Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 lucky
Vlajko napisal/-a:Samo en manjši geografski popravek :arrow: Radenci ne spadajo v Prekmurje. :twisted: Tam se (pol)maratonci nahajajo šele takrat, ko pretečejo most čez Muro. :!:

So pa Radenci v resnici v Pomurju (in na Štajerskem). 8) :wink:

Hvala, štajerec bo pa ja vedel, do kam seže stajermark! :lol: Ampak spali smo pa v Murski Soboti in tam preživeli tudi večji del vikenda.
 darcy
še moj prispevek
šestič v Radencih,
še vedno super vzdušje na cilju in navijanje ob progi,
vreme za nas polovičkarje idealno,
z doseženim časom zeloooo zadovoljen, saj sem polovičko po dooolgih letih uspel zaključiti pod uro in pol,
posebne čestitke vsem maratoncem,
ob njihovem prihodu v cilj sem si zadal nalogo, da se do jeseni zopet pripavim za svojo maratonsko zgodbo.

lp Dare

ps: po teku sem imel vsakoletne družinske obveznosti v Prekmurju, tako da se nisem zadržal pri Polarjevi stojnici
Uporabniški avatar
 kacj
Tudi jaz sem prezivel lep dan na Maratonu treh src.
Za pot smo izbrali tisto, ki jo je predlagal Damijan, preko Ptuja in Sv. Jurija. Pot je od Ptuja sicer zavita, a kljub temu hitra in resnicno ponuja cudovite poglede na pokrajino. Pri spustu s Kapelskega Vrha v Radence smo se kar tezko prebijali med reko pohodnikov, ki so iz Radencev krenili okrog osmih. V Radencih pa ze tapravo tekasko vzdusje, tokrat presenetljivo brez pretirane gnece pri prevzemu stevilk (tudi jaz je nisem delal). :wink:
Zaradi raznih poskodb v zadnjih mesecih je bil tokrat moj edini cilj, da koncam polmaraton brez hudega trpljenja. In je kar uspelo. Zacel sem sicer bolj v ozadju, a kmalu dohitel kolega, ki je startal na veliki maraton. Po par kilometrih sva dohitela se kolegico, ki je prvic premagovala polmaraton. Skupaj smo tekli kar nekaj casa, a je vse prehitro minilo. Kolega je na 12 km potegnil naprej, s kolegico pa sva skupaj nadaljevala do cilja. V zadnjih kilometrih sem poskusal vzpodbujati maratonce, ki so ze tekli drugi krog. Bravo vsi! :clap:
Uporabniški avatar
 klatez
klatez napisal/-a: ...Po 37km smo ustrezen tempo lahko držali še samo trije - poleg Natalije še njen kolega iz Koroške (tako dolgo smo tekli skupaj, pa sem pozabil njegovo ime - kaj č'mo - EMŠO)...

Spomnili so me, da je bilo temu kolegu ime Igor in on je tekel svoj PB. Bravo!

Zlopi, sedaj vidim na fotkah, da smo nekaj časa tekli skupaj. Nisem te poznal. Ko bodo novi dresi, bo lažje...
 ton
Dobro, pri prvih štirih je bil štart še bolj zgodaj... Oštja, prav imaš.
 quetzalcoatl
Moja zgodba pa se je ves čas vtela okoli "zidu" pri 30 km, o katerme sem bral na poti v Radence. Udeležil sem se 21 km in to prvič, zato me ta zid sprva ni preveč obremenjeval, a sem se kar krepko zmotil. Ugotovil sem namreč, da se lahko zid pojavi tudi pri 13. km pa kasneje spet pri 16. , pa še pri 19. km. V bistvu sem zadnjih 6 km tekmoval proti zidovom, ki so me obdajali. Do 11. km je šlo krasno (60 min), potem pa se je začelo :cry: Vse me je bolelo, smilil sem se samemu sebi, neverjetno se mi je zdelo kako me vse - velike in male riti prehitevajo kot za šalo, se vmes še pogovarjajo in šalijo, jaz pa najdem volje le toliko, da se priklatim do naslednje postaje za vodo.

A odstop pa ne pride v poštev, to pa ne! Pa če crk.... Še dobro, da je bilo tako doboro poskrbljeno za osvežitve na progi, če ne, bi mi pa trda predla. Pa gela sta mi tudi zelo prav prišla...

Pa sek tudi jaz pričakal zadnji kilometer, a sem šele prejle zvedel, da je bil zadnjih par sto metrov malo klanček navzdol. Verjemite mi, jaz ga nisem opazil. Opazil sem le na semaforju 2h 2min in bil srečen kot že dolgo ne, in tudi solzice so prišle za mano po parih minutah :oops:

Pa sem se le sestavil in že se veselim novih tekaških dogodivščin (tudi na 21 km seveda) :lol:
Uporabniški avatar
 klaudi
[quote="quetzalcoatl" velike in male riti prehitevajo kot za šalo, se vmes še pogovarjajo in šalijo, jaz pa najdem volje le toliko, da se priklatim do naslednje postaje za vodo. [/quote]

Točno vem o čem govoriš. Pač dan, ko ti ni šlo najbolje. Že na naslednji 21 tki je lahko nekaj popolnoma drugega.
Res te znervira, če se komaj vlečeš, potem te pa prehitita, recimo dve, ki veselo klepetata in zgledata kot bi šle na sprehod.
 hrcek
kot zloglasni, neuradni, zajček popeljal svojo drago pod 4:00 na njenem prvem maratonu ...
v dobri veri, da bi tekla z balončki, sta se nama že na štartu zapletla, tko, da sva slabo polovico tekla povezana, a ker sta se vedno bolj pletla sva se vedno bolj bližala in sva se mogla razvezat...nehote so naju nekateri menjavali za zajčka, za kar se jim oproščam, če jim je bilo storjeno hudega; kljub temu je z najino pomočjo v cilj uspešno pritekel najmanj en tekač, skoraj od začetka do konca, dobila pa sva tudi nekaj pohval za "izvirnost" (kt par, povezana s srčki :oops: )

@raziskovalec: priganjal ali nepriganjal ... s svojimi long-distance izkušnjami sem pač pomagal kar se da. dogajal se je popolnoma isto kot pri drugih, le da so ostali svoj boj bili in skrivali v svojih glavah, ker so bili pač (večinoma) sami ... sam pa sem iz popolnoma mi znane osebe stisnil maksimum, ki ga marsikdo zaradi šepajoče se psihe ni sposoben ... tudi psiha moje drage še ni na nivoju, sploh ne kot daleč najmlajše maratonke v Radencih ... ampak zato sem bil zraven
@klatez: zeni se najlepse zahvaljujem, da sva bila z mojo ujeta v objektiv :D
 Igi69
PB - personal best - osebni rekord
Uporabniški avatar
 raziskovalec
hrcek napisal/-a:@raziskovalec: priganjal ali nepriganjal ... s svojimi long-distance izkušnjami sem pač pomagal kar se da. dogajal se je popolnoma isto kot pri drugih, le da so ostali svoj boj bili in skrivali v svojih glavah, ker so bili pač (večinoma) sami ... sam pa sem iz popolnoma mi znane osebe stisnil maksimum, ki ga marsikdo zaradi šepajoče se psihe ni sposoben ... tudi psiha moje drage še ni na nivoju, sploh ne kot daleč najmlajše maratonke v Radencih ... ampak zato sem bil zraven

Hrček, bila sta prav luštna in simpatična, ko sta tekla s tistim srčkom. Tudi meni sta na koncu s svojo pojavo vlila nekaj novih moči. Tisto z "zajčjim zavajanjem" sploh ni bilo problem, le popestritev dogajanja na progi. "Priganjanje" je bilo pa seveda le moj vtis. Sta pa prišla kar precej pod 4 ure :clap: še zlasti tvoji dragi za debi. Tebi pa, da si postal član TF.
 iomejc
To je bil moj drugi maraton (42 km) ter prvi MTS. Tekel kar solidno (3:44:24), celo malo boljše kot lani. :D
Se mi pa zdi, da so v Prekmurju najdaljše vasi na svetu?! Ni in ni konca! :evil: Prvi krog je bil dokaj živahen ("družba"), drugi krog pa sem tekel čisto sam. Ne zadaj ne spredaj nikogar! Nekje na 32 km kriza, ki se je vlekla tja do 38 km, vendar na srečo sem jo uspešno prebrodil.
Organizacija odlična, prav tako tudi navijači in proga.
Se vidimo v Ljubljani, kjer bo cilj 3:30??!! :shock:
Drugo leto pa zopet v Radence - 100%!!!

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
 pegaz
raziskovalec napisal/-a:Vsem TF, ki smo se videli, ne bom vas našteval, hvala vam za vse besede, spodbudo, pogovore. Razy je bil na koncu teka nekoliko "obutan", morda zato premalo družaben, pa bo drugič bolje.

Razy, dobro si ga sprašil! Zid ti ni mogel uiti, vseeno smo imeli trojke en teden prej, nisi bil še čisto zregeneriran. Je pa prav, da si še z glavo skozi zid in ga tudi podrl ;)
Moje čestitke, res!
Pegaz :)
Uporabniški avatar
 pegaz
shash napisal/-a:Hm, mogoče kak nasvet kakšnega forumovca ? Lahko na ZS.

Shash, načeloma je 16 tednov dovolj za natrenirat 42-ko, če ti čas ni važen.
Če si naredil 21 pod 2h, in te 42 vleče, nimaš kaj cvikat.
Poglej si mojo izkušnjo z LM2004. Ko sem pričel s 16-tedenskim programom, nisem še nikoli tekel dlje kot 12 km. Pa je šlo (4:47 sicer, a vendarle :) )
Samo pogumno!
LL, Pegaz :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA