zagotovljeno z udeležbno in štartnino. Bilo pa je še možno izkoristiti bon za pivo. Bon za veèerno/noèno zakljuèno prireditev glavnem šotoru pa so nama še nedolžnežema ( Tinju in meni ) starejši kolegi svetovali, da ga prišparava za naslednje leto.

Odhod nazaj v športni hotel na regeneracijo in slavlenje Savinjskega Rogatca. Vmes še veèerja in pivo iz porcelanastega "krigla".

Zjutraj v nedeljo pa lenobno vstajanje med 6. in 7. uro ter zajtrk nato švercanje štruèk in odhod v naše kraje.

POZOR! Posebej med rezultati bi omenil, da je Slovensko èast rešil stari tekaški maèek Edo Gregoriè. Jaz se ga vedno spomnim iz tekov po Logarski dolini. Ko po razposajenih 50km prijetnih grièev ob Savinji naletim na zid na asfaltu takoj za Ljubnim. In takrat mimo mene lepo umirjeno stabilno v ritmu Edi. Torej mislim da je Edi bil edini tujec, ki je Nemcem ( vemo pa da so Nemci najbolj ultra-maratonsko navdihnjeni v Evropi ) vzel kakšno medaljo. Zasedel je prvo mesto v kategoriji M65.

Da tudi Slovenec je bil stal na zmagovalnih stopnicah v tisti množici.
In voditelj se je moral truditi s šumnikom v imenu Edo Gregoriè.

Edi je še povedal kakšne zanimivo zgodbo iz preteklih tekaških maratonov in smuèarskih tekov. Meni pa se je potrdil obèutek iz asfalta za Ljubnim proti Luèam, da je Edo zelo zanimiv in srèen športni rekreativec.

Hvala za družbo vsem sotekaèem in staremu šoferskemu maèku Lojzetu in soèlanom društva DMP Celje.

Bog daj da bo dana še naslednja dogodivšèina v pokalu in sicer Biel v juniju.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Se opravièujem še za ta dodatek.

Mislim da bi k poroèilu lahkoi mirne duše dodali, da ima omenjen super-maraton tako po višinski strukturi trase kot tudi gozdnem znaèaju trase ( tudi nekaj spoštljivih štajg je bilo ) znaèaj gorskega super maratona.
Uporabniški avatar
 miroR
Super ste se odrezali :clap: .
Posebne čestitke tebi Ivek :cast1: ,samo po pameti,da ne pride
do poškodb.Upam,da se vidimo na Teku čez Pohorje.

:lauf:
Uporabniški avatar
 vanja
Bravo, bravo!!!! Iskrene čestitke vsem! :cast1:
Uporabniški avatar
 softi
Bravo fantje!!!

:cast: :clap:
Uporabniški avatar
 ero
hoj in hvala :) s Pio sva že nazaj z 10km regeneracijskega teka po rašiških gozdovih. nekaj potk me je prav prijetno spomnilo na sobotne prizore.

najprej uradni neto rezultati:
[table]
[row]ime[col]rezultat na 54,2 km[col]rezultat na 72,7 km
[row]Ivan Drvarič[col]05:21:09[col]07:17:20
[row]Edo Gregorič[col]05:24:24[col]07:29:49 - 1. v svoji starostni kategoriji
[row]Ero Šramel[col]05:34:19[col]07:40:02
[row]Stane Novak[col]05:51:45[col]07:54:06
[row]Martin Zupanc[col]05:56:00[col]08:35:11
[row]Dušan Fister[col]06:38:22[col]09:23:21[/table]
ja, bilo je zanimivo. upam, da sta oba 'novinca', Snežni in Tini, bila zadovoljna, saj lepšega teka res ne poznam.

pot tja in nazaj ter nevšečnosti, ki smo jih žal doživeli, bom preskočil. pomembno je, da smo vsi prišli v cilj in da smo po teku kljub jamranju ugotovili, da v bistvu sploh ni bilo tako slabo. na vročino se bomo morali nehati izgovarjat :)

ni kaj, lepo vreme je naredilo svoje. že tako zahteven tek je postal še malce bolj vroč. klanci so se bolj vlekli, na spustih pa ni bilo prave svežine. še sreča, da so na zadnjih nekaj okrepčevalnicah imeli postavljena vedra z mrzlo vodo. glavo not, malo polivanja, in gremo naprej.

kako je minil moj tek? hja, bolj počasi, bi rekel :) prvih 25 km brez kakršnih koli težav, lepo, prijetno in tekoče. tu pa se je zataknilo. po najbolj strmem spustu in okrepčevalnici, ki je sledila, noge v blagi klanec, ki se je kar vlekel, niso več voljno stekle. nič, sem ugotovil, telo mi je pač lepo povedalo, da ni dovolj pripravljeno. premalo dolgih tekov pozimi in premalo treningov spomladi je pomenilo, da sem se drugi dve tretjini teka bolj vlekel, prehodil vse vzpone od polovice dalje, užival v naravi, med tekom sklepal prijateljstva in reklamiral tek v Logarsko, in se v cilj prikotalil v, glede na okoliščine, čisto solidnih 7:40. lanskih 7:02 ali celo spust pod mejo sedmih ur bi bil čisto nezaslužen.

nič zato, zadovoljen sem. Rennsteig bo še in tudi mi bomo še tekli. v dobri družbi (hvala fantje, hvala Lojze za vožnjo) je tudi sobotno popoldne in nedeljsko vračanje domov hitro minilo.

vsem vam, ki ob branju naših poročil vidite pred seboj dolge poti po gozdovih in pod podplati čutite užitek dolgega teka v naravi, svetujem le eno - prihodnje leto ste vi na vrsti! v svojih koledarjih si označite 17. maj 2008 :) tako lepega in tako dobro organiziranega teka z res ustrežljivimi domačini res ne poznam. (OK, štiri občine in SAM sta v isti ligi ;) ) splača se ga preizkusiti na lastni koži :!:
Nazadnje spremenil ero, dne 21 Maj 2007, 20:38, skupaj popravljeno 1 krat.
 marjan
ero napisal/-a:Tako lepega in tako dobro organiziranega teka z res ustrežljivimi domačini res ne poznam. (OK, štiri občine in SAM sta v isti ligi)

Iskrene čestitke z moje strani, super je, da ste bili tako zadovoljni. :D

Lep pozdrav vsem ultrašem
Marjan
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
ero napisal/-a:hoj in hvala :)
kako je minil moj tek? hja, bolj poèasi, bi rekel :) prvih 25 km brez kakršnih koli težav, lepo, prijetno in tekoèe. tu pa se je zataknilo. po najbolj strmem spustu in okrepèevalnici, ki je sledila, noge v blagi klanec, ki se je kar vlekel, niso veè voljno stekle. niè, sem ugotovil, telo mi je paè lepo povedalo, da ni dovolj pripravljeno.

Ali pa ne dovolj dobra regeneracija za tiste teke in bazo ki so vendarle bili sprakticirani!
Uporabniški avatar
 tini
Hojla,

Evo, da dodam se jaz kaksen stavek :) .

Za tale tek sem se odlocil nekako po uspesno opravljenem Mnisku. Zelja mi je (ceprav so moji treningi letos "miles away" od ultramaratonov) uspesno zakljuciti ECU. Se pravi 3 dirke. Casi nepomembni. Med Eisenachom in manj kot mesec oddaljeno 100-ko v Bielu je seveda prevladal prvi - malo zaradi zanimivega profila, predvsem pa zaradi solidarnosti do "postolje-teama" za Kaplo, ki je le kaksnih 14 dni po Bielu.

V samo dirko sem se seveda podal z velikim strahospostovanjem. Zadnje tri Logarske so mi dale veliko za mislit (pa nima veze, da sem tudi zmagal na 60-ki v Lucah).

Tako, da se je zacelo res lagano. Z Stanetom iz DMP-ja sva tekla po dobro 1h/km. Pulz do 30,35 km izvrsten - okoli 135, feeling pa da, kot da ne bi se nic pretekel. Pogoste okrepcevalnice, na vsaki isotonic, voda in cocacola, na vsaki drugi vzamem tudi gel. Okoli 40km se mi pulz dvigne na 155-160. Svoje je naredila vrocina in deloma ze utrujenost. Nekje med 50 in 55 pa kriza. Boj na poziralniku. Krci, klasika, ki sem jo ze tolikokrat dozivel v Logarski. Tolazim se z mislijo, da ko enkrat obrnes setico, bo vse lazje. A je bilo treba se na Beerberg, najvisjo tocko tega supermaratona. Delam druzbo pohodnikom, navzdol pa easy tek. Takrat sem resnicno zacel uzivati v tej prelepi naravi. Od 65km dalje sem pil na okrepcevalnicah izkljucno temnega Kostingerja(mater je bil dober, zdel se mi je celo 10x boljsi od Guinnessa :) ).Tudi po zaseki smo posegli. Se par spustov in bili smo v cilju.
Neto cas 8:25 je sicer za nepoznavalca penzionisticen (so ze padali komentarji na to), sam sem pa ponosen nanj vsaj toliko kot na Ferraro.
Predvsem zato, ker nisem izgubil bitke, ko je bilo najtezje :) .

V cilju, pa vzdusje, ki ga malokje vidis. Nepregledna mnozica folka, sotori, festa v stilu Octoberfesta. Popili smo nekaj pirov, pa na vecerjo in na praznenje zalog iz domovine.

Fantje, hvala za druzbo - drugo leto bi znali zadevco ponoviti.
Sam sem do jeseni zakljucil udejstvovanje na maratonih, ultra maratonih, super maratonih in extra maratonih. Videli me boste le se na kaksnih vaskih dirkah, mogoce kaksni polovicki, ja pa seveda v Kapli. Geslo: back to base :)

Vabijo pa nas tudi Svabi, da se jim pridruzimo na Havana maratonu, ki bo 18.11. Air France iz CDG + teden Cube za borih 350€. Prav idealen termin za pod 3h :) :twisted: .

lptini

P.S.regeneracijsko sem tudi ze cist OK, se v nedeljo sem hodil kot invalid, ze danes pa sem bil BP cca 3h v "nemirovanju"

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA