Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Cormi
No, jaz sem pa nova. Mirjam je moje ime, letnik najboljši-1963, družinski človek, delam pa na psihiatriji. Da je stresa polna kapa, ni treba razlagat.

Moja tekaška zgodovina je zelo kratka. Moja najljubša šprta sta rolanje in odbojka, teka pa nikoli nisem marala. Prav nisem ga marala. Sem pa nekega dne dobila fiksno idejo, da bom enkrat v življenju pretekla maraton. Dokončno vzpodbudo mi je dala prijateljica, ki je bila celo življenje povsem nešporten tip, potem pa se je po eni prebrani knjigi zaljubila v tek in teče vsak dan že pred službo. Rekla sem si, če zmore ona, zmorem tudi jaz.
Prijavila sem se v Hitovo ekipo za jesenski LM, k sreči nisem bila sprejeta (ker sem pretiravala- oni grejo na 21), sem si pa na ta račun nabavila dobre tekaške superge, ker me je bilo sram priti "kar v enih".

Kako se teka lotiti, nisem imela pojma. Kar sem v življenju pretekla, je bilo za avtobusi... Tek za ogrevanje pred meni ljubo odbojko pa sploh čist adijo. No, dobila sem neke namige, da izmenjavam tek in hojo po svojih zmožnostih. DM tek za ženske pa mi je dal krila. Tam sem prvič v življenju pretekla 5km v kosu. Občutki so bili res zmagovalni. Zatem sem odkrila tekaški forum, tu pa res veliko koristnih informacij.

Sedaj tečem po programu The knjige (dnevnik wege me je navdušil) in sem pri 5. tednu. Moj letošnji cilj je preteči 10-tko na LM.

Toliko za prvič.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
corny napisal/-a: letnik najboljši-1963

Ta najboljši letnik, prav zares, pozdravjena :juhuhu:
Uporabniški avatar
 shash
No, mi 1968 tud nismo slabi :D :D

Drugače pa Corny, hrabro naprej, bo šlo. Če pa pride kaka kriza pa mal na forum al pa kakšno knjigico.

Drugač pa je "literatura" od Wege full dobro čtivo za inspiracijo, pa kaka zgodba od Fotra in ostalih.

Veliko sreče in seveda malo poškodb

LP
Uporabniški avatar
 Wega
Sedaj grem spet od začetka, tokrat z ženo. Prav z veseljem grem poleg, da vse skupaj gledam od blizu, pa s čisto drugega zornega kota.
glede mojega dnevnika vas moram opozoriti: pri koncu programa pa le malo bolj pospešite kot sem jaz, ker sem dandanes še vedno pri tempu 6 minut na kilometer, ve pa boste v tem času morale it počasi že pod 5 se mi zdi. Jaz imam pač čas, pa še len sem :oops:
Uporabniški avatar
 june
Pozdravljena!

corny napisal/-a:Prijavila sem se v Hitovo ekipo za jesenski LM, k sreči nisem bila sprejeta (ker sem pretiravala- oni grejo na 21), ....".

NO, mene pa so izbrali v taisto ekipo :) ...moram reč, da se na momente sprašujem, kaj mi je bilo tega treba... :roll:...nas kar lepo matrajo, za rekreativce... mislim pa, da kljub kratkemu tekaškemu stažu tudi 21ka ne bi bil problem, če bi se resno lotila...tudi jaz ne tečem prav dolgo...

Veliko zadovoljstva ti želim pri teku
 Leon81
Pozdravljeni!

Pravkar sem se registriral, pa se spodobi, da se moja prva objava znajde na tej temi.

Moje ime je Leon in sem študent. Pravzaprav se moj status počasti izteka, ampak zaenkrat naj še bo.

S tekom sem se rekreativno ukvarjal že v srednji šoli in celo nekaj hodil po rekreativnih prireditvah, potem pa sem med študijem dobil druge zaposlitve in 'zaposlitve', tako da sem počasi izgubljal motivacijo za tek in pridobival na teži. Zdaj pa me je spet prijelo, tako da se počasi (ampak res počasi) spet spravljam v pogon. Nikoli si nisem mislil, da bi bila lahko kombinaija teka in hoje moja realnost, ampak zdaj smo tam. Pa vendar gre počasi na bolje.

Naj bo to dovolj za začetek.
Pa veliko užitka pri teku.
Uporabniški avatar
 Wega
Pozdravljen!

takole na splošno pa: po moje se hoja sploh preveč podcenjuje. Kao tek je to, hoja pa kar nekaj. Hoja je čisto v redu in dobra rekreacija, kombinacija hoja/tek pa sploh za nekatere najboljši vstop v svet teka. Ja, ja,v študentskih časih se marsikomu zdi hoja drugo vesolje in tretja dvanajsta dimenzija ampak, po moje pa je čisto v redu stvar. Prav trudim se, da ne bi rekel "boljše kot nič" ker bi se morda slišalo podcenjujoče, pa ni.

Leon, tebi pa še enkrat lep pozdrav, se vidimo čez 106 dni...
 Leon81
Ja, morda sem se malo čudno izrazil. Hodil sem po tekaških prireditvah, tako kot se hodi po gledaliških predstavah ali nogometnih tekmah. udeleževal sem se jih. Tam pa sem seveda tekel...
Se opravičujem za morebiten lapsus.

Sicer pa se zavedam, da je kombinacija hoje in teka trenutno zame edina pot. (Wega, brez skrbi lahko rečeš 'boljše, kot nič' :D .) Seveda bi si želel, da bi lahko pretekel 10 km v enem kosu in po možnosti s tempo okoli 5 min/km, samo trenutno sem precej daleč od tega.

Čez 106 dni pa upam, da se res vidimo. Čeprav sem precej zarjavel; vsekakor bolj, kot sem si mislil.

Ampak se bom že spravil v pogon.
 Anina
Jaz sem tudi nova, mlada 31 let, mamica in žena, trije čudoviti otročki... in seveda viški kg po porodih... tako sem lani začela s tekom, da shujšam (kar mi je tudi uspelo), pa sem se medtem zaljubila v tek in tako tečem še naprej, za telo, za dušo... Tečem vsak dan, povprečno po 7 km, včasih manj ali več... kot mi paše. Trenutni rekord je (s počasnim tempom) 15 km. Med tekom spreminjam tempo, da mi skače pulz od 130 do 170.

Tako. Na tekmovanja (še) ne mislim, puščam vsa vrata odprta.
Uporabniški avatar
 Vreme
Anina napisal/-a:Jaz sem tudi nova, mlada 31 let, mamica in žena, trije čudoviti otročki... in seveda viški kg po porodih... tako sem lani začela s tekom, da shujšam (kar mi je tudi uspelo), pa sem se medtem zaljubila v tek in tako tečem še naprej, za telo, za dušo... Tečem vsak dan, povprečno po 7 km, včasih manj ali več... kot mi paše. Trenutni rekord je (s počasnim tempom) 15 km. Med tekom spreminjam tempo, da mi skače pulz od 130 do 170.

Tako. Na tekmovanja (še) ne mislim, puščam vsa vrata odprta.

Anina pozdravljena med nami. Kolikor pa zgleda si že dovolj dobro pripravljena, da se nam pridružiš tudi na kakšni prireditvi. Nas je kar veliko takih kot ti :)
 Anina
Ne vem, če sem pripravljena za tekmovanje. Zdržim teči eno in pol , ampak počasi - hitrost je okrog 8km/h. S hitrejšim tempom bi zdržala (po moje) le kakih 5 km.

Sicer pa: kako hitro pa se teče na tekmovanjih? Ne mislim za neke profi rezultate, ma glih zadnja pa tudi ne bi rada bila.

Prijetno ohladitev vam želim.
 tomi_
S takim tekom 8km/h (7,5min/km) bi se na kakšnem 10km teku res najbrž uvrstila bolj v začelje.
Ampak moraš vedeti, da je na tekmovanju stvar popolnoma drugačna kot pa na treningu, saj ti tam dajo gledalci in tekmovalci toliko motivacije, da sploh ne moreš verjeti.
Js naprimer sem na enem 10km tekmovanju cca. 10min hitrejši kot pa na treningih, tam pač daš vse od sebe.
Najboljše je, da greš in poskusiš.
Kako hitro se teče?
Npr. Bled nočna 10ka Ž
1. 41:09,5
218. (zadnja) 86:25,2

V končni fazi pa VAŽNO JE SODELOVATI

Verjamem v tebe,

lep pozdrav in veliko osebnih zmag
 janezek
no pa se bom še jaz predstavil.
letnik 1980 (še malo pa se bom lahko registriral kot oldtimer ) :D
visok 183
teža bistveno preveč :(

tečem s krajšimi ali daljšimi prekinitvami cca 2 leti. trenutni tempo pa imam cca 7,5 min na km. najdaljši tek do sedaj pa je bil približno 13 km

LP
Uporabniški avatar
 andreya
No, jaz sem ugotovila, da bi mogla na tekmi tečt vsaj 6 min/km, da ne bi bila glih ta zadnja. Pa še to odvisno od tekme, kakšna je in kdo vse pride.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 18

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA