- 30 Jul 2007, 21:35
Hvala za link, čeprav je prišel malo prepozno. Sem že nazaj. Če bo koga zanimalo naj povem, da je v Barceloni zelo veliko tekajočih ljudi. Prejšnje leto sam še nisem tekel in nisem opazil nobenega. Zanimivo. Letos pa kamorkoli sem pogledal sem videl tekača. Najlepše je teči ob plaži, ki je od recimo spomenika Kolumba do Foruma dolga ene čest sedem km. Greš sem in tja in mine urca, srečaš pa tekačev še in še. Potem pa se ohladiš v morju, ali pa obratno.
Dvakrat sem tekel v parku ob cerkvi Sagrada Familia (verjetno največja znamenitost Barrcelone), ker sem stanoval v neposredni bližini. Majhen parkec ampak glih za razgibat za tistega ki stanuje v bližini in se mu glih ne da na obalo. Veliko pa jih teće v parku de Cervantes, do katerega pridete z Metrojem št.3 (zelena linija). Izstopite na zadnji postaji v smeri Zona Universitaria. Park je velik, poti speljane navzgor in navzdol, idealen za tek. Precej tekačev sem videl, ko sem si ga šel ogledat. Sam tam nisem tekel, za firbec pa sem si ga šel ogledat.
En dan sem nosil majico Olimpijskega teka v Mariboru. Trgovec v eni trgovini "vse po euro" me je vprašal če tečem in povedal, da je on tudi tekač. Pa sva se malo pogovarjala o Barcelonskem maratonu, ki je vsako leto marca.
Imam možnost najema apartmaja za ene šest ljudi na super lokaciji v Barceloni, po kar ugodni ceni. Je v neposredni bližini Sagrade, poleg Metroja, ima dve sobi, dnevni prostor, kuhinjo in jedelnico, pa kopalnico seveda. Imam tudi znance, ki bi uredili glede prijav. Pa razmišljam o udeležbi na maratonu marca 2008. Če bo bog dal zdravja. Za ene tri bi bil še prostor. Lahko bi se kaj zmenili. Vendar bi bilo treba pristopiti k realizaciji dovolj zgodaj, zaradi pravočasne rezervacije poceni letalskih kart. Rayan air ima lete iz Trevisa v Girono. Od tam imaš takoj avtobus v center Barcekone. Letalo leti dobro uro in pol, avtobus pa vozi slabo uro. Javni porevozi z metrojem in busi po Barceloni pa so odlično urejeni. Fajn bi bilo priti tja en dan prej in ostati še kak dan po teku, da si še ogledaš vsaj nekaj zanimivosti mesta. In v marcu je tam že prijetno toplo.
Bi se splačalo razmislit.